嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
" s5 k. N: r5 R. I依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 4 o$ G6 v6 A  O( T- ^' A! y
我諗或許係一個終結了。  s2 d+ D4 ~" C  o

0 W5 _8 M2 f. p, H- G( U希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
) B4 v( r9 ^/ Z& @/ X  o5 q記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
9 |2 y5 x) a9 b好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
$ Q8 K+ L- f9 \% Y1 z8 T9 c( ]依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
: \0 I9 y# l' s" G$ ^我諗或許係一個終結了。$ y1 n7 i) l& K: ]4 x7 H6 Z
! e9 r# V3 Z9 I1 x; G6 x1 i
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。( Z2 ~/ r+ }& h
記得要 ...
* n1 i- M' y* `" u% ~! P向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
" ]* H& Y0 b0 S我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
8 n8 E  o( c& e7 M  D: D& b我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   8 o  h* R. a1 L! o+ m; q

' e) o9 P, [( l向前看未來的CD路會更好的更靚的
( b$ t) `& ?$ k" j9 O1 F6 ]
  `: d. X- t- k3 T& P! x
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   , c/ t6 N  [" w6 k! P: t4 i) o
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
) e6 Y8 S1 j# b; @8 f& z+ ]6 D我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
, W! W& d; A; g我早期CD影既都唔想再拎出 ...
1 u% D3 U. w* `4 u
: ^0 o7 C* H! K2 k, f
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
2 n" u0 ], _7 P你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   
3 e2 Y( [% L9 u; |! y4 o8 A7 s1 E

# G, V0 q$ \2 L! l% i5 Z過去既心血無晒啦∼
4 M- ^2 k2 ^% q1 H, t5 z& B' v) U
唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
5 V3 w: c' |1 Z好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
& s9 L- c4 h; @依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
5 i: Y8 x$ d& R3 G$ `1 P: q5 {( u7 |我諗或許係一個終結了。6 ]+ z' U: H) r0 s. X: K, }; \! [

! n% G+ C  q' ^1 [. q( o: n$ c* J9 ^- U希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
9 g2 Q  c. W+ F+ H8 Y4 P記得要 ...
/ U7 H$ n1 P3 Y; E

( X; ^5 _4 A2 s5 a3 C4 r我都有5隻2.5吋做backup' P8 ^& H$ L" l8 g1 l( ]: |* T
/ q, C2 X: \9 M+ t
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
! L( c* y* V2 e) X. b節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
, U3 w9 H' c5 u: e- s# y: e我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 6 c* c. M$ w2 W
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
/ D: q2 w6 B) d7 _" a, {# s, j" B- R; g- D6 n+ F# j
你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   
7 o: B: L. `8 M% n+ \1 B$ n8 R/ n' _
唔敢拎去SSP整? XD"
5 ~/ x) i+ W1 D& t  S+ n2 `& K7 _
4 p/ `: F5 n  v
唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?  p" [0 C7 H2 l4 S
有些可免費試用' ]% Q  y$ F2 `
唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
1 I* E: q! C% d  J! {5 C有無試下坊間的 file recovery APP?$ J! Y- `7 ~7 p) Y+ F
有些可免費試用8 a0 t; ]6 z0 F- Z" k
唔得唔使俾錢
) r+ s' v) H8 ~$ Y9 V3 s# S& B" D: K( Q1 Y* h3 e' _
不會外洩資料?. H+ \+ H/ Y6 X# R8 g0 [( d2 i; U
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery
+ G% [2 {7 H2 Q4 I  S6 o不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   $ @- U  U8 s" ~3 a$ b9 W, t" W
. F3 i: E- \, s' n+ z/ Z

1 _+ H* l. P5 \1 J哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼, E4 n0 u, u3 L$ Y0 }
你影左好多相咩??
7 ?$ I5 o% q7 M& @/ W9 t
我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk
, n# e, K; Z9 j1 L) f( y2 N3 U1 I- T( A, L4 H! N1 r+ W
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   
4 x8 S& K. g, T4 V! U# M1 l; Y8 D3 E7 U
7 [) w% W: N' ^; L
我都有5隻2.5吋做backup
4 W" D% k; {. A9 r! g1 s
+ h  n1 U' C3 o" L& R# E) u: x3 f  |, G  j
9 |3 F# y) ?" H2 \+ g! g
你比我還利害!
5 x4 X& F# y! K% M7 I
全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇
* e1 F: o  n/ D1 s. ~2 H; U& N% t7 p5 Z5 g, C" e

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   / h8 z( o$ f" K4 U% k2 b
6 J( ?( l- f8 T7 U

* j/ Q# k) f' E% e) N6 m/ E唔敢啦∼找死咩∼
' F/ ^8 Z  e% C; C
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 $ M( n" {- y8 L4 P6 n
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。) y9 E& x5 z3 I: v- J% w
軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来