即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
/ G4 J8 g6 ~' [4 l) e4 ^我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
4 M* `- \% d8 H; x+ |5 M+ X2 A' {# W7 J7 g1 H
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
% e: Z) r& }7 d- A我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   & n& G* |# `  Z; q: B! N
# {+ k: W0 _1 B! |1 `+ `% W

3 I0 |$ s" c' ]! s/ u" t/ t2 s其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
5 H: ~+ f+ }; i6 @+ O我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細. Q/ @1 B5 D5 `" J# c+ m0 X5 d
2:為發問而發問,機會一半半
. T# a* E( Z' O7 y3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   : M& v2 F1 p  |7 I
1:認真唔識,但機會極細3 p3 S. {; P. z
2:為發問而發問,機會一半半9 x1 \0 w  K4 q" K7 `
3:只為呃分,機會較細
( f) N( T0 Z2 D  \

+ a* q2 N1 K* so依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
& J+ \7 }# t: x由細到大好多o野我都係靠自己解決,
" G% K1 D1 a( P0 k; v# B雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
4 J: z" a  @* N. {' W0 _其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),% u2 T0 o- e; e, A/ e" g0 Q
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
, l5 l  Z) H" Q( I/ V8 _! g4 W& i' i; U, K2 J
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,. M6 ?5 y! K, W( s& X
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
! Y* N* [% B6 T& P* u* S  e0 @3 D* b

. t0 Q; x; Z9 S7 P3 g3 ]  ^1 vo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 9 N# r, s7 w  M) Z+ U0 t
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
2 N' L% |/ ?. |" U1 l3 k3 T3 b雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
0 a  G0 D  |3 k% n5 H# o/ e其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
0 j- W( c( k. h9 y5 M- D4 b8 X只要用心回帖 ...
有某d舊會員( \' G6 O2 o3 ~& }
就算未達標: O1 \2 I3 {$ ]2 a3 w
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
9 J0 `, E2 C! `$ u# R我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
3 g- R  P% q( W# r
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
0 ~' }, h% T" g2 ~1 W% p有某d舊會員
( {2 Z7 y, t2 K# D3 d8 \就算未達標! z8 ?  ^+ L3 h! k4 p% ~0 G
都唔使過期
& f" u0 y$ a. q0 M
" d% ]2 M. N% \) l; N
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
- c4 ~. C+ I  e0 l4 Z8 n
7 b$ k$ U7 P9 O( z0 c* L9 j, l4 b: ^+ l1 A4 l  {, U5 d
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   2 ]7 I7 W5 h9 @( q
依個要問 大佬闆 先知啦
, \/ L; M) ?; x8 G
" `  O& J0 [8 {  {大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~" ^' [5 l6 U# P# W0 x4 d1 Z" y

* o7 h* i, z9 e壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
4 C* ]0 o0 R$ o- r# k" l0 n0 E& u* s# J# X( W' N% l) w  h9 w

6 P5 r( \1 U* K6 g7 K" O大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
5 Q$ z. K: C) |2 Q2 M/ L) X( y7 K6 z# @$ r& j- S. ~7 f
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
" N& b& E' ^( n, E
, L3 |* f/ ]' U! ^  a- u不便透露5 V" M# @; x, v( B' Q8 ~" l% e
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分+ Y, Y1 N, S: G8 |/ G
或者 n 年都唔上黎一次; u" y' b# |3 \, X: {' c
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
# f6 L4 \2 ], ~$ Z# H+ s
2 B* f: T* _2 U- _
# z" }3 {" v5 n" t, ~不便透露
/ {  o; ~! ~4 J1 }$ X& \, A總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分' m/ l$ C2 @0 N, ?8 @! E
或者 n 年都唔上黎一次
; u; [; ]) n4 {. h個 acc 就有機會突然之間冇左
9 D! T: R; d$ v2 Y# r
0 m& Z/ f) g' _9 Y. ^* h8 p2 T# }
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, - m: q! b+ r: I5 [
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   ' ?8 \* K- s( l

h* p/ n2 R2 |$ M
7 U, j9 t9 f9 x咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, ' }" T/ A! b+ L
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
, |6 k0 p2 ?! |. A( b, `+ H& V- ]' B) ^2 h

/ c2 \' Y% |- d  j) c$ W2 Y! T咁都係論壇之福呀
) |8 h+ U$ I# i' Z唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, & t+ R5 V* \: O0 \; P/ j5 s
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
3 a1 G9 Z2 J- p: |! q% y8 A" S0 i. I* a  _
3 d9 {5 e7 N& ^  I; h  f
5 |2 E' d  d4 |6 ^# J5 b0 b
咁都係論壇之福呀, @# ?. A: n, h! B' G" Y( G
唔係咪損失左你呢個校服達人
1 b) Q% K+ _. e5 N5 R

. b$ U4 G5 O$ h0 d0 d' J9 g我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~* Q2 S  n2 u7 Q. _5 i
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~3 H; y2 E! q. W6 R- S5 m' s
9 V8 e; v9 |3 C
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   
# `" j6 |! i  ~啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, # W$ @+ X  r: \
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
  g3 b. l: ~8 n( Z( v* z6 p) @4 Y0 w$ J

3 _8 C) @* k* f& s; k; v套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   ; g4 c$ s* ?1 J

4 c( d0 i) o* [& F
8 Q5 }0 t: F- O: B套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
! }  d7 ]5 d2 A, w9 C4 X4 t
) J8 v0 l- B4 O冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   . m9 u+ J! x( y6 x8 ~$ A( Q

3 r6 L; V5 q: D( B' X
8 c8 h9 y7 @6 Z4 b' E  |# w! I9 ^冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
# L$ v- ~4 d! a- m% ~- n
: R+ L! I" M. l8 D4 T9 V  }
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!9 q( U( Q9 V* K  _

* e, x5 P3 X2 \( N9 J+ d, j5 R但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, 4 a$ v/ S5 B* Z8 _2 R' E
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
. X; {$ t% M! q& z' u  {' I- ?
) B$ U" Y2 _8 T  E
/ _1 u* }$ k( {9 o+ ~; }( D& _( R4 }' ^冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
" W8 M5 H8 E1 m& G& P, I4 v恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表     a4 r/ j. t$ m: Q
9 B9 R) I1 |! N# {( W2 c) e
恭喜成為真正既CD
& X4 W" p. j5 _. l
8 Z* a. e) M- I* y/ q5 |
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~