即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
* v2 I  l) O/ ]  T9 }) V) i* ]/ l我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
! r- ~1 ~! N+ j
5 z+ c1 X3 o- ?其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
$ C! t2 e8 P* {2 _7 q* L我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   9 Z( T  N, C0 X9 p
! m0 {2 E! o% Y, ]' v# g

c* i3 ]% B& j5 g& {& q其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!5 C6 {. {& d3 ?" H8 ~' e3 @0 ?
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
; g/ H. S5 r# m$ z" f, v2:為發問而發問,機會一半半& x, \& L1 [0 \' z. Q. O
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
7 s# A" A+ l" H. t1:認真唔識,但機會極細
, T" @7 Y2 z& A: b  D1 J. a2:為發問而發問,機會一半半# f" e: I/ V' X7 j" a4 L
3:只為呃分,機會較細
7 r, O1 ]8 a/ h

( `4 Y7 J* a6 S  l- }, s9 g! I/ ho依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, & @. `- \7 [* n& y* p
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
9 n. V9 t5 _( }( e雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, # p1 g2 Q: {5 {$ e$ Q
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),2 j4 r5 u$ @2 W. Y4 f
只要用心回帖/發帖就ok啦~~/ ^3 G3 X# _+ t! d
1 p6 p" z- E( w5 g; E9 O
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
1 B* I+ r2 {4 m5 x我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   / j) P; \9 ~4 s

! m( x/ l! X1 T! }6 z& g) K/ S8 ]: q( M/ r8 v
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
2 w0 x$ n' x2 \% s: q由細到大好多o野我都係靠自己解決, ! P9 C. n% X2 k% ~5 c
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 3 ~& F' D3 Q: g$ a+ c- w" \- X- H
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!)," i8 ]( a$ }. U6 O0 c
只要用心回帖 ...
有某d舊會員9 ?5 x* b( n; z8 Z2 d! }
就算未達標4 x- {( Z) _2 I8 \( ~6 n
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
3 n4 K" \+ U5 D. E5 t  ]5 i我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
( ]0 ^+ A1 R4 m* b) N+ r戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
. X% ~* k% q5 ~有某d舊會員
" P: V% q# {& |. @$ P$ Q- L3 e就算未達標
. a. `4 C# t+ N- k! D3 o都唔使過期
( L$ n$ T7 c/ g) h3 W  ]

, z( \; [. {& F/ x& m/ \但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
7 X* E0 F* L; ?4 j9 a" v9 f6 d( O! j+ m3 c; C

0 H+ r+ V' }' x1 @/ i但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
8 ]( ^7 {5 _: G) O依個要問 大佬闆 先知啦
1 [# b: L& T$ P* b( e/ c: W9 a

; I5 u$ F' I& ~2 @* t$ n大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
" K: ]5 ~3 A' Y  P7 @3 c5 ~
5 l9 B/ |% j! r2 P, |4 w# k壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
" I- m) j2 o  {4 p1 M1 W/ c8 h0 W7 w9 |
9 L) K! h1 R* W2 U7 E& P
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
+ ]2 g/ ~4 l7 l% a, |$ N/ v: E  {7 w9 R5 o" L  Q% V. Q5 {' K  K
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
4 g8 Y' R  W% Q) s, H
% K( n2 c( P5 ^4 m4 ?7 V: U; S  j$ T+ M3 t
不便透露0 w( B: B- l8 K" o
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
# H/ d% T4 [/ |或者 n 年都唔上黎一次
1 Z  ]' `  h) l; a個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   - G; i1 y( Y% B7 ^7 i
% Y1 ~; `: F3 i

# n' B/ Z+ H8 }3 U不便透露
6 b. ~- T( j. ~  [; h總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分/ ?; |  M& O: H+ y
或者 n 年都唔上黎一次
5 ?+ m0 L0 K9 j. H. H個 acc 就有機會突然之間冇左
6 m- _( M: ~$ p6 Y' K1 g. J! S( Z! i2 R2 o4 j5 k) k3 m: C
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, - D! z& Z! Z4 T: S+ K
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   & x% L) O, [* e3 o8 x" X  M* d
0 n& i5 P6 D. W4 Q- f& t1 B5 }/ h/ w
6 j: Z$ M$ z; m" L, f
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
$ h& @# J# S) U( ]4 f8 M好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
" U3 ]+ O# i8 t, V$ U5 {* k- X% F! l2 M7 \
* Z$ d; b! Z( V: y
咁都係論壇之福呀
; J: @" I9 w5 u4 O6 W9 @  U4 r唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 2 y( `0 \, {% o( G# T; T
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
8 O( e! \# s' l' I- G
, U7 N3 I# m5 a
. `# k% j0 Q! d, @% D" L/ |8 e# q* j
咁都係論壇之福呀- y& y1 v+ g: k, P: p& |
唔係咪損失左你呢個校服達人
+ q7 t; P  d( w8 J
9 F/ q7 F; ?3 n2 O
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
# Y% k2 `8 @1 m我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
. e8 B) B2 Y& [7 l! w, n: }) y3 P% C' X& i* v2 d
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   4 s3 \0 u, A6 V. w% ~# R
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, # ~$ ~& ?, f$ ^
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
* f# n) ]1 _$ K

0 K; U4 z; y6 g/ K6 w! }套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
* A6 y6 |# v( K% W1 L- |8 C7 @& C/ `4 ^6 y) M

/ S) I: V# G1 V/ P+ o' P套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
+ I  V. u, F- M' Z- q4 ^! d0 O! V' [
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
0 P* X( H% v# b6 u. \% X" j0 Q% `( V3 g

9 M8 m0 [' Y" W6 T* G# P冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
( g6 L4 A' h( ?3 Z
0 ^7 t: w( }9 w- ?8 r
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
) ~8 v; G3 b0 F* D* L( P- M3 p  x4 j& z, i0 Y1 r
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, 8 J) a$ p' v. |& H- X% d
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   ! j, F9 n: F9 a% O
- `! p, A: U& A
4 ^) y0 B+ T3 e* j
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
. V7 b" A; o8 b' }4 S
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
! y+ o, `( U. {, u. M" f
( F1 d8 O( |+ Z, R8 C4 ]& k恭喜成為真正既CD
  X$ D, t% j: I  ^  e. W1 O
/ S7 ?  e4 ^* G0 ^( g
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~

最近訪問的版塊