即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   6 x# ^9 E1 d6 G4 g
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
. M5 d, N( W) Q( U

7 x( _! K2 T0 Q# N; i其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!1 N0 }/ u* A2 E
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   6 z  F3 O7 e; O1 h# V
# Q( m  c% F$ [& @/ ]- X" G
( @' {" v! a( l) D/ x9 @1 i9 c
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!. V; c0 Z+ {4 o0 s. x
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細- |* F9 h; A' j+ q. X- h" I; r
2:為發問而發問,機會一半半1 X! c- {5 [& ^; t- c, y/ }
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   $ @, J- H2 c/ F( Q8 I8 L
1:認真唔識,但機會極細4 K8 ]: ^: k: X2 e' M* D6 |
2:為發問而發問,機會一半半+ I% z8 v- n- K) h- T+ r% g) s: E
3:只為呃分,機會較細
+ R8 T" k; {) M9 c4 F8 P) o5 c4 F7 X) j3 `
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, - C) _6 |" N0 y2 V: x' S
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
! _( \+ g( Q; N' o% [$ H雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
% T* F! `/ _1 T其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
9 `' ]+ P" P2 }$ k! C只要用心回帖/發帖就ok啦~~/ y- \( x' E* S; ]* L
" Y7 n( m& s  Z! ?" `
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
" S" x3 U. \; N% d$ ~/ C, y9 M我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
3 r. _: t9 P: k; g" g: u0 S, z) Q" t* s) d- {! A/ |; M5 v
# d+ A; j2 G: r3 g- M, `' F
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 9 D3 P. j- t8 f8 j  d& k
由細到大好多o野我都係靠自己解決,   W- R1 g' F% j2 W3 Q: o& K# M' o% s
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, . a! z* V: i7 w" f3 I
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),, |6 _( _2 {8 y3 ]! f
只要用心回帖 ...
有某d舊會員
/ W  G5 r1 f/ d4 E  T就算未達標
) n5 E+ {0 K2 s都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   5 E! [  D7 \4 a8 T4 \
8 ~( ]/ {& u6 z. ]/ `0 N
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
% x: {$ b  ]3 |( \有某d舊會員
; Y- d2 P- s, b' G" S$ S( C就算未達標, o, b$ B$ g$ `; T8 D" A. _# Z
都唔使過期
! e% H$ q4 A% q! I  Q

% v" P1 W4 v7 m  Z但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   , h6 ^0 z/ k" U' `- C. u  `$ J

" ~8 {) k) |5 _) y! l7 b% D: h$ r6 G/ Z* V: _# t( b
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   6 l! F9 B" {- L, J8 A9 u4 n" ~0 e
依個要問 大佬闆 先知啦
4 @6 x! P' q/ a
2 h4 G5 R5 }; e% J2 d0 C5 w. c大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
- a( B$ M4 a& |) X' \1 m. H# n
4 f: ]* {3 ~4 E) I; _3 l壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   8 H1 r  y4 b- k" w9 W7 O7 `
! h. z. a$ h! t4 p

( T# Z6 Z5 l2 e9 m+ }0 |' e: k大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~+ R) w9 R5 _4 c9 r6 r2 O  N

" u3 q, E7 I( [1 c壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
+ R" [2 i. K+ l$ {5 ]' D

! g! l7 A+ T2 K1 p不便透露7 P( x: a0 A! w/ B- n6 R) z/ o  J
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分7 @) ]+ g; W! s6 T
或者 n 年都唔上黎一次+ s/ ]/ p: s! k- [% X* P
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
- T8 ^! a; R: ~- q1 K1 [  L4 `, q2 n0 b5 [6 u, T" w

! l! _+ z; E0 e- h不便透露. f; w6 Y, a$ N  r6 J
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
7 b0 A+ k& B& N# K$ A8 T/ [或者 n 年都唔上黎一次( N. M/ ]3 N9 H) N
個 acc 就有機會突然之間冇左
, i2 @8 N5 I& F  w; ]. T# _  T
" ^& A3 t& Q% Q0 z+ I1 z+ V咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, " i5 x; z. n1 f+ l# l% ]$ q
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
! a$ S8 J* Q0 L, ?
2 A7 N: K+ ]; D9 S/ {% K6 {9 s0 W
1 A0 o7 s* J' g! W咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 7 U7 v8 e# ~. A/ a, `" W$ X' r
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
4 U8 }: F% F. n6 f; [' v' @% q* P1 F0 b" a3 z( x! u4 r
0 _- ~7 k& p  M( w' D- Y
咁都係論壇之福呀
$ H  Z! R& O4 m! p! p9 g# @/ S  M唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
, e1 L) V2 }  ?0 O2 ~7 P5 L3 I  s4 y搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
! L% D3 [+ m$ h0 r( C# g! e/ K$ Z7 T& t+ j) f( Z' b; G, J' c
7 F/ W6 z0 ?# \2 q! K" j
* x* J2 ?& g  \- B0 q
咁都係論壇之福呀
4 [( g, d; K1 J# {' x唔係咪損失左你呢個校服達人
5 |' @) p( C/ X5 C& L- F

. I1 ~" g' j3 i! }! Z我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
! m& |5 x  F1 T* |& C+ V& L我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~: C4 k0 M: n% O! I+ F+ o- Z
" {+ H! p! d$ b8 R5 F9 o; r
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   # J! k) V8 |, C, H: ?2 t
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, $ K. n# Y' `" e# Q
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
3 d7 N! f+ K7 f+ ?3 e, e" u6 }) m* w$ Z/ h. m9 E: g
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
: d5 X9 A1 R8 B0 i( V# ?* F# z! C7 q' u& @1 c% @" W
- w; h/ Z# D+ N9 \4 y; D1 Q
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
- f% `5 P5 {. @! f& ^
6 n: l  p( s* J, q
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
' W+ f* s5 N7 j/ s3 u
6 O0 F0 u8 \. ?2 c2 j( X) b- r7 {. K
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
) ?$ z  C0 s: Q' [, t

" `. D- Y" z( w$ D: A& q死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
/ k3 ?  x5 E5 w& u$ O, ?; {0 `- f2 h  a) L7 l6 N
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
6 q7 L6 p2 r: d% s. i" Q% U咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
$ |4 [, Q& W" b8 |+ \3 z: K% o& o  C& e" v

, V; n% O  L) P' W3 P' H# W冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
$ a& n, }7 _9 e5 U0 ?
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
! o8 B& ]" T& _& r  A
/ D1 Q, }6 A) v) c# {1 }4 l6 E恭喜成為真正既CD
8 ?. g! V$ H* t) l0 }/ w
# }) ~( |6 N# V% `" ^$ t
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~