嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   
; b+ r7 z% m5 \+ d2 G, X' e
- Y" Q6 r- ~, [9 K; G, {
, F$ s/ O  X2 n! l* ~! W; {是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
: S* m& o; s; F0 \( |, b( P你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
  n5 _* x3 |9 E# f8 _% G2 m
. n3 @+ {' O/ @- r- I你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
8 z0 R4 e, B& v; {+ U$ \; O; C* @4 f) j  H. r3 U
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,& T; _. a& x# {8 A  N+ k
朝早同臨收池時基本上可以無人。
9 n# D7 s4 I, O& J. c# a. B; b" U( ]* n8 f6 n" A2 B0 o
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,- {' V! \) m0 R5 Z: I% r
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   
0 R  ?, s) x( j( `: h* I" V0 |# Y1 j  S& z. |/ ?! p/ Q

! k+ l6 p. U  ?) b屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
+ {$ w* k. r2 w8 f$ _, |朝早同臨收池時基本上可以無人。 % P: {7 y! ]; _5 q2 f+ {( `. f2 x
2 k; \+ {& {' l0 F$ Y
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
: ?* z( Y! m- G' M! J, j話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
: J+ Y  P! K9 [# U$ U% p
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   + {8 \  c+ w% V  t+ C/ j9 x; J: R

. H; f  \, c  k$ _9 ?$ w2 h( M0 ]呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
3 ?2 F1 d2 F# F, e8 U* Q2 `

- L' `5 K! u% k  J; t6 ^5 r- u! _# u是啦,會穿在裡面先,
2 T6 V  U7 t3 ?2 e: r) E換衫時除衫就可以啦,$ v* r0 _2 G0 F( E2 i
雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   
2 o2 E& \2 J! p6 n( I4 g; z0 Q4 y2 u) s: V; G- f9 O, A: ~; ?

% L9 A. I4 _7 x$ i, J是啦,會穿在裡面先,
. l4 D0 T: t- q$ `# B換衫時除衫就可以啦,
% D  l0 n! Q* V. F雖然更衣室也是沒人
; L% Q% ?$ \: v8 D3 w0 u1 I
係換衫/沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   + A9 s& \7 I6 c% [, Y
( a/ P& V" {; ^7 q# S) k- F& e# q7 \: n) B
係換衫/沖涼格入面換?
; `- \* `1 [1 r. `8 G- G$ a/ Y- |4 X) a/ J0 ~/ v2 L- P
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。( [8 O% _+ W3 Y8 }. i
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   
# k$ H: I# |8 l4 {0 R. y. R
1 x, y, H/ T6 m5 h. N& E
4 D2 W  F% m7 n3 \7 d% T0 k# g, {9 A事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。& s2 L6 K% G' \5 y" n' \! m
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
7 R2 s* Y# D4 f7 U4 G1 g- X  B; d( Xspcs有游水堂
, L; |! m% Q% j! u: r著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   " `  f& }$ u5 ~( ?$ G  H! S+ w( p
2 z4 V* j* n* b# ~& N. a
spcs有游水堂
$ M$ ?8 d- S( x* K著咩款泳衣比較難比人發現?
0 ?5 F5 ^. i6 j) i$ ?

/ R) f' g1 i8 v4 y1 k# J( X% {% F就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,% C# o, J9 I" n9 l4 @6 H; G/ p) f1 y
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。  z) X& Z3 }) C( \/ \
! B' B( a: G! c8 o2 _! k  I" d* N
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   1 I' y, h8 g- D  ^8 e6 W. q

! V* ]6 b! A- I, P6 i+ ^2 d, n% ^
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,9 g7 Z1 j8 v  l, f/ k. u/ F2 E
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。$ ^& S4 W1 y4 {

9 N" D) C. J0 v+ H4 o; s不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
; J3 N& b" n; p4 H" r- Q; `
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
7 s# i8 N6 X, g3 z) K- H" s5 M* f: }) A

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
2 O' G& [/ B/ G
% w3 w/ t# L! g1 W1 t- V) s只係因為香港淨係買比賽
) }9 J. G: I8 w. U, {+ N# ^
& g- E5 x: u  j. S9 a9 |8 o3 T
kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。 7 G- N2 g7 V' A( r0 k3 W4 p4 o
真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
# ?4 L! p1 E5 U# x+ g9 ?% S" z( R7 y; W! b
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
+ Z* s$ c" z$ H1 Q7 u+ ]
9 i5 T2 O" ], a+ D1 b3 }這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
* v- q, E6 N' x$ S. q! M- i% q& n) N) G

" \. b( P3 q& j3 g. W. E這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
* E4 T) H. V, K# K5 d
同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別
% a# [' W) r& G, ^比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)
6 F  t1 q9 ?) v; \0 T訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
/ h' O. z3 W' {6 G0 L4 ]
/ f1 l. }; l& o' [[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:31 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   6 Y8 A& Q( a8 ~8 s
7 ]0 X, B+ e8 G0 d# ]5 b
同比賽款大同小異,只不過係物料上
. A  O. W/ ?% V( C" o% o7 K

3 t8 B: j* O0 H7 _/ o) w想看看啊,算時兒童款式嗎?4 j' Z3 a+ B0 E, Z
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   ( j0 j- T  ?+ t, d, j6 l7 W0 q2 V
9 L) V* l" f. G0 x; Z& |1 k, G1 l

2 S+ A& ^) L7 P4 G, O! X, I想看看啊,算時兒童款式嗎?
# E' i# m& h7 Z4 ^+ ]' p如果是3000円以內真的不貴吧。
( d. w/ u) M! H/ r& Y* q: K
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   4 |: Q, W+ {; }( C' X

+ r, {' \4 A. Z# w是成人款,不過是舊款所以有特價
( J) W0 Y6 ^( f4 [8 [, n
2 K& w& S0 d6 \; a1 @- F0 h新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   
$ H& n8 ~* d$ ^' f0 d8 C1 z
% ~( t  j, M: _) n4 F( a8 p- d" F9 ~& b7 s3 W) W0 o1 [) X
新舊款不重要啦。
) ^' ~& A) ^4 i% T/ F但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   
( h! z* {4 Q9 L; e2 w& |% y- E3 J6 \% J8 B* n
但同一style的新款貴百幾蚊。。
8 B* Q1 M% z* f. H( Y( h0 x. M
  m; R( Z* p2 T$ D7 x4 \2 d
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   
; x; j6 C: m  [( Z* n+ ]- d
8 m9 _* G$ ^/ D4 b+ Z# h7 a6 T; U0 M" {8 ]- m/ e
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
3 S9 _+ o6 w. ~+ u4 `. ~# Y  X0 N
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   
- i# A+ F8 i1 a( f
. @9 G9 `9 B) j2 {! M6 t/ Y9 S我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
- }2 {4 [2 I: Q  \( S* x7 T" K4 N- V
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?. U0 S* g7 K) Z6 {" Z
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   . A, m  l, C- N) b) V

b- {0 M% v. N  C* q8 E' ~: t0 _8 l7 J8 e) T
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
' W/ Z+ @/ ?8 W- O% m$ ?雖然應該沒機會去就是了啦。
* m$ y+ S- M, yhttps://maps.app.goo.gl/4n2yH- Z" W# }9 N' w, z  r7 S
Sports Juen Ameyoko Kan3 L( R: {2 P; T2 m
4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本