嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好. B- p$ m8 D# b6 f% i
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑- n! g2 \# J% o; K: f  x
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?* U; S% n" t  U, Y

/ y) R6 m1 u; j6 ^1 W我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?8 X0 r% o  h; j- ]9 ?2 G
: r! P, x5 \; D, z# }
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
- r/ w) ~! R/ q* q; c9 i$ C! e
9 W+ U/ \8 B* D2 y) `, }當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
# b( b2 K' _: l9 M: D! o
, G6 d! e  ]7 m# a3 }不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
% ?0 G* s0 \9 A4 \, F; |( [2 q9 ~0 P9 p( p
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
# E7 L7 B/ M+ q7 y) \6 S) x7 P! A4 N6 S
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
; p9 }9 S1 }' U7 Y. X4 b心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
3 c4 d6 d9 ^5 P0 i) N想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
: i3 g  @0 u* n! `: I7 P4 V突然又無聲走人,妳要對我負責
0 \, x& ]! C% J& z; z祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
* o3 `" U  u! G5 I1 w
; W. E* H; d1 KPS.上文提及erica女神不是我
. Z) R% O; d% l% Q, ?7 m& L8 X2 p$ V& G! ]9 a3 s$ _

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
  h! \7 i# d  B4 j# v# h6 T. ^4 P8 A0 T3 k  j' M( U5 a
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   5 A. ~" h! L: H3 B1 }1 a6 Y7 }
心儀姐姐終於出返黎) u1 |% H' }9 v- X1 j- m/ c
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相8 o: I6 P) [( Y+ @" t. ]
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 + p9 h7 T2 j7 C* ~0 i
突然又無聲走人,妳要對我負責* z3 o" g. M; c
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
4 G1 {+ c% S0 [' T終於能正式在這跟erica對話) h4 K) L5 n  w, R
之前都一直私下交流
; {( q" }* j2 s7 Y5 m/ HErica女神不是你是誰
0 z# C7 X4 H2 d! y1 I8 a我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
5 V8 e- Q' O, q心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。% f8 h7 j# o3 N/ P8 U

: r4 n2 j- D# i% h; R3 R加油呀!
& _0 H% M+ P8 p8 N& L3 H' {
會有人記得好開心
# X9 F6 _+ `! j& i; o不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
3 x/ o" q/ q& T+ w$ ^自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
* m, S1 P, ]& ^; N9 H: |; X, [; }之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…2 Z* }4 H& b3 P% g* Y
但都唔係我想要既淡妝
1 p8 `& t( P" x好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
/ I; K8 U- u# ]9 ?5 D我有興趣學下丫…
5 D; Q/ |. f2 ]# n1 N自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝! @6 o0 I* ]$ i, U- w
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…  r0 I; g; F$ N! b
但都唔係我想要既淡妝
0 W* ^6 l* L0 L9 j' k7 ]: M好困擾丫…
. [# R9 E# D9 Y4 W6 A* V% j
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質9 A1 B' U  F" X& p
想知你想淡到咩程度- S) z2 a( ^, B) l0 i! A, o' Z
我本身都用超重粉底先勉強遮到+ G# Q; [7 i. B& M
你可以PM我留你TG
% Y5 x% T9 C, w/ X- n, i" W" T8 E& H9 E7 n* i" i/ x7 E8 W  j, u

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉7 M( M" P6 K1 I/ t8 f% R) H/ n

# ^( e. P* @/ P$ ?[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
3 x6 l' Q/ G% X$ i- t8 Q我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
5 _- f; I8 W8 g" Q4 x, W; X( a# b# |7 d4 f0 `9 {% i. c
你唔好攪我偶像個場好喎 9 A6 r! L  |) x/ [2 k5 _! ~
2 o5 @' P/ H! _$ N  }
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我) V2 S& V+ z- p6 _4 V
3 X2 D- }- X* r& e
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
, i3 n; r: z3 V) F' w0 G8 w2 P+ b1 t3 L- ?; K2 T" z
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
8 B6 Y. [% y8 \; C, G) |
! o) Y4 i6 Q( W; b7 n5 u

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
1 m, d4 ?% |: ~2 i識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
; E1 g5 V6 T3 V3 I, a! B. z我都預左會有人咁講,我都覺得好正常* H+ `( h+ v7 e" P
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   , m7 Q5 A' R% |: ]1 K9 O% @  n
想學想學1 E  v. `" d7 d

' `" F& A8 b! p7 s- M
' d& J6 M3 U: L
能偽街的程度還要學嗎?
& l- r( `, D6 d應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
0 H5 B3 L; n, A1 w. R
. a( w# {2 D$ o1 j, k' |[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
" a1 F- {/ M" ?" u+ F, c' o
' i& V1 `% }- z( f1 @  `
/ j3 C" b* S: L  @+ Y5 b- L& @9 x8 U你唔好攪我偶像個場好喎
: H; p1 @6 a- g8 e
3 i& |1 S: z) S7 C. k起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我, m* O+ d' T7 N

; p3 |9 k; L8 q) m唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
9 i* \2 s1 f/ \/ t9 d+ G2 E! ^. Q6 U0 k1 O* r" l
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
' X$ p# q# R; L, S( F' P- T% I. GErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
. g% u$ w1 E0 w4 x% p* {- a7 P7 f我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
( W/ A. j8 q0 O7 r! x- _" Y& g4 L8 u4 w4 @0 Q+ K5 I
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀' k6 Y+ r& G- F5 {* |/ z

* l! g+ a- T/ [0 |/ u% r4 M9 k[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! 5 S$ t" z; l8 a- y. @
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
2 R7 P% X; M0 d8 N& RHi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD; c1 n& C+ S9 j  {! _( }8 Z; n# W4 x

& N% w* B7 v/ o# y我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
) v/ q, `2 l+ H+ J* q
小R還是心儀的小R不會老XD
8 f9 e/ [, h3 b' t$ k0 @TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   2 O* S" d$ |! D& n2 o
- {5 h. x( c& e! D2 I# E
小R還是心儀的小R不會老XD. w; e$ p# T( k0 `& [- {$ u* a
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
  Y& n3 C9 F, d! h
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
5 Q) P3 C& N! r8 x* Z" d/ g  s2 l/ ?2 L3 t/ u
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
7 X+ x+ ?. ~! R, T+ S  K1 L5 w歡迎心儀姐再度歸來! ! g* F; T) F. c4 s$ P  t
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
9 V" q. T4 [1 R
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?; ?1 Z/ ?" g$ }7 \6 M) x
要來認識一下姐姐嗎?

最近訪問的版塊