即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   ; M6 [+ E0 J5 v, f" V
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
& x5 f8 U0 ]0 o( h6 C( q& O7 ^

! |( T6 l( a, E- Z$ \5 A其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
. L! O3 O0 D, F6 x! n我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   - F, _8 C3 R# S2 v/ S% ~

' {3 q" f% J, o
, w# ^, ?7 O5 H4 T6 f其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!% I& v7 n; w( ~0 Q* t
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
4 g) q( ~. H- k7 G5 d+ b8 t2:為發問而發問,機會一半半) B3 g! i5 V, C/ F
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
7 C- Y, h) \" z  @3 z1:認真唔識,但機會極細. [" `9 [2 e, d+ g; Y: l# D* B! V
2:為發問而發問,機會一半半
6 f; H$ p$ P4 ]. G3:只為呃分,機會較細
. w/ m0 a* H$ ~% I) S
0 b! T) M9 |3 w: w3 _) F6 k2 s
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
3 t9 I: x# Z9 L4 A0 T! P由細到大好多o野我都係靠自己解決, 4 x0 n2 _' {# z) n
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, # h8 {, K4 l  g1 N
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),/ ^  U. @' W8 D! B0 K6 J
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
8 ?& l1 ?4 M2 A
& H. {" `* P' ^P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
1 _2 B$ i' \+ v( V! D7 A7 {我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   " B+ g( i# y" G$ E
- V) U" S, ~- e% i; N) ~

% b  }: S# P4 z9 ]% do依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, : A( {0 ^) M( k$ ]- t1 k7 _' u& j
由細到大好多o野我都係靠自己解決, : B( D1 t3 G& H4 b
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
) H. u( Z! Q# k' t& z* P其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
- g5 D8 V* G0 Z6 m9 m; @5 Q0 n' E只要用心回帖 ...
有某d舊會員
$ b5 L; U6 z8 i% v  H! v就算未達標" j4 j3 r9 E* C4 O/ F/ H" k
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
: {) m4 e3 \9 P+ K+ ^" e# C我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
: S+ s3 n# n! r+ Z
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
. O. ?) {0 J) \) _/ c0 Y有某d舊會員5 n8 Y! k# M. b3 l. S, E" Z
就算未達標
( U: C3 q1 i) v' F$ @& a1 {都唔使過期
1 X, ~, y! s" C; v( S+ [
. M/ s2 k4 T* z2 k但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   % I: H  }5 w5 \! M
- F8 e" |- @5 Z/ {1 @9 [4 L

2 V! s, Y6 c! i( l  z) {+ m; C但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   ( r' Y( `9 g0 P) i7 i1 |
依個要問 大佬闆 先知啦
5 M1 Y' d/ g% B

! w; @- u8 \9 U4 {6 z! s大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
) `& X& |& c3 _0 Z$ }
6 X5 k4 ?. Y' j: X2 p2 U壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
" ~7 ^+ K; j* \5 w- d: t' j$ x
8 d$ G+ E' c; m$ B: \; q' _( {4 u" m6 p) H+ X
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
/ [1 l5 X0 }8 E/ x. L8 ~0 O/ W: u( O% q* ~6 S
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
6 Q) n' N' n0 z# H
$ U$ w1 _, ?1 L( x% t  m
不便透露3 p. u' k+ S5 r. M3 N+ d( v& b
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分7 F2 v) e5 N8 M( D" I
或者 n 年都唔上黎一次/ I6 Y5 K" k* |! Y% j" F! }
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   $ \6 m0 B" H1 s* F! p! l1 W

9 J5 R% R3 n% u+ ]- D! {( G% M) Z, t' P! d4 ]! d! A- R+ U, l
不便透露
. X+ g; j5 S; o  A! h總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
: U+ \3 u* T/ Y, |+ e+ z/ g或者 n 年都唔上黎一次
  s4 y. ?3 ^! b% R# o個 acc 就有機會突然之間冇左
4 C# \5 L3 }* }: v7 B( d0 V/ F) K' p3 k
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, % T$ {" X* [; Z8 M: U
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
; k5 |1 s5 F( j3 |. V5 ^
* V- n. U1 N( ?; M/ L" d9 o, A$ V9 G/ ^
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, " v: }7 b* `. X, b" h% A
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
( ?; P8 O8 H9 U# z0 w( n+ F) z6 M# J. E% _% j/ p1 Q0 |

1 t9 D& t- p: i1 C, ]% k3 ~咁都係論壇之福呀
! S  P! I7 L+ ~+ e$ {% U! k唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
/ \' L3 U. P; v5 a- O* B搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   # ^: I; \9 r4 H2 d/ O+ V! X1 R$ O( a" I

6 u! ]% ?2 |- `2 t( T# b( V4 @4 N4 g+ j
* o! t. P- ^6 l& ?! k( e! u' H$ J
咁都係論壇之福呀
0 y* I* e3 Y* @  X* o唔係咪損失左你呢個校服達人
6 ]/ }. _- M9 k) P8 M
0 C$ l2 Z  |/ i% B我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
4 z8 Z+ ^: v4 J) E# v' H) X- c我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~/ z4 x* o, P5 S7 z. a( U% X8 D6 F

6 D1 l# N; r) N3 K) V; Q; ~! ^我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   
( R, C1 N8 o9 K9 j啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
4 b7 M* u) W3 q5 F  g1 }搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
) [1 a& ~6 y2 I2 m+ I
& N# `) K/ p  E1 h2 x/ |
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   ) D  k4 j# ]# \% l) g

* H& }: d9 u( q6 L  C6 }5 b& m4 ]% o& D# ]' m2 {0 s$ o! D& W
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
1 F$ V- o# c& g6 [! i3 i

4 O' M% X  L5 {" j1 g冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
3 a8 H$ i1 D7 y, I/ A6 A) M6 z* q) D* V
# R7 H! P1 K9 h# |* o
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
( C, R- m5 v) q2 o9 @( Q( ^, z1 Q

% ?- w) h0 a* F# T死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!+ e' I; p& E# Z/ j: m) ]
2 X8 T0 p9 n1 v
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, 2 H5 ^8 x' c- `1 W# |" Z3 }
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
1 F3 h% D0 f. x- R
% d) Q! [3 {* g( t& j, }( }. @4 y, F0 f: e& k- O: }) p
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
" m: c; R% T3 Y+ ]0 ]  I
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   6 i( ]" ]7 m3 N& Q4 J

) S3 D3 J4 C# R# g+ k恭喜成為真正既CD
3 {7 u; D7 C" ^5 F* H& l% c" {

6 I$ h6 j/ d" b( d" I" l9 V! Y& ^我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~