即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
* }6 ~, Y: F- `; b4 N) y( K我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
6 b2 Y+ I* @7 I' U
6 x- o4 r% z3 V  {
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
) d/ C* p9 {$ s我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   - j7 P$ C# p: a& r7 h$ ^
3 j" n$ T5 P. }

# o1 O8 g5 ?) E3 Q其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
5 J% [/ B5 z* Y: p0 S我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細3 D! i& t0 S, M* Z  U$ C9 g: q
2:為發問而發問,機會一半半
7 R0 \! Y7 \" _7 G$ t; c3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   ) W: E2 }9 I" n& f/ C1 K
1:認真唔識,但機會極細, Z9 {! Z$ Y, x: y) ~
2:為發問而發問,機會一半半
: s) O; \, _9 A7 P4 P5 y0 |! E/ ]- P3:只為呃分,機會較細
# `; d5 R. c' j% i) l& X7 r
( N( _7 }9 v+ b% u. No依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 8 Q3 O6 q" o& ~- u
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
% s1 F' B3 f. s' L; g- v雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
4 z6 g( m. ]) w3 K其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),6 O, x7 z$ L5 n) m
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
8 V( r8 ~2 m2 l0 W, j, S3 W; x, C& `; r8 K6 [0 Q2 A
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
2 N9 r9 F* C9 h0 F% `1 A我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   : B7 ?6 H' t: x# O$ F0 C0 A
- Y7 Q7 o) Y' u$ p

9 {& F+ {3 s7 @& Y+ X5 E; wo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
" ]8 `+ c' F1 n1 S  A% x6 m由細到大好多o野我都係靠自己解決,
* y! D3 M% b3 s5 M雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
# q$ [- b8 L$ n8 {  u5 t其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
( d, i# \" N$ I1 c4 I只要用心回帖 ...
有某d舊會員
0 D2 l2 M0 }1 L+ E& L8 g, E就算未達標$ q: O$ X7 S) o
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   $ o" F, J! h7 W# u
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
7 D! k4 U+ L0 p  c3 {. W戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
5 X6 U% H- s4 v有某d舊會員" k3 o  ], T9 ~+ \$ K
就算未達標' @. \, ~8 b$ F
都唔使過期
; _$ ]1 D) X$ H; {3 r+ d5 t# @) C# ~3 x, c" [1 E5 X
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
1 _: d: q/ R% w, T' U
3 Q2 E3 ]  H0 H; l9 Y
- D7 E6 m1 L# s) A但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   ; A' y/ d2 m% |2 g
依個要問 大佬闆 先知啦
  ]6 D  u* F- E) j! N' {
( |1 o, d- \! x- ]) N/ G
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
8 ?' T' N' C+ p( d# @. W- G8 y+ W5 [5 A' i
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
$ P5 k) `0 z  d7 w! ^3 l/ a! V1 V, @# x) n( y

+ }7 K6 Q" A3 v; A9 w6 ?6 i" D! M大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
( V! E( h3 W; R+ V9 N- O/ \3 V+ j; O6 N
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
7 k- w/ F6 `6 T# Q- ^
  R- `, k9 d: m6 p( v" W3 y( h不便透露
$ v9 W: n9 |1 J/ Q) D- K總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
# ?' ~2 t. d. {# E- s, q5 g或者 n 年都唔上黎一次0 J7 t* j) I& R" \  ?
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
0 P* F0 x+ f& H! ^
. b& g8 i6 n5 {8 p. F7 T- Q6 k1 X6 X  Z' e6 @/ ^0 T
不便透露7 p! v: h' ^" Q/ V
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分' p: w: ]6 u, j" a
或者 n 年都唔上黎一次
1 Q( \* t7 s6 y/ u8 x- E% p+ u個 acc 就有機會突然之間冇左
( b/ X$ [/ P1 |+ `& i# J6 u

! |* _* e2 v5 ?2 G咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
8 f4 l" b4 l# d: w* v: G1 E好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   2 r) o" J5 w  w0 a$ R1 ?7 N

. O4 A$ F% P3 M/ r9 H3 p5 `9 H5 [7 B( M. L  a
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, . _( a4 @* ?5 t8 s6 [
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
" w9 Q( K9 Z' i; B
# C9 K" w7 s# F& |
( c. |5 V8 B1 n+ c# J1 `
咁都係論壇之福呀: V+ C" |+ Y" v  x- D2 U4 V# Y
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
8 K0 w# D9 p: g  u; s* c: x( p搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
# y4 W/ N  H1 |7 [3 w3 r5 F, I
; I8 }4 z- c- I
! {  P/ [/ t' c5 |
0 ^; e2 X6 r) w. |7 m1 ^咁都係論壇之福呀8 {5 x! Z" u& `: c
唔係咪損失左你呢個校服達人
  h  Q6 J, Z( c7 {

8 Y/ q( k& D- N1 X我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
9 [+ D8 |4 A+ {4 a6 X1 M* e4 u我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
1 A$ X4 o. c8 c$ y
7 W8 A4 k* ]8 A5 A9 D! n0 K6 Y我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   ! W4 S/ ?  o$ r, e( U0 y
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
/ C# b8 Q; o1 w" [0 l搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
1 _$ u8 y9 I  a) \- m3 ^

" ?' q; r- s* D+ v套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   : B! P) L7 N  y1 n. J0 s2 w/ [# b

' x! S7 y7 E3 z/ ?
& i) b  t" O4 r) u3 g8 I6 o套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
% N5 E5 i0 L& p, u; M, I/ W
0 r4 \4 t( t+ X3 w9 \* u$ K
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
* c! p. ]# }- a- M( y7 S! b: F% _  V9 |' \1 G: C4 a; e4 b

# t) {3 x4 x  S9 h7 [冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
, p1 P7 M2 M- x2 y1 {  b9 O' a: r
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
+ X0 f# u0 c# @3 [/ P$ H3 ?  f
6 P; K+ N  B2 z  Y但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, : |) m# c$ j3 d
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
. [, o' t: Z5 n2 g: E  e$ @; d6 ^0 j, I8 g3 e7 o& q. j# L

& n7 p' {, Z7 b7 Z冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
6 P, k+ a' X; r, ~: g4 p
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
& S- D& }+ N) l) C, |
# T- X1 K2 e5 \  ?恭喜成為真正既CD
! J: e, N% s8 T6 E# @
" b9 q4 B( ~1 \1 x9 i/ L% q% @$ z我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~