嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
5 W) |2 j# ~- U; t, Q3 }依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ % j9 Q" W4 @2 Q, n4 [1 E
我諗或許係一個終結了。
3 K% ]4 f$ u: f& `% b$ |0 r& E5 j/ u5 @
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
% v' q# x' Q0 \$ B記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   7 [2 U# O0 p+ L: j
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ 3 \* G/ l* c1 H- D) v
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
4 x9 a8 _7 T& ^- n我諗或許係一個終結了。. W" i% G4 G& f- O" e- ~& d0 p9 C
9 W7 {0 F; e6 W$ R
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
! Z# _5 s0 X# n3 L記得要 ...
9 W# X, H" t$ g! {$ U3 p  R( i- t5 V向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
9 x! h. l2 a! g# p2 O2 R: b我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
/ {: c) K4 `+ J  |# u9 V2 o5 k8 {我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   
. E: W5 ?0 W$ {# K7 B" m7 ]- {7 y8 A( n% Q
向前看未來的CD路會更好的更靚的
/ r- `8 p; G. o6 X7 C
3 O* P/ _9 o' V6 ^# O: Y( X4 V
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
) i& i$ ^5 c& e7 L1 ^節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
5 o: J) c- }9 [我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 ( f8 K6 E* c- X( W, t2 E8 s2 A
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
' p5 _4 [& Q# I% N- T/ p, ^, ~) s7 N% [0 n8 E
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼: q5 v0 k, ?( X9 W
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   
  Z! Z4 F" [, T3 r' X2 `% r1 [6 U& c7 D3 R! R' C
1 }9 n( M/ c0 J+ n  D5 N: B5 Q0 \; W
過去既心血無晒啦∼
& |4 j: G/ ^9 U; D7 A( o唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
% f/ {1 D* a7 V$ V! v好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
5 v# N) N; ^# n% Y依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
# `5 [* @# O( R3 `7 [& H$ p我諗或許係一個終結了。
6 m( a  ^5 }2 v! v# |# Q+ d' T% i* q$ U+ L8 I( [8 k  }6 ~
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。4 T9 R1 y0 c3 L/ v2 o
記得要 ...
8 g0 Q" w  K7 u! u& m
" s% w3 f. e6 b. A* A: m我都有5隻2.5吋做backup
, A, N0 d% \$ l+ [* z4 k+ W( q; l, ], _% A" {* |- |
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   1 j3 p# ?* s5 v6 D
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既   e5 c  C. g9 ~6 I' h, I
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 " v1 e( Z+ t. x6 \2 K
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
6 Y% T* h. I3 w% p1 T. m, T

( ~# Q+ ^# O  v/ A1 r你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   7 K7 j; f) ]" a( `6 p

# n' F" g" N. ?唔敢拎去SSP整? XD"
2 |6 f- r/ ^( P/ {

/ k1 F' I3 e/ [; F/ x  Y0 r! D唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?" O! k8 w! x9 @" n* k, q; O, x$ ?
有些可免費試用0 f  _! H0 q$ g& L$ y. @7 f5 s+ ~/ H
唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
+ q: C$ }. u/ `; s" D4 w有無試下坊間的 file recovery APP?1 K1 P# Y6 U# U! u( v) o: `9 @
有些可免費試用
% i! X5 w6 x4 L. S唔得唔使俾錢
9 F% a) n# o% _4 ^

6 ]3 R+ w4 f7 J; x% t不會外洩資料?) w4 Y- c; c6 n$ z5 E: o2 d& _
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery+ I3 y8 B2 _" ?8 @' c
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   5 O1 i% F" E$ X4 e. r
+ [: s+ d8 E5 P; y

5 W" m- H7 B: J; M1 v4 o0 m5 p( d哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
( A9 K- B3 _- Z) m$ g你影左好多相咩??
, ^8 L& x- K/ G# [1 A
我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk
  W6 g) p5 b# x9 G
3 o. Y* z4 `- V
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   4 b5 Z9 I& f* z2 Z

) q: J6 |. J7 w9 R/ k1 v( t% L  g5 s* \. L5 K( ?
我都有5隻2.5吋做backup2 X) F' k2 s! a, }& _' @8 i8 @
, A9 e. `- }4 B( o/ [

3 g$ M+ H) B' \, c, N8 K% ^* J. C; `, S4 y% w
你比我還利害!
$ E, P7 r* k6 A' J/ P( m* m% m" @4 n
全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇
( g7 R5 D% d5 D( I* Y. }: n% S* c$ C( W  o: e

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   3 Y( h! j2 n& d

/ v9 n9 m+ v! A/ }& f& N
: e1 e1 t- [# `! E$ R唔敢啦∼找死咩∼
& U: M2 ~- m/ E6 ^/ T你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
" M  J0 o6 c1 u' h% ^之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
9 D- u( o5 a, c! j$ O9 M' x軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来