嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高跟鞋問題

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-10 12:10 發表   
" @! w+ q9 G3 d  g0 L
& V2 `6 d' S7 k+ i6 l; {! m3 p9 V/ k9 R. K4 p- {) y! E. k9 A# a

8 C. j0 F+ W+ V: z# L9 H' a9 B& m; J3 N" R/ m
咁唔怪得了, 我買果對有少少尖頭, 結果夾腳指公
0 G' T9 E% F7 m' J: @# p: Y我又想知AGELESS訂鞋的話只係可以訂款而唔可以訂size?: g& n; g8 X9 w' C
如果淘唔岩我或者要訂
4 z; r# H# p; K2 z" M- |
2 a0 O7 g  U5 H* y. i3 d# \4 M( e6 w
+ ~0 v& Q' Y  C7 x7 Q
你著幾大SIZE?
6 P& _( W9 Y# a  _- f' M要訂SIZE咁跨張?
) o. V- z$ p+ fAGELESS由32-44碼(歐洲碼偏大,等同差唔多45號)
, p# E9 p; r. k" _9 ]; [  ^1 D+ A. b除非你OVER44碼
& {$ x6 ^7 Q1 p9 \' s否則你應該都著得落
& j/ B2 X9 O- C. Z* w你只要俾款佢/ C7 d+ y! @5 E2 X  R1 I) `: A6 z
佢可以幫你訂做架  P: E! g- T  o; Z
過幾日我會落去$ p  n- {7 V" i
一唔一齊?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-10 17:46 發表   
/ ]; H  n. T. A, A- F5 D) H" O% b3 g+ ]. K4 e5 [
即係可以比個款佢之後訂埋造咩size? 會唔會係用佢地本身果d size做reference?3 b( ^& |) c. ~" W
同埋, ageless又可唔可以?
- [8 `  c) M5 P6 `
2 u* F/ S( w5 }
$ @9 D! U; n+ ~, a
好多人唔知& f# s: ~! D$ S; R! l
其實TOMATO同AGELESS係姊妹鋪
# a! L2 Z  L  r# c/ T就算你係TOMATO訂做,張單都會去到AGELESS度做鞋
& _! Z# K! {0 _" o. P; h( L7 _做好之後會由AGELESS送返去TAMATO,再去到個客到; u; }+ Z+ ?2 r+ X$ B5 {; k5 A
所以如果訂款既話其實去邊一間都冇所謂(就你方便)
0 B" o; k/ t$ R$ |當然買現貨鞋既就各有各去睇啦$ x0 x* S* H* y( j* t$ Y
因為只有小部份自家品牌生產鞋款既兩間都會有得賣
& k/ O- o3 m% ^/ y其餘款既就各有各供應商提供貨源4 M5 ?- b, R" T. N1 c' g! r" w4 T

# e$ C5 g% f1 M$ o8 `3 G3 a1 G/ R& x補充:TOMATO鞋碼由32-43" B. ]+ \$ O2 {' |
     AGELESS由32-44/ r, z5 ?( u9 ?3 y( ^$ x7 N* Z
超過左碼數都可以訂做
7 ~! u" X+ Q) y* B* l我係AGELESS見過有人訂做一對45對鞋(岩岩一張A4紙咁大)
& d% j: w" z# H1 a8 N
; K" R* U5 M$ I8 ]5 `, P9 N[ 本帖最後由 校服收藏者 於 2011-5-12 19:27 編輯 ]

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-12 19:09 發表   - }) R' c$ h' p) N/ f
  N6 s1 \5 y6 P$ K5 y6 }7 R" ~

3 Q( d* o; g$ O# Y  e/ F+ {; U! T+ h# B# r. z% [; a* R# A; w
你著幾大SIZE?
, f4 V# h3 F' K0 m5 F要訂SIZE咁跨張?
3 u8 ^3 k* s1 s* ^AGELESS由32-44碼(歐洲碼偏大,等同差唔多45號)6 l) ^: a0 z- W7 s
除非你OVER44碼
$ F( P6 Q+ A8 m/ g0 ^) k否則你應該都著得落
" X. d# V+ q8 k/ n你只要俾款佢# u: v9 K( z7 }; F% q
佢可以幫你訂做架" v5 T  y! ^( r
過幾日我會落去
( L8 K1 h4 }0 @一唔一齊?
, u2 `  z8 `7 o1 H# i/ W8 I
我既意思係...訂鞋的話係會用佢地本身既碼去造  ^9 R3 \7 d- V  R! [  N
定還是會度"身"咁訂造?

引用:
原帖由 amiey 於 2011-5-11 23:45 發表   : A: i8 l8 @2 ?3 {7 J" D$ b! o
不一定,因為不同的廠鞋碼會不同,只最好買大D
& y# K7 k  \3 h4 J
6 p6 J/ V0 h" n: b' b+ F1 M其實我唔建議/ @. l$ h: I  B0 `
如果買大左唔岩著會麻煩少少
- V$ N: H* o( ~$ R' S雖然有鞋塾頂一頂
* V* @# U. k/ Z+ D& n感覺都會差少少(我覺得冇咁實在/安全感)
! D6 i$ t0 G' @. T所以買/訂前問定鋪頭/廠+ B7 J5 |* G! f' [4 i( h- O
鞋碼是否偏大/細/足碼
2 d9 o2 R4 Q2 T' Y若果真係唔肯定,可以問下人/試鞋或者睇鞋碼對照表買; a5 l% W2 {- j9 v( o
若到真係非買不可階段,先買大少少都未遲% h) a  z. S0 J7 `
雖然訂大左都仲有得諗
/ t- E5 f0 ]+ q9 G0 y4 o訂細左,好彩既細少少都可以楦大
" I7 d# z+ u# ~: g; A唔好彩既就浪費金錢$ @8 e- @" f% t
雖然都可以放得番出去
* J7 h) @$ u0 ~" H% r3 }$ E不過都唔好丫! d/ M, X/ O4 j3 f. J
咁左咁耐都係個句+ j. v* S( @! g( s
一定要真正知道自己著幾多號鞋
+ ?# S% z% e: a5 H3 c! T要係鞋鋪試過先知你可以著得到幾大既鞋  l6 O# f9 v# Q$ ]
好似我咁
) n! `9 u" i, U1 J1 Z( W  `0 u! X起初上網訂鞋就訂45號
3 G4 e+ k# t, m  D9 u" N$ w: s到第一次係TOAMATO買鞋,試完先知可以著43號6 G6 {: ?1 @5 Q# p4 [
到最後AGELESS買鞋,有D款我連42號我都著到

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-12 19:36 發表   
0 q6 X) ]2 Y+ m$ d! i' @3 u/ p. g2 Y
我既意思係...訂鞋的話係會用佢地本身既碼去造5 w5 r2 r5 `. Y6 ~
定還是會度"身"咁訂造?
0 y8 L/ c9 ^; b4 K. |
, d: `+ u% j9 ~兩種都有' v  D2 p5 A1 ?+ s  a' P% d* _8 U8 L
如果你隻腳SIZE係岩著既4 d5 T2 i$ z; k* i6 s1 p
除非你要求度身訂做8 Z1 r$ d1 f+ {! ]5 N5 g$ U
否則都會用番佢地鞋楦做鞋
, C% K& F3 u  F3 }, n另外亦有D人腳SIZE唔適合著足碼或大一個碼既CASE
# ^! r4 _2 U5 H; q- `咁就會度身訂做
% n5 Z1 q& {! E6 B# ]+ i3 {1 Z4 F之後再訂做鞋會有依照番你之前曾經度身訂做過既數據訂做架. n& R: E- t7 i  P9 s$ f5 f
除非你之前個SIZE數據唔同左或有要求4 T" g! l- {' _
例:我有個朋友個老婆就係咁啦6 K1 ~8 U+ l" W) M
佢好難買到現成鞋(女裝怪獸腳)
, x" Q7 @' T' {! [# R所以我帶佢地兩公婆落去度身訂做鞋3 V% ^( B& f( c
題外話:我對BOOT都係度身訂做既(42半)

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-12 20:02 發表   
/ x; K0 y; M: A6 q2 C/ X' k/ C. N) P9 ]
/ W, R+ v# U% }) Y. l, C
兩種都有( M2 F+ m& O! |$ Z/ F$ A9 ^4 ?
如果你隻腳SIZE係岩著既# \0 ]: f  m) B4 D
除非你要求度身訂做
1 y  S. T0 }' M& s0 x1 u否則都會用番佢地鞋楦做鞋' p% o2 J4 b8 A/ U3 ]' g
另外亦有D人腳SIZE唔適合著足碼或大一個碼既CASE
9 U, C0 G$ m% Y0 g; N, O+ T咁就會度身訂做$ N% t3 K2 T# ^* n
之後再訂做鞋會有依照番你之前曾經度身訂做過既數據訂做架 ...
. W3 }4 \9 j- c; w" m8 a. ^( y" ?
就咁訂款同度身訂造會唔會好貴?我想考慮埋個cost...

high heels係咁架,好多女仔都著唔慣

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-12 20:33 發表   
8 f6 P/ [: V: T$ H- G! ^
. Q& R& L5 v; ~就咁訂款同度身訂造會唔會好貴?我想考慮埋個cost...
0 A3 Q, J/ }& U( j: X

$ t% W1 s) x' _9 X5 M銅鑼灣希慎道蘋果商場地庫有間有訂製女裝鞋,: l" H6 M) c& |6 T/ o6 a1 f
$450 一對,數年前我訂過.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-12 20:42 發表   
& j4 P2 X. X* ?8 q2 `
- \. p* @0 f& S; L, ^/ X8 e( \6 e- q* ~3 S8 v$ k0 y
銅鑼灣希慎道蘋果商場地庫有間有訂製女裝鞋,; }5 Z3 r6 o( ?8 \+ P
$450 一對,數年前我訂過.
2 c( }9 P' L- S' ?0 c8 a 勁貴貴貴貴貴...

引用:
原帖由 wongkt 於 2011-5-12 20:33 發表   + z, f2 k: _& `2 ^+ V

. y1 X, {4 R! S就咁訂款同度身訂造會唔會好貴?我想考慮埋個cost...
, h  t1 v. v0 J( ~  o2 N5 C

1 O' |$ L; w0 F* G/ ^9 B  K  {; |7 p) ?睇下你預算幾多
' Z6 f6 O* i& x% F1 p( {' q一般訂做鞋大約$380起
0 g3 L" }7 U, V# m視孚你想做咩款
0 T7 `$ |, B  k7 _: B: z) M要用幾多料整
( W# t- V5 R# `6 c我朋友老婆度身訂做個對鞋好似$400唔使
7 G, ]# R; a$ |  `3 Q8 s% i- U當然佢係冇特別要求加野

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-5-13 02:54 發表   7 [/ ~: T# y; i, H5 o/ q; @
) v3 n# G; M6 d: V

$ H3 U7 @) g7 R) h睇下你預算幾多
; b+ F2 V* {- ~2 u一般訂做鞋大約$380起
! t5 P+ N) W, M視孚你想做咩款$ f3 {# O- `$ C& [/ E
要用幾多料整1 O) W) M( f8 i$ N
我朋友老婆度身訂做個對鞋好似$400唔使. O  V7 h! }' o# {9 j
當然佢係冇特別要求加野
- |9 z: u+ Q- y; F  L咁即係要去到畀佢地睇到個款先可以講到價錢啦... 1 I. v/ X# Q9 H+ m
好, 我再考慮下先

你可以咁講