即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
: Y' U$ K9 @# g' W5 ?, Z. z. L我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
$ i2 I: Q0 V/ c, _; Z& H! |# b# |
* S. o3 K/ _4 P" ~" j/ J7 K
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
% O& [( d' O1 b, n! _( q* C$ b我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   0 M- f8 M# x; A- ?
2 o$ m5 l, R2 k5 H- \+ q
& I9 y  h5 x7 G$ R
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
. M& `9 j. m1 A0 a* ?我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細* e/ q: {/ u; R. i& B3 D7 n
2:為發問而發問,機會一半半6 c* K$ O; [1 |4 g/ Z3 K+ ~4 W$ A
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
2 t' ^) H6 V- M2 O1:認真唔識,但機會極細0 V8 b4 ]( \3 N, d# G8 Y1 W
2:為發問而發問,機會一半半
5 _/ K/ U3 h3 S0 M8 i! O- j3:只為呃分,機會較細
' Z& X. ~2 V; |4 |+ K$ P

" Z4 R3 @: s$ }0 Go依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
* K* N; l8 k$ _由細到大好多o野我都係靠自己解決,
6 t' O) ^0 q8 M雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
& F$ R+ @) D# h: E* b其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
) C* r3 @) ?$ y: n; T只要用心回帖/發帖就ok啦~~
5 T& d: X4 s8 e, J$ s
+ [3 e, }; J# P, OP.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,9 n, Z) B( C! [0 `0 N) n/ s) q
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
1 y2 e& Q/ P& Y/ |% C7 N7 G; n1 x" n7 V9 y4 E" q( L6 {) R
% \" S% E& [+ [: a" [7 ?5 S0 T
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, " h+ ]+ @" b2 T) [, m
由細到大好多o野我都係靠自己解決, & }. U( @+ {) P; o1 ~: p
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, ( H7 h. m) v8 L1 U
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),) i2 ~# ~- w* w. j# |
只要用心回帖 ...
有某d舊會員  c. S8 Q1 F: E! O; P! L+ r
就算未達標5 g3 Y. K' k! q& w6 z
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   , j2 o! j9 L% Y* z0 g6 i3 f
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
+ S- J( a8 G2 s. R+ x0 n1 u! E+ p戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
* a* C! h3 E; o! {有某d舊會員* |7 c+ i( a, @! p/ N
就算未達標
7 q/ Y0 f2 `) G! |$ _( s7 W6 M都唔使過期
) s2 r8 H! m6 A7 V4 O9 h+ E+ M% b* a

) b0 ^& M# x+ @0 W7 k) X: M, H但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   7 y8 }3 \) x/ b) t

& I$ j7 g% x. |5 v: [, s
+ a" ?( w1 A% e3 H3 G$ a' \但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   + n* K: T; K  n$ @' Z
依個要問 大佬闆 先知啦
- v( N) `1 n$ V: I7 `
* N! L4 V) c0 j& K% ^! B
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~# C* m* n/ g8 h( [

$ X$ z4 U) m7 ?4 W2 D壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
9 V& m& F3 ]; K- B/ |5 ~9 T2 C! m  W8 ~5 h$ Z! W
9 B+ f0 {! Y) z' @" ~' M; Z
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~- F, E; F6 \2 y9 t6 \" u
! i  }/ A: D5 n& a1 w3 @; ^7 G$ c$ i
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
  d' h$ J2 o5 m/ e0 }
8 u8 E, l3 U6 M% f不便透露
) d+ p/ I: L( c; R4 w& o1 y% H1 \總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分) c8 N/ k, i# i- q
或者 n 年都唔上黎一次
0 p/ `7 `& E% I. b1 f. Y6 @0 E個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   # B2 Q0 H7 e/ l2 c
) k2 m- c  c7 X& f2 o3 h, Q/ L
  p; N/ _2 l8 m( q& \
不便透露0 L* _$ h0 ?+ I
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分% m. u/ _; |- r3 H" R& k
或者 n 年都唔上黎一次/ {2 ?, y; C; N* L/ B
個 acc 就有機會突然之間冇左
1 D# Q$ c' Q- H, j
; p& T# A/ D7 M& W0 A; l& i
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, & s+ d6 n% M# p: `3 I* ^
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
- M8 d+ l! }( A: S% z
2 v- @8 L7 ]& O9 R( A  F9 ~* ^3 i2 K/ b
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, + D$ {* N! V& P# n$ ^  w
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
% R/ b0 m! ^; ]+ Y' |/ m
. u: b) V0 O# q0 j
. i% S$ U$ R4 A0 I, _" K+ ~7 t
咁都係論壇之福呀
6 h+ D5 _4 Y8 Y唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
  o; s# y4 U% Z7 `( U7 q搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   ) B; G5 e. Y" Y* ~# g, K

4 k$ z( G, v- i: O8 N  B% {& ^
3 g: }4 q5 W7 v* I3 T3 ^% w% ]4 E) x$ p, L
咁都係論壇之福呀3 }! V5 ~4 f; x2 s4 h, D* i( X8 I' z
唔係咪損失左你呢個校服達人
: ~* I  V: d) _& u" U# A
0 I! u$ P9 }, s. G! i) |我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~6 }; B! e# P  u8 B: D
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~% z6 X5 |& [& G+ h# l; s
/ e, O, k9 r% ?  V" `
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   : `7 v; n; F( I& b* z0 k4 D
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 4 t0 k& z/ a9 ]1 `
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
& R: Q* s9 C! b' t

" E0 j8 O/ A8 e& _$ F套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   5 P- q) ^2 H0 u
" c' r9 {7 B) q, V

% ^- d# \9 U1 Q套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
! f" `4 ^2 H- S+ h+ w$ s4 `

$ q# H% B2 [. d) i+ q冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   / {0 y9 Y9 D3 c% z

% a; _% O  ~4 u- u" _; @. g
3 Z5 y$ t/ ]8 w' B5 Y冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
3 Y1 l6 i* |4 z( V( f0 H
: C2 ~( f& q; L
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!( T6 K7 {' I3 g0 i7 ^
1 D. M4 B) r, F6 K2 t# ^, d
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, + X& C* y: j9 d0 h0 {0 |# o5 U9 I2 `
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
  e& Q  J& T- a9 {; ?6 }/ l. U+ e7 O$ D7 p# b5 Z+ E% O

% s6 R% i1 X2 L" u冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
9 k7 s4 g5 q, Q9 P: w
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
. \, c' @  j3 _1 u( p9 H  n. `8 n* n
8 g" S% o( Z$ {( \  }恭喜成為真正既CD
, j/ R0 R# ~4 d* d0 F0 E3 F/ `
& o2 X, S) w$ x$ \* d' c我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~