嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

So weird that I lost my CD pictures that taken last week as well from my external hard drive...' {8 K  v" T: w: _! C, e' i

! f: W% f% h8 ^% I* D  [[ 本帖最後由 christinecd 於 2020-3-14 14:43 編輯 ]

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   " U0 `) {/ y1 D& F( N: ~
有無試下坊間的 file recovery APP?
& I: \$ H- K$ K5 B  F  K$ P有些可免費試用8 i/ K3 \- o4 h+ q: a
唔得唔使俾錢
# F  I8 T/ D& j+ P% k

, b" @  s; u, g( @- Y0 c  p! i應該唔得啦∼其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。
+ I" |9 {# }. h% ]8 K4 D試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。
+ r  a- R* ^4 |8 O一心諗住影多啲相將來回味。都下定決心慢慢少CD。將啲CD用品掉晒,衫捐晒了,只留最愛果幾件。/ ~/ C7 h$ P" k9 d' N- _
無諗到,最後連唯一既回憶都無晒∼ 唉∼

引用:
原帖由 Qwer1967 於 2020-3-13 19:20 發表   0 ?' p$ ^6 x1 ^) e7 A, C! D
" ?4 R( {& o0 `6 b, i0 l
$ }) r7 u4 c) v) H- w無啦∼∼都下定決心慢慢少CD。將啲CD用品掉晒,衫捐晒了,只留最愛果幾件。
, ?+ a8 `1 J, m; w3 p( h; [好難影過啦∼唔通買過晒啲野咩?仲有以前啲衫好多都買唔返。; i1 G5 u% b  X5 d8 A9 T  V, x
我既青年都一樣追唔返。以前後生又瘦。唉∼影唔到相同野了∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 21:57 發表   
, Y. q; k4 @$ w1 ?4 Y# {2 g: B4 O1 f2 p4 B6 _, \
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
7 p4 i2 N- b- q# K& I8 ^  J之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎
1 P* w$ W: d. c1 \: l9 v
4 l# N4 |6 {; v; K8 T其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。
  z- Y1 Y+ V, _- A4 }5 Z試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。

引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 23:16 發表   
5 x8 m' ^$ L4 Z樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
* Z+ A, [2 M, y3 _2 Z5 g( ?7 W軟件名字我要找一找。
$ {. q% F9 P9 ~5 w, J+ W5 }) s2 l2 d, t8 e4 x
謝謝你先∼但我應該處理唔到了∼其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。; `2 g" [. A6 H4 \4 i% }
試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。# M# S  c  N5 Y) r! I4 q
最慘又唔可以囉出去整!所以野都唔可以外洩∼最煩係咁!

引用:
原帖由 christinecd 於 2020-3-14 14:24 發表   
& ]5 t) ~' g$ a3 ~4 X* s! gSo weird that I lost my CD pictures that taken last week as well from my external hard drive...
. _+ c9 v1 B) M* g& ?: J同時天涯淪落人,大家一齊

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 AM 發表   9 `3 P% X$ A1 x; n6 e- J
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ . P( L/ e* Z1 m1 z# _9 n; F4 ]
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
. l4 }1 f* w% {8 y4 W9 }我諗或許係一個終結了。% k5 l2 R/ @- P1 K# G& m5 ]; s# B' q
# F9 k. [8 t  p! F* X4 z) {/ V
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
: y* O# L% J0 r. @; y記得要 ...
+ c" n; @8 O& D1 @7 W" @. d9 U

5 R4 ~0 D- |$ m( g4 X善用GOOGLE相簿
0 W% w2 W- c5 N  D. y2 T* y9 l可自動壓縮就有無限容量* P3 e0 _$ J3 M/ K' E* D' j
記住認證埋電話號碼,EMAIL
bye

早排我女朋友非要汁屋 點知一打開個櫃筒 見到既我D新褲鞋襪同義乳 二話不說掉曬佢 唉

回復 1# Carly 的帖子

依個喺好痛苦既事啊
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過