嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   * b. s7 H2 B8 V, H( w0 G5 C

2 K9 w5 S. U& l
  |/ P) y" a' s! L是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
" f5 Z3 [8 v7 D- r! D
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
* m1 p, v; x/ o6 {1 b
% f& ]& c6 m* P. l. t: a& e: B: x你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
' `9 r& @% T- L2 Q% t# A* k0 N& D! v3 c
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
# X6 k5 a! F  S$ y) D朝早同臨收池時基本上可以無人。 ' R" ^, x& h* M) R' b

. @0 {$ [, n9 n  S! ]# J- K荃灣有個係街市上面,聽講好少人,0 A9 F5 w" m9 W! M$ D3 a! v
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   , S  x0 x/ Z7 T0 X9 L) J! w
' @$ d( R3 g& A

+ n" X, @# ?+ f* |屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
9 |/ @" o! N4 r; ~, M/ P朝早同臨收池時基本上可以無人。
6 s  ]: @+ Y- T4 f' l6 a4 o5 ?. H* ?; {# J
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,% m8 l+ j/ T% K$ c' P; v" y: ?
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
6 `8 A! U9 E4 v5 V! _& Q$ `
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   
6 G% j4 E' S! M3 k  b8 d5 q" g3 n+ }9 p* x) N) {
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
9 Q6 \' f2 V$ m/ l9 y  K; o! G: b2 ]. Y" g) a  A
是啦,會穿在裡面先,! L) k" R' a7 u
換衫時除衫就可以啦,
, S$ N. K' n7 O雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   
3 d+ V1 U. P" c, X6 y6 _, F2 f- }2 Y) r

4 N" V# ~' s* v7 l7 B8 Y8 A是啦,會穿在裡面先,
# G0 v  u) k' a" p2 g換衫時除衫就可以啦,
$ W; M# e; l. o# H) G7 \; T* y雖然更衣室也是沒人
! _& ^* y" h% v
係換衫/沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   
# l8 ?1 A' C5 o# v* K* }7 E" q
$ q! V+ `5 B4 N7 a* @0 E- H係換衫/沖涼格入面換?
' J2 H( D3 c9 p: K
0 A; Q  p8 |8 e7 d! G9 B- ?2 o/ N
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。7 ~, ]6 D+ {) a- R, V- R
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   
, C. ?7 Z' ]7 }) V' M, c0 M0 M  x! t/ i: y8 I' Q
0 V# f: ]7 t$ L' N! I
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。+ n0 D# Y7 O& X" q( Q3 s) A
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
$ c; ]1 Y; ^1 O% G/ J1 P% Q
spcs有游水堂 * l' {/ B& D5 v# \
著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   % i9 X" t% i( ?! c

" z2 |% a/ ?# n0 [spcs有游水堂 * `% w5 t) w- Q- g+ A6 s. ]
著咩款泳衣比較難比人發現?
1 x) Q" W/ j2 b! g5 L1 c/ Q* Z, K

' I. W% n/ ?& u就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,( @8 G) S. p& R0 f' b. N' j0 h6 v0 I
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
% M& Q' c/ `) g+ @( }/ i) [8 b/ `! d4 Q$ z" x1 o3 Q% V
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   
3 A/ u+ t  T) I7 G3 ~: S
. b& P2 z' [9 M/ }5 G2 J/ [6 O! A2 B! Y% U3 z$ F2 z9 l/ n
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,! l. Y" Y3 b3 s
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
0 A9 T! E/ w* P( Y+ Q2 W  H* P# i) A2 m+ X+ t* n9 T9 {* s# E
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
6 E5 e2 \* K& g; U" L5 _
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
/ J( o  u" n$ Q9 D4 X0 d2 M
3 P1 R8 W( \% b" X; v[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:20 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   % t* ^) z) E5 |
7 `8 k' f6 d- ]2 l6 D" C
只係因為香港淨係買比賽
  v( d; i# H6 T

/ @- q5 Y& @% q  v, H- y8 [kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。
3 {' E- D7 \- Z# g+ m: K真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
3 g2 ]8 H+ p3 k5 x) G, A; H1 a+ E+ `1 D' b
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
4 c" `0 o* ?9 [! z& }: ~+ B
6 l9 Z; v9 m0 u+ a' g" [  {$ e
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   " U( N: o& A, s; E$ @2 P
0 ?5 B/ `* o; O# t: }% K: z

$ W1 K! q4 K2 k, [5 i. d這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
% z( N  [6 j5 H同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別
& j7 t  m- \9 Z4 s9 _# p比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)
1 H3 G6 F, y3 N5 P7 @' x6 @7 E* N訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
) _0 L  @9 K$ s% q0 |, E: A0 T) J0 X% Z0 W  _; [) G) |

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   
* z+ I# p/ X& R* @9 K9 f1 j/ I$ X8 `& }! q+ {2 L
同比賽款大同小異,只不過係物料上
% |$ P6 ?$ U* h6 Q1 U* C; a2 ]3 N. h
, L2 ]% C+ P9 V7 I  c
想看看啊,算時兒童款式嗎?4 H- w0 Y5 H! t+ n; i" w
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   
( w2 ?8 e9 x2 I9 ~* e8 @1 ?/ e* G: S9 ^! X' _4 f! `" Z: |4 b+ q
, G/ ]: A" f( m' |
想看看啊,算時兒童款式嗎?
4 d5 ?! z+ D3 P6 L如果是3000円以內真的不貴吧。
: ~# y% O: m+ I; b  u
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   
9 z- F8 a" y0 j$ e2 b& T! }9 {# v. i, e; S+ ^; R6 E8 y
是成人款,不過是舊款所以有特價
0 s* r5 H- C) P- C
0 j' N2 r! m  V1 y8 ]2 ]) \新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   
0 y' [. ^7 s8 E
: K# ^4 V# \2 t2 E  ?* w
" U- P( `3 f3 m3 x* N3 z2 G新舊款不重要啦。
& K* l- i( E* b' h: Y- A# t
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   2 ]4 J! C( X- I/ ?, t1 F
4 E: l7 k( ]3 \, ~5 `
但同一style的新款貴百幾蚊。。
: `& A) i) _  w2 y: ?2 R3 o+ e* q9 Z9 e# o
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   0 c' O7 N2 i: Y/ P: v: ^' m) [
4 ^+ r. o5 ^& J+ m* z' l
5 b/ c4 S7 A! Q1 [
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
4 c+ J8 T8 \# t% O5 g
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   
, n. ~5 ^% s2 M$ l0 t" Q2 _  l0 ^0 S% j  ^( m
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
/ M& d6 Y, }. y3 ?8 D. n) c/ r% U3 Q: @4 {* @) w% d
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?& B6 U2 x3 t. [3 H" X/ `$ e; L9 q
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   
0 |# D5 ]5 f3 i/ w: h0 G$ H
: q* c, e, j. b+ e7 F$ N% g- |  `4 \! x3 G* ?5 F, i/ z! x/ j
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?* W: H0 ~7 c, w3 K
雖然應該沒機會去就是了啦。
# ~9 }+ v$ f. t" Y' s
https://maps.app.goo.gl/4n2yH) O% m3 L9 Q  P5 P6 y' S9 g8 T3 p
Sports Juen Ameyoko Kan
, o7 S# ~' Z2 N2 z8 K4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本