即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   - n$ v/ l5 r* e4 C1 n# `+ S1 T
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
4 s0 B5 G, z+ s- y' K* b+ r& S7 i
1 M/ S4 i6 ]8 s: @其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!# ~$ {$ d% v( p  X  S
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
- v* ~$ [, J( d: a# \$ |
) K/ B% Q) Y1 |! x) K6 b- V4 \) q( [* r2 r2 E  s
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
9 {3 x0 L2 `0 C" v  z. v. I- I我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細; }/ B; Q' t/ m& Y* ]
2:為發問而發問,機會一半半
+ c0 X5 n- g0 i2 b% D) Q) o! D, f3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   & c7 ?" z- v7 G, `: F
1:認真唔識,但機會極細* G1 z! p2 J( z8 t) {: ~* ^
2:為發問而發問,機會一半半2 k3 E: N* @2 {6 D2 y5 L8 z
3:只為呃分,機會較細
7 d- S+ r+ f9 }1 ^) n( J7 {) s) ~6 [% l6 |& }5 a) ]8 y1 F* U* r" f2 K) c' H
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, " I7 M! h) _5 N; ?
由細到大好多o野我都係靠自己解決, 8 S2 d+ g' P- k7 n7 C
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
. o0 q5 x/ |7 Y, |4 d其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),; o$ ~/ M% [! _, P, Z2 b
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
* \- |6 H0 k& `' Y# S$ ~5 A/ Z# o1 Z" L
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,$ _* _) H% v8 `/ ~. {4 k5 B+ E- Y" W4 }
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
4 @8 i; u4 z% b  q  M
) u; U6 c) S/ s$ ~# c0 R4 z3 Q0 e5 h; q) k/ A- {, |
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 4 N2 C% s* o  |1 c* p* I
由細到大好多o野我都係靠自己解決, 4 M& X) u  `; E. X
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
8 T) w. {7 C" Z# g! z( C其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
" {2 {( \' w1 K/ p0 @只要用心回帖 ...
有某d舊會員0 z" U" B# }+ ?3 m: {+ p
就算未達標; |: X3 u/ i5 t7 n
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   & ^9 a% N' i0 j, Z  s7 |, n, X7 b+ ~
' o& Z$ q/ ]) O, u戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
( n8 }- u% A1 g/ \+ ^# e4 ~有某d舊會員- ?- T0 t( d" _3 ~7 v( r
就算未達標
2 w3 B$ B8 S0 ?" y, o3 m4 ?都唔使過期
. ]9 p$ E" k! P  A7 r. }4 p
% W7 T4 R9 Q2 V) i5 [, d9 ?
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
9 H8 L/ V  N8 P: B; M/ B/ T  |% S9 I, D9 a+ x5 X5 v% j" f

+ E; o' V- s) V; o2 A% t但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
6 B9 y- M9 y5 i+ D8 z& K依個要問 大佬闆 先知啦
! |; u! ?9 |$ g( q7 i

! w- S6 G# Y' t7 c大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
# E" {7 `3 b: N' O( \6 f* M5 Q5 V% j+ ?6 m" U8 A1 b
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   $ A, y/ t- p4 f/ s$ m
9 d1 D1 F3 c$ c% p
+ f( W+ _! ~4 F
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~  v6 _6 e* A+ o# W* R: _) P

4 k7 G; a' K1 O+ s/ c& F+ r壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
+ [$ y& F1 e" l) V5 U/ q; j5 H- s) A. \0 R5 b4 m
不便透露' w! o5 r# O' n# p
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
. V2 Q! D5 p+ r% Q7 x- d2 }: D0 m或者 n 年都唔上黎一次
3 }" X4 v! T% [; e6 Y. ]0 N個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
/ u. H! f8 g7 s/ r% _. E6 A2 g' c( P$ t  ~& ^8 O

4 }1 i3 ?6 c! q0 V, t% M% x不便透露
2 D% F+ i  I2 K6 C  h, p& {. t1 _總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
  A: G; q! N0 g/ l) ^2 b或者 n 年都唔上黎一次
) ^: t  t- R; Z# g3 |$ g個 acc 就有機會突然之間冇左
( v# t7 w) t2 p5 u9 {0 E0 h. B
4 H2 ?8 u4 _% [2 y) i" O- N/ [! U咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, : E0 R; @  {. s) N) t2 ^3 B
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
7 g8 O; O8 C2 }# m& r$ |3 A; {$ U" p: R1 w$ f( a6 u
" m  X& l6 M$ t) x
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 4 I4 ]4 r1 ~/ W' n, j
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
1 w# x8 m# _, X2 C: S3 F' j
- r% Z( x5 _: L) m. v! c
$ u4 ?( B" R) d' i& ^咁都係論壇之福呀, c8 D4 S, m$ v+ b0 ~9 T/ R* R/ u$ R
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
0 j  K- B: N5 {2 _& w5 s搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
4 D8 N1 L, ?3 y- v: t7 v" U
7 Z* D4 t2 F- c0 k: f2 Y2 t. o% i% T6 A
* V7 K& D% N9 @6 k. h" g- a4 j
咁都係論壇之福呀
; l8 T) C+ M5 D: H" u唔係咪損失左你呢個校服達人
' y' {6 w4 D& i4 s4 Y3 n+ h# R
9 }! Q. F. R2 Q& P! V" |# J
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
0 q8 s! x$ f5 d9 x! Y  {我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
# X  g. C' r$ x* t3 Q
9 x- A0 x! ~5 p& a1 o8 i( ^我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   
  B1 q  D* g5 h' S) {啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, " D* o. b" J+ }
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
/ Y& V- c' y2 [) p! T) k. y, \

6 {8 J/ S" }3 o$ n9 e套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
$ T& B& d  b5 n; o4 S% K4 h( v, ~

3 o- c0 O& Z) J4 j8 Y套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
3 ]; J1 J3 {& h/ P) u  m
6 T' g( B/ Q! g$ x& U冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   $ M* o3 ^! F& F5 x  u# p% n
7 G8 o- f. F3 w5 D- H
3 B; U" \; h* J! m+ t
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
$ U+ J. V& K5 n

9 g+ @. M) `* ]" w8 x死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
1 j) G3 r1 @7 v$ ~1 y5 y
  F. \" h, [1 @' E- h但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, , r. u6 D# F& k" m7 s5 |
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
% i: A& Q  \3 K! q" |+ [$ u3 V% ~. H
7 u/ c; \2 [" }* T9 d. ]4 |7 Z% o
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
$ o* h5 b# K5 N+ P1 \, _6 l, ~
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   9 {+ A9 u! E$ L( `

7 `) N) R0 n4 ^7 z# z1 c恭喜成為真正既CD
7 h3 m+ l; n. N- t# R; |' ^0 r
- D4 J& |  g6 A7 U! J- @0 C- J  @1 u我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~

最近訪問的版塊