即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
$ P9 J! o2 K) W$ d) e4 K我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
7 w5 E; j  I0 M1 x
- M2 \! l- n. q其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!% T  H9 Y0 s3 f5 I; q6 b
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
" V2 G0 ]) Z5 [9 E0 }
: y7 T5 y8 M0 O3 P+ w0 D! [8 c
- o8 d; }/ p# V' G) F其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!- [3 u) t$ m, S! ]& n
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細8 {0 L; O( q8 u0 g; Z  L& c
2:為發問而發問,機會一半半
! Q) k( q. \0 q; x% e+ {3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   % [6 w; l, W* I) u$ p5 ?$ P7 M; P3 g1 M
1:認真唔識,但機會極細
; t5 f! u! N( }4 A0 Z- m2:為發問而發問,機會一半半
2 ?# D# i$ B9 w1 i9 N. y3:只為呃分,機會較細
% A0 H4 X# s: H: w) x
; H$ \5 V8 c% j
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 8 j* B" B- U( l* a( Y0 E7 b; r1 S
由細到大好多o野我都係靠自己解決, $ h" c0 Y+ G8 w3 i- ?
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, / `( h/ f( r1 T' f& N. N; T
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),8 _; r! o8 k- w
只要用心回帖/發帖就ok啦~~8 J  ^8 b0 K+ K( l2 K

4 @9 @# N, u5 h9 \P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
+ |( ?3 H; y; [! {( y& l- Q! H我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
$ Q9 X2 Q) ?6 c- v$ ]7 G1 |9 c7 J

& c8 S% U2 [6 y% R# ~5 Z# g1 Ho依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
7 V/ [$ h% F: ]+ f3 s由細到大好多o野我都係靠自己解決,
0 D* [1 O; n5 l5 m雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, * C) U; W5 K1 A
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
6 Z& f. I5 S5 M# ~2 k只要用心回帖 ...
有某d舊會員  K0 N% A7 b& T- v3 L
就算未達標
; C) v, v2 P% U1 l7 t都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
' j3 ]1 m1 L+ H& a' l/ F我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
6 B  C' b; n7 E: E9 f
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   " {- c" o5 `9 _* D4 O7 w+ \( Z
有某d舊會員2 [& B7 H" z9 V# ?: c
就算未達標6 L9 s; E7 d1 v0 H4 A
都唔使過期
# Z% N' ~! c& ?1 e7 {: N! C+ p6 F: ~5 E
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
2 w' |/ a6 l% b2 H$ t/ s
7 }. ]0 s& R- F% j& T' h4 f1 [4 w' Q  I5 I5 n0 N7 t
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
/ E3 @. m  Y0 W$ G5 a* \依個要問 大佬闆 先知啦
2 i5 z9 o' n: `+ c$ V7 W3 A7 J+ r/ E, I& Q, t
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~( s! i+ }9 ]" j- k$ N( T
, l5 Q5 _! E) P: M1 ?8 R' H
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
, }6 I9 J# j. ^/ b- f, l- w
6 J% A9 @8 h- p( `5 g: p( [9 [. D! W2 J3 l8 O
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~0 Q' p3 v# a1 u" d+ t/ \# l9 N7 J4 S
- B% G- R: k+ s% T( y" h
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
" y+ O5 i7 Z) l5 M, Q
+ U* Q. q, M& `2 R1 ~9 S- o
不便透露- p5 k: c/ n0 D. f. V
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分2 C; f* z7 Q; @# D) _* T  ^
或者 n 年都唔上黎一次, j' W& T. {5 G& F' T. j
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   ! E# E" c6 {% j: k) p

/ F5 b& C: _- W; t+ {$ `; Z4 K$ s% Z, ^* g! m4 @  s2 k3 X+ c- D4 w( G
不便透露! H! Y: [( U1 J
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分# o  Y( x5 f- b  s; U
或者 n 年都唔上黎一次
4 z) \* P# ~/ m/ H  F個 acc 就有機會突然之間冇左
8 J" A  f/ }7 u. X. V
$ J8 r* K* l8 E5 C% M
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, + X; @  v* S! u( N( j) ~! [3 U
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
/ d# l4 U, p4 t% v  H  {& U
7 p1 O0 o/ ^2 i6 t; l# ~: Q+ l8 |7 Z* h5 t
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, & j4 G* i3 j8 Z% r% ^2 h! u: X
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
, {5 e) [, \: L% `
) I) Z/ ^7 X: W3 {7 s) F+ h9 K' K3 v& d* l- P8 g+ u% ~) s. J) \
咁都係論壇之福呀7 f  z" y% \8 H& q1 @
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
4 ?% K; C) |1 D7 u/ c) I搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
  i. @3 k/ T! I7 i% s9 C% U% Y* h) V$ C" o$ X: \5 c, g

) h2 X4 h+ o2 R
0 P9 m+ f0 Y- h) w+ K咁都係論壇之福呀2 P4 c6 a& A& i
唔係咪損失左你呢個校服達人
! p) L3 c; G5 l

% `1 R2 k: N5 c# `+ J8 }我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~: {3 V& x7 h/ w* N) f! h( F
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~' o3 O& U7 s+ [' Q$ @  Y- q
' t, }- @! H( Z9 {% C
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   
( U6 U4 W4 e5 Z; T: W6 z* f啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,   `+ u8 L4 Z4 d: A, P
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
( {" \  d, x' D5 D5 j/ h
3 M- I1 j6 G  g1 a( h
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   0 a5 S# l8 {: p4 Z) g4 d
. c1 c1 ?. `* ?5 ^) @# c( W

/ D7 [2 |, c% J9 T+ b6 o( k套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
9 }* g7 L+ z- L& {' w5 i8 a) \' h$ l9 W7 P
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
. V& C- ?) \% I2 Y& E+ \- F/ F7 G- o
6 d% j( H/ C0 H! ~  `$ a! n
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
) a2 V, B" G5 g5 D8 R
  z! N* H, C0 ?; n0 u' }+ k
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!6 C* o! S4 u) O% p; w  e

8 k. Q4 o# f3 r4 H& G: X但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
+ [' R& _1 _4 p咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   & _( G; u$ {: o( |( h
8 Z1 a7 B& L! X7 e/ K5 w( d

: }& k+ I0 h! @1 ?冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
3 w7 R5 E( m- ^8 Y1 u- Y! z" n6 l恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   1 N' Z5 P9 t7 Z& C

+ P% a+ u1 B9 a3 W; o; S恭喜成為真正既CD
2 F/ D, V* Q2 S8 V8 ~( D2 ]% F
% x2 z# l6 O5 B1 w5 O1 w: O2 f
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~