即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
0 S; k$ d4 n, Q" N我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
9 A5 ^) a3 ~5 y/ {& U4 a4 B, B$ z

; ?3 K6 k% t# M其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!* O* P3 U* ]8 d' o/ X  e
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
) Y, l# X+ i, _0 _; N
- q+ s8 f0 M% t+ v1 Y& r# G& K& t7 J
; x, S* J& J' M( M. K' {其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!- @& u- p, X* U
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細' j& v7 u; Z" B8 J! y5 g
2:為發問而發問,機會一半半! p$ H  |5 r9 ~+ w+ m- _
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
; i# ?% r" ]; H- X1:認真唔識,但機會極細5 ^/ Y* c; U1 L  ^
2:為發問而發問,機會一半半
3 ~5 y2 k: H9 \+ `3:只為呃分,機會較細
1 J+ E7 s( a/ L  w- w

( A/ k4 `4 ~& {6 oo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
8 j# L( m! f) |8 `; ~- P由細到大好多o野我都係靠自己解決, $ M/ L/ r  _9 s8 E3 T, i
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 3 f& f4 t2 ]& U! K+ ?( {1 z
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
! p/ J, [5 h% K* j. r& r只要用心回帖/發帖就ok啦~~3 s+ L( K% o6 D! x6 W' A
& f( ^" x% Q; y; X) ?' Y- E# |
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,* G: e7 ?. u4 x$ ?3 w( G% L
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   ! S- l# S, X; H: C  [9 e8 [7 H

) G2 @, [6 E6 S; I# |& t' v% s2 w8 z6 c5 H4 \
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 6 o; Y. }5 \6 u) n3 W6 a
由細到大好多o野我都係靠自己解決, * F7 l: u: c/ G
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
8 x1 @: n- ]$ t: f其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),6 E0 Z3 P2 J; v; P
只要用心回帖 ...
有某d舊會員
0 v' A8 N# Q% `. {+ n% g+ ?就算未達標; x( }2 J, X9 B& V/ o7 p
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
( G, X, S. `4 |, j& J* r我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
+ C' N/ A, U' u7 ]/ d
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   ; G, ]6 p7 b; Q% M# S4 I
有某d舊會員
. n0 O% A0 B5 a8 Y& p7 I# a就算未達標
1 q9 r6 H5 E3 i/ o, y( l" V8 o都唔使過期
  N+ Q/ A$ v1 ~' \
+ g7 s$ E  b/ M& I/ q
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
, I& u6 n2 A7 B1 y& c7 m  o3 Y. U; Y7 \4 r" |

# ~+ n% [6 h* ~5 O: K但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   6 F; O4 a7 y: e" a
依個要問 大佬闆 先知啦
0 n; ]8 U5 f/ C+ ?& q

6 K* j! t: e5 z) g# z3 _! I大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~) G6 Q+ K7 _9 W% ~+ h" j

, F7 ]( w" z4 H* C) k' w: _6 I壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表     g4 t2 d2 I5 g, }( p! l$ Q
! o+ }3 |- i; ?. ^7 V" e6 D
7 ^) z* t8 ]" M5 c: G9 i2 L, Z
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
: ^" i3 ]+ P" N0 Z, y2 G( g! q% t
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
* }- g2 q8 H- z& Q  i! l, Y' Z, L# v! ^/ m& U
不便透露& w* W! {. Z3 s1 C: Q4 |$ C$ l
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分0 [. ^% {. _5 d& p$ k  A
或者 n 年都唔上黎一次
0 v+ f& e4 x' _* K4 K( T個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   ' }+ J& m( {; m- h

# a1 j3 w  d3 E5 X# ]: {# d
7 X; x& Y1 U, S7 n: X/ n% q不便透露
; e+ E" C% m- }2 N6 d' t1 g總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
" ?# a3 R& C/ P" X' H& D; q$ I( D或者 n 年都唔上黎一次! d6 K, D+ c( `/ G( a0 r0 C
個 acc 就有機會突然之間冇左
- s, ^) W4 T+ @
5 _7 W& k: y, k1 v% t- {5 d
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
% d+ c! k$ P" J, H. i  P4 l0 ^好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   ( T( U: r5 b0 i; [

. J0 Y2 u9 x  v: b9 m0 _1 t* |  \7 \3 I& o1 d
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, ' t1 B% Q$ p0 v; @
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
6 E3 F, [; [8 k. Q

4 Q: c5 K9 _1 V9 ^1 ~& X" |( f0 v3 ?$ T+ q
咁都係論壇之福呀0 O1 W9 S6 L' d; B4 z1 y; ?
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 9 b9 r. _0 A8 ^7 a3 N. S: z
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   . N  W5 d) L1 r2 |% k
" W/ V' Z! Y2 W# f4 A
2 u' {& P3 s% m6 P
  Y' f- m5 x& Z/ J; o3 `% m9 e0 W
咁都係論壇之福呀
; _' B$ A+ b$ q% P* e- |唔係咪損失左你呢個校服達人
7 e1 @9 |5 ?+ Y, |2 m; ~0 U
/ ]* {! p% e7 `7 ^2 ]我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~. L2 |- Q0 ?+ z9 g/ E1 k
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~" l- E: O/ t7 Y+ \1 s5 k

& S" T: ?) c  t- N# j我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   
7 U4 M1 Y, q& K% V& U; K) F% z7 ]啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 0 _0 I  {, Z. @# d
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
& S0 N( z; t3 {4 l$ C/ ^
/ G5 t$ q$ E1 B+ q% K$ R% v套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   2 ~- D( t  U4 \* L
" H" `+ a8 H! _2 k0 H7 k- e; e

4 o+ I* s: x- Z# R! \' l套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
1 |3 ^1 l8 I" y2 C+ ^7 O
  E, K+ ~1 U2 ^1 X- I冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
$ J& o2 }! j5 l" }7 o7 }. E( U  A% u$ y' c6 K4 Q( Q

! s( y( |$ Z6 v& M! g冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
" a1 u* v" Q4 K* h1 P& @
2 G" L" m- r0 M% y9 G: [0 @: J死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
% V6 {' r& A/ s) R: ^, A1 y: W' G) H- ?3 i2 b
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, : L. L1 k6 V" u
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
) G( c' X  X3 }$ ^5 n
* Z& J6 ?+ n2 h0 t) r  B* f/ A$ ~! M) B# M% J, Z/ o3 ~; @! N6 D
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
0 k6 q+ @% y) h$ s7 X9 c8 w6 ^3 l
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
& D* w/ g  ^0 Z1 t7 x
% n  [8 W& c2 U; Y1 X恭喜成為真正既CD
$ w5 b! \" j! p1 u0 i7 a; o+ e
4 }4 F, `1 Y1 ~- r  Q我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~