嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高跟鞋問題

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-10 12:10 發表   ) P$ m2 ?+ ^8 `+ F5 B8 w$ ]7 V9 c

* K2 x. _, c4 ^' V  K
0 n$ N2 P1 a2 D. K1 f5 ^8 Y8 O1 ]% R/ T
# H4 e. i9 ~! e6 w) \% i& I
咁唔怪得了, 我買果對有少少尖頭, 結果夾腳指公
# {7 e" y4 b; H2 J我又想知AGELESS訂鞋的話只係可以訂款而唔可以訂size?
9 f" ]5 }* R* l. d- t如果淘唔岩我或者要訂
  Q" Y' {/ j" g
7 ?7 i: b4 R* A- Z4 z* K6 Z2 H2 S* G" A& C6 w; l
你著幾大SIZE?
$ Q( c+ B" |* S4 u要訂SIZE咁跨張?6 M/ x$ t4 k- m7 P' v# Y- G
AGELESS由32-44碼(歐洲碼偏大,等同差唔多45號)
6 u9 i4 N  V2 m- ]$ f除非你OVER44碼" t1 D# c# G: X5 H
否則你應該都著得落
/ H6 f6 ~! X$ P你只要俾款佢
+ s5 M% D1 j  p/ e. ]佢可以幫你訂做架  U, v% s, o, _/ z2 `# M
過幾日我會落去1 l  u" A6 Q% N7 l% K
一唔一齊?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-10 17:46 發表   
  w. R, b9 W1 W
- a2 d4 G8 k) _6 @( h* g& w8 w即係可以比個款佢之後訂埋造咩size? 會唔會係用佢地本身果d size做reference?# |! |$ k% B& r
同埋, ageless又可唔可以?
" y/ B5 t' T9 F7 q6 f7 i, B, b; J% i4 ^6 F9 x. Z3 e  }
9 J5 E4 A3 s  P- T1 h
好多人唔知& p. r8 G5 \* R7 I
其實TOMATO同AGELESS係姊妹鋪' e# a( Y+ Y' p1 g/ E
就算你係TOMATO訂做,張單都會去到AGELESS度做鞋* ~& l- U( f- N! ^: R" H+ H
做好之後會由AGELESS送返去TAMATO,再去到個客到( m3 M* T, l! T( u1 {; [! u
所以如果訂款既話其實去邊一間都冇所謂(就你方便)% b2 L% T3 ?. I$ a3 N
當然買現貨鞋既就各有各去睇啦! q5 V% x6 y9 |7 t& [: n
因為只有小部份自家品牌生產鞋款既兩間都會有得賣+ ^% j+ T9 {2 v
其餘款既就各有各供應商提供貨源
' ^/ i7 [9 g6 z4 D* d3 e6 T/ ]6 F+ @/ A6 c* N
補充:TOMATO鞋碼由32-43: {3 Y0 C6 z1 n" G7 H- Q$ l" i
     AGELESS由32-441 [# W2 C' s; R) b
超過左碼數都可以訂做7 s' @9 ~, S* x! P
我係AGELESS見過有人訂做一對45對鞋(岩岩一張A4紙咁大)
, h8 k" p2 T* y: z7 u- v
3 z4 k$ ^# q4 ?' U[ 本帖最後由 校服收藏者 於 2011-5-12 19:27 編輯 ]

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-12 19:09 發表   
1 `2 e5 a) y  M% d  f: \) K/ D1 `2 @' b% h6 e' v7 X3 q' R) }6 [
0 I$ r  B$ q- W2 f2 Q6 S
6 N4 [0 Q5 ]0 P
你著幾大SIZE?
0 [& k; ]8 W% O  g" p' F/ K& J要訂SIZE咁跨張?4 Y6 O/ L4 o; M2 |) ?* l; b
AGELESS由32-44碼(歐洲碼偏大,等同差唔多45號)
* F; v- R7 O& T) ]  ]除非你OVER44碼1 J+ \& v4 W4 t6 Q
否則你應該都著得落) f9 Z. g5 B/ n9 ]3 p) F9 Z
你只要俾款佢
! X0 [0 D& r8 M7 Q* N佢可以幫你訂做架- y( x- \' O. p. ?" w% ?  F( R3 T
過幾日我會落去
5 O* Y' V; B0 ?3 Z# ~1 F8 i一唔一齊?
  @; r: B$ f$ [8 e0 y3 S7 D" _我既意思係...訂鞋的話係會用佢地本身既碼去造
0 }" R! w- @1 c  q0 a定還是會度"身"咁訂造?

引用:
原帖由 amiey 於 2011-5-11 23:45 發表   0 [0 N7 V! U4 y. I& n
不一定,因為不同的廠鞋碼會不同,只最好買大D
  P) [& m: g% `6 S7 D& t
( X% H# n- G% D$ B% [其實我唔建議
2 f4 G7 V3 i% [8 G  |如果買大左唔岩著會麻煩少少, ~+ K- |" a! C1 T( b1 N& g% Y* t) X
雖然有鞋塾頂一頂
% l0 b( d/ ~; z/ M% ^* {. }感覺都會差少少(我覺得冇咁實在/安全感)% C) V  @" z( G# L, h
所以買/訂前問定鋪頭/廠- C( O4 b5 X  `  K1 Y" I7 v; _) k" T9 W
鞋碼是否偏大/細/足碼
7 y3 i( N% H% x4 [9 f若果真係唔肯定,可以問下人/試鞋或者睇鞋碼對照表買
2 }% t' y6 T# C, h, y若到真係非買不可階段,先買大少少都未遲
. i4 ^$ f! A8 G7 w+ Y; e1 K雖然訂大左都仲有得諗# }- q4 l4 @5 t7 H0 @
訂細左,好彩既細少少都可以楦大
5 v* G4 S  |7 S+ V唔好彩既就浪費金錢! Y- F5 T& `0 J* C4 z+ }: o
雖然都可以放得番出去
0 P; [2 ^; a1 F7 u不過都唔好丫, g& f+ Z8 l, c" O0 d
咁左咁耐都係個句
' F& x( o' }5 J. s: p5 f" h, o8 z一定要真正知道自己著幾多號鞋
4 e0 O/ |; [. M/ C& d5 X7 e要係鞋鋪試過先知你可以著得到幾大既鞋, R: T8 t* B0 U9 |) |) t4 K
好似我咁! e. a2 |2 o- F4 V% H; i" R9 Y" P
起初上網訂鞋就訂45號
: G( {5 ]( U) b4 M/ u' Q到第一次係TOAMATO買鞋,試完先知可以著43號  ]* x9 d: C3 d& z
到最後AGELESS買鞋,有D款我連42號我都著到

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-12 19:36 發表   ' y' t. y  L! z  ]
1 N  F4 u- @$ Q0 h
我既意思係...訂鞋的話係會用佢地本身既碼去造4 \! y/ a# o# \+ u
定還是會度"身"咁訂造?
5 K* {4 r. T  A1 l2 w' l
2 A- U7 w4 ]/ W$ q& k' |4 v
兩種都有
- v& T' y9 k, [2 S* M5 w如果你隻腳SIZE係岩著既
3 k" i0 K; X' R除非你要求度身訂做
( k* r* p. |7 o" k# Z) z! F! m否則都會用番佢地鞋楦做鞋
% }. n$ D  L* |6 {. o* [4 a1 x另外亦有D人腳SIZE唔適合著足碼或大一個碼既CASE8 u& D! @( T: M4 Z. Y' {
咁就會度身訂做7 x! C# Q' `( z- s* `
之後再訂做鞋會有依照番你之前曾經度身訂做過既數據訂做架
2 |6 ~0 Q% u- J除非你之前個SIZE數據唔同左或有要求# _- J" [* q- h
例:我有個朋友個老婆就係咁啦
/ F) |* b) t! }) h' t佢好難買到現成鞋(女裝怪獸腳)
* E4 o3 }0 E  v. R所以我帶佢地兩公婆落去度身訂做鞋5 [8 l! K9 \8 d, {; D
題外話:我對BOOT都係度身訂做既(42半)

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-12 20:02 發表   
2 p7 o1 j5 {3 X$ l; f1 f
8 h1 R$ N- ?6 r/ b! {# X9 M, }& X1 B; v* Q) H% U7 q0 N* [) q2 [
兩種都有
! C$ F8 P' F( N) E$ }* p如果你隻腳SIZE係岩著既/ K1 J( n1 g/ d; d, r
除非你要求度身訂做) n- J5 b" K' i
否則都會用番佢地鞋楦做鞋
4 N7 `! q& k+ h6 F另外亦有D人腳SIZE唔適合著足碼或大一個碼既CASE
1 N2 g0 h0 ~/ @咁就會度身訂做
% I4 _* E" D7 Y/ ?7 W之後再訂做鞋會有依照番你之前曾經度身訂做過既數據訂做架 ...
2 K4 F+ L0 k' A3 Q9 p1 \" ^就咁訂款同度身訂造會唔會好貴?我想考慮埋個cost...

high heels係咁架,好多女仔都著唔慣

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-12 20:33 發表   
5 l+ J8 z. T/ g$ {1 N7 R
0 I) Q3 k$ \4 ?5 f6 S' y- J就咁訂款同度身訂造會唔會好貴?我想考慮埋個cost...
/ l$ M) F6 M4 f& j+ m1 F9 L
: W9 r/ h: k+ K' B9 o' v3 l5 S* ]% {+ ?
銅鑼灣希慎道蘋果商場地庫有間有訂製女裝鞋,4 V2 U1 U+ ]. Z4 J: R
$450 一對,數年前我訂過.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-12 20:42 發表   
0 ]4 I( l% Y& F+ {/ O4 [3 k! {" O) ?- B6 e0 N+ W* A0 \' {

0 a: G( m# B/ H- B4 t" H銅鑼灣希慎道蘋果商場地庫有間有訂製女裝鞋,6 U; m' y$ I6 ^" J! n" Z$ E- p3 j2 ?
$450 一對,數年前我訂過.
' L% m. C" Y/ u2 ?) u8 [ 勁貴貴貴貴貴...

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-12 20:33 發表   " s/ f: ]4 W$ K0 U
! ^( m$ u9 u& n; _9 z4 N
就咁訂款同度身訂造會唔會好貴?我想考慮埋個cost...
9 Y: k( M) d7 I5 z  C% s
2 o- q" W4 ~1 ~& Y3 q6 d. P; s7 [
睇下你預算幾多
7 e* k: @  ?6 A  N' k一般訂做鞋大約$380起
) \" \+ ?6 R0 A2 [( Z( T視孚你想做咩款7 L6 w* l- W* W" b6 N
要用幾多料整- i- h$ w7 `& r3 X
我朋友老婆度身訂做個對鞋好似$400唔使
( s0 O* c2 ]" A. L& c2 ?) E當然佢係冇特別要求加野

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-13 02:54 發表   ) G8 L5 S! J% T( ^6 z, |

2 p. m+ s, R4 i# c3 j% j9 i/ V, w6 y! e' f
睇下你預算幾多. t- R% I0 [: @0 ^
一般訂做鞋大約$380起2 X5 U/ J4 Z% F7 l; Y2 z/ J$ L
視孚你想做咩款
1 A+ b% z9 I1 l) a4 D  j4 W# \要用幾多料整" i7 W' F6 P" r
我朋友老婆度身訂做個對鞋好似$400唔使
  E+ l) Y2 W0 F- J3 z- L' N/ C當然佢係冇特別要求加野
" m" I! M1 N$ {% U& h' J  p咁即係要去到畀佢地睇到個款先可以講到價錢啦...
' l$ Z% }* H- ~好, 我再考慮下先

你可以咁講