嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

戀物的原因

我係因為覺得著絲襪好滑好舒服!
/ o% P, }3 Z3 J7 c- n
* |: f" s- ^% y7 k幾年前,我終於搵到一隻我最愛的牌子,明白到我點解戀物。果對係薄肉色閃絲,JJ位都係絲襪料,質地超滑。以前我學阿媽,會先著底褲,但果次對絲襪,一摸上手已經滑不溜手,我就諗,如果我唔著底褲直穿,會唔會仲舒服?於是我就第一次直穿絲襪,原來果種感覺係好唔同,呢對滑過以前我著果d, 加上我係直穿,一套上對腳既時候已經扯晒旗,對襪越拉越上就越舒服,然後就拉上JJ,不禁要拉幾下,令JJ舒舒服服,當絲襪覆蓋著JJ果下,真係好爽。我當時才真正感受到穿絲襪的感覺。我諗我都唔識解釋,我就係中意滑滑的薄絲同肌膚撫摸的感覺,果種滑滑的感覺真係好舒服。我中意對手忍不住摸自己對滑滑的腳,越摸就越high, 當然亦鍾意JJ在絲襪中擺動的舒服、同快感。最正就配埋條絲質睡裙,絲裙同滑滑絲腳摩擦更正!
+ G! _% r2 T5 X3 S) P. D4 m& y
4 i3 R) u6 ?/ r8 k+ a) ?7 d呢個就係我戀物原因吧

just like those dress....

引用:
原帖由 maria-ng 於 2012-12-1 04:59 發表   5 A! {/ X! R  p- Y8 o/ F

8 a. M. K+ F6 O9 J# z! Z- f" Q戀物和同性戀一樣,未必人人公開的2 \8 n2 V4 }& R+ K2 D/ q
我有些認識幾十年的朋友也不知道我穿亞婆底衫褲吊着衛生帶呢
& I( o; a+ [/ C2 Q) H1 i' L8 N4 i
# ?: v/ }- B! A: S% a7 {# B
亞婆底衫褲....you are so special..

引用:
原帖由 misslady 於 2012-12-15 10:10 發表   - H2 H7 g0 F  [; g) H& [; O' d9 K% r

. m' Q9 J( l: L$ Z6 G
7 \7 a5 A8 t' n" ?+ O5 V- \% |% r亞婆底衫褲....you are so special..
/ v& ~5 i, Z! Z8 _1 e我已經穿左50年
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

唔怪得我戀靴+貞操帶啦...
" Y' x) o" D  o0 S  r6 P我自細就係單親屋企得我一個男人...@@

對呀, 那個年頭比較窮, 很多時候, 自細會俾女仔衫給男仔著, 而且沒所謂, 也會幫手洗衫, 洗內衣褲,睡衣拖鞋也是大的留給細佬, 沒分男女, 自小習慣, 長大後希望女朋友會穿, 但對方通常嫌老土, 所以已很難找穿這些老衣服的女人
引用:
原帖由 maria-ng 於 2012-11-26 18:03 發表   
% \1 T) c9 m# L5-60年代出生的朋友,兄弟姐妹眾多,我和一位多年同好(喜歡大襟衫/衛生帶)
1 Q  R& h. B5 L# r/ ]" _1 q% t對上均有5-6位姊姊,自然接觸女性物品比正常人多
# P" X# h* Y3 M又大家均是家中排包尾,偷着家姐D衫褲裙/鞋自然容易+ x5 M- ?8 V) |$ Q
亦是造成戀物的主因

大襟衫現在已買不到了
' n0 A6 Y3 N. C% w* z. H  C* l" d$ x
引用:
原帖由 maria-ng 於 2012-12-15 12:42 發表   9 t  n2 u2 s! P9 ^

0 H9 e. N. N, e* g我已經穿左50年

引用:
原帖由 loboiboi 於 2013-1-28 04:25 發表   
4 l" T$ t! m3 z6 B" ~大襟衫現在已買不到了
( N. p( ~" n6 S8 `7 k& R' h0 @
+ G; Y' g4 [" _7 T& o  s% u
大襟底衫很易買到,但一定要自已動手改良一下才合我心意

請問你在那裡買到?! I8 u) ?% l, ~$ `4 E" m* M
引用:
原帖由 maria-ng 於 2013-1-28 05:04 發表   
6 m7 H2 I* F3 |; ^( K7 E8 G
9 `& ]8 y. Q0 D; M$ w+ r+ |3 ~大襟底衫很易買到,但一定要自已動手改良一下才合我心意

引用:
原帖由 loboiboi 於 2013-1-28 07:01 發表   
. F2 }/ t; Q; F  D8 u請問你在那裡買到?
8 Q; |6 q0 r* ~
% C! v8 U6 ~$ K! h. J2 k你也想穿亞婆大襟底衫???/ a. W6 ^: k3 ]
我仲有十幾件全新未改的(我改大襟底衫要用手鎖過D鈕門同改過D鈕
/ W" V' R2 b2 e& q7 }: V4 r我只喜歡用魚眼骨鈕,一種60年代流行的鈕子,當年D大襟衫/衛生帶都係釘呢種鈕架)

這些魚眼鈕已有近40年歴史,70年代初買的

人手鎖鈕門

係呀,我細個果陣,阿媽都係著大襟衫,後尾舊咗,又買唔到,佢改著開胸阿婆衫,而家D阿婆都好少見到著大襟衫。

回復 33# loboiboi 的帖子

我細個全屋人都穿大襟衫,屋企除左我冇其他男人
- R, Z, {  D4 q+ y$ h( o亞媽/家姐在屋企就穿大襟底衫短褲,胸圍都吾戴架

引用:
原帖由 loboiboi 於 2013-1-29 00:32 發表   : k, d6 o8 X6 Y
係呀,我細個果陣,阿媽都係著大襟衫,後尾舊咗,又買唔到,佢改著開胸阿婆衫,而家D阿婆都好少見到著大襟衫。
; C) G5 C' c: ~$ P1 o& k
妳平時穿咩碼亞婆衫???
- P; C# b1 V9 @4 k0 Q我俾件大襟底衫妳(L/XL)着吾着到???

我平時著我大頭照果類阿婆衫,你應該唔會著
9 ^) c( r- S* R, P5 L
引用:
原帖由 maria-ng 於 2013-1-29 07:01 發表   1 W# A7 D2 O# t, A; F
/ C6 Z& S( W& s3 m
妳平時穿咩碼亞婆衫???
; ?5 ]5 Q; E" A我俾件大襟底衫妳(L/XL)着吾着到???

以前女人好多著大襟衫唔戴胸圍,特別係做阿媽,抱住個BB,好多時側邊解開鈕,就餵奶,係公共場合餵奶都常見,果個年代好普遍,而家就會俾人鬧冇文化,但果陣BB肚餓喊就要餵,你應該都見過

引用:
原帖由 loboiboi 於 2013-1-29 10:18 發表   
2 j0 e( W/ u- t0 C2 q以前女人好多著大襟衫唔戴胸圍,特別係做阿媽,抱住個BB,好多時側邊解開鈕,就餵奶,係公共場合餵奶都常見,果個年代好普遍,而家就會俾人鬧冇文化,但果陣BB肚餓喊就要餵,你應該都見過
; `/ j2 Y7 W2 Q. K9 B: }
60年代真係見得多喇,好多時夏天D女人只穿大襟底衫冇戴胸圍,奶頭都若隱若現
+ l9 I! q4 O1 j; o5 F6 x我真係見到慣,不過當時細路仔,冇咩性的反應5 E( G! G1 j( z$ x6 Z' b9 ]
有時早上食早餐,食食下隔離個師奶已經解開大襟衫D鈕,俾BB食人奶

穿大襟衫餵人奶,60年代好常見

引用:
原帖由 1677 於 2012-11-25 03:06 發表   * \6 s( x- j' ?1 ]* n3 i- D
我想問一個好客觀o既問題:
3 M7 I* J& ?8 ?) Z: X# w8 h/ c( R/ j% m  X2 k6 a5 s. l, ?$ }
女人著男人衫=正常!* u+ m; ^9 ?  x
男人著女人衫=變態?1 @* D& A: R! g* J& k1 a

f! G# f& u4 g! q0 A男人有腳,女人都有腳,有腳就要著襪
/ N6 \% D+ w* u5 b8 ?船襪短襪長襪絲襪都係襪!" B! K4 V6 m% H

; }# r  I  a* b) C$ n  Y* c; Y! \點解要介定乜野一定係男,乜野一定係女?
' r$ w8 H8 s% v) A% M6 p) ~9 e支持你