嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

第一次玩接觸kigurumi...唔係for影相, 係工作啊

第一次玩接觸kigurumi...唔係for影相, 係工作啊

之前係另一個po share過我戀物既經驗:
+ ]  z1 O; s8 q5 vhttp://hkcd.tv/thread-74331-1-1.html- s1 v( u0 Y$ z$ P" K
, Z$ |' X7 S  q9 {  L) A
見到呢度有人討論zentai同kugurumi
0 g. x2 b, Y' ~+ d. d咁我又講下啦 & A, D, W# k: V' \/ \. u# s& x
話說我讀書既時候有兩年過左日本既大學度
' E. S; C& b& \咁都要搵下外快半工讀7 k2 n9 g! ^+ c8 M* }5 i
咁岩有個女生同學介紹我扮人偶
1 q% k, p: m2 ~3 o  z. C咁我之前都有扮戰隊女成員既經驗
: _# O* F8 A7 j/ A" [覺得好好玩咪試下囉
$ ~" y  R4 b% q原來係有個活動要扮動漫角色* p' _; h4 `1 I' r7 w4 R# {' M
即係kigurumi
8 d& N! T9 C0 \' k" X件皮, 頭殼同服裝都係主辦方提供
3 I7 I# I% l/ g) k/ O第一次著係有d論盡, 因為件皮係要逐隻手指腳趾咁套入去/ M: L, c# |( x  s) N9 V
然後又要將d頭髮翹起先再著頭套個部份, 所以變做包到好實$ f; ]* W" E- @& v0 F/ E# x2 C
我仲記得果次件皮只係開眼窗, 即係口同鼻都係包實既( O1 Q6 k! o( q* P
搞左成半個鐘先著好件皮" E% ^  m, j5 h7 d: c
然後就戴頭殼
( _, C! J3 s5 _9 K( K因為翹起左頭髮個後腦突左一舊咁8 {' R: p& h2 J/ b2 e
所以戴個頭殼時d工作人員都有少少夾硬黎然後用拉鏈拉實後面; h% H5 G. p7 `6 I
佢比我左15分鐘適應左呼吸同睇野先正式出去
  V( ]) D; H0 _  w' a8 Z個event係6月尾/ E3 \! i% L% I% c; P7 F3 A0 t% D4 c
最初我以為係好似disneyland既朋友仔咁裡面都有個風扇透下氣  R2 @2 |) s! [1 v
但其實成套裝備咁貼身係更辛苦" U2 Q7 G  c" M* v+ c  A
不過好處係唔洗講野做下動作就ok1 Q7 F8 g# L: v  |* B% F
做完呢次之後會覺得雖然辛苦但係好好玩* n* h: V% h0 j! S0 O" G2 F6 r
所以之後就開始左接觸kigurumi啦0 R' n3 |, R% e6 r& V- f6 P
$ d9 [6 I  M1 F5 a7 |/ K. v- C
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

好正~~~~~

好正, 不過天氣禁熱係差D, 天氣涼少少就好.

無風扇 2 G$ c# e4 m. l: N" F0 y) i
呢啲PT有無1500yen一個鐘?

引用:
原帖由 willy 於 2020-8-3 18:43 發表   
5 u! P, ~8 P1 X" \好正, 不過天氣禁熱係差D, 天氣涼少少就好.
) `% g% p5 U+ J- M' Y; a+ s' m7,8月做都試過! X7 m* \( i+ h
因為暑假多小朋友睇
' J  O$ G8 o6 W  _+ u  R3 ]扮到可愛既角色(我能我平時唔太可愛啦)又tum到人開心
* Z$ X( _! b% I' [, Z5 v都有滿足感
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

引用:
原帖由 yathei 於 2020-8-3 18:57 發表   
! J) ]' \7 [4 `" Y無風扇 ) D2 p; l3 G9 p. M4 q: l
呢啲PT有無1500yen一個鐘?
! t4 ?( O  |: r' S4 l個頭殼咁實邊有空位放風扇wor
" }3 c/ I0 ~) h+ A& E) d5 _換衫個帳幕就有" A/ m7 K6 d! y9 v3 v2 R
確實幾錢唔記得...好似有2000架算高
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-8-3 19:25 發表   9 t* X: F, x! A) j  w' h! L; B4 i
9 {( R4 Y" y& ?$ G! ^: v( P
個頭殼咁實邊有空位放風扇wor
7 ?( h' g+ V9 z" M% ^4 n, Q4 ?; F換衫個帳幕就有6 X; m- V! Z2 D4 t/ v- Q
) s' ]* d( ]* R2 P$ f, V. z
% r! a2 t. e2 i% `. i$ ^咁又唔錯,満足得黎又有錢

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-8-3 19:25 發表   
6 d) `  W# c$ G. ?- |* Z6 ?- i9 t5 X- j0 n3 f) h/ q2 C4 e
個頭殼咁實邊有空位放風扇wor   N9 f% R; f$ D) P
換衫個帳幕就有# O/ D" T' ]! @
8 t# X" E8 v9 j) b- M8 v4 A4 Y# \$ e4 A( |4 q% s
2000YEN唔錯, 最緊要又係自己鐘意

very good experience sharing

引用:
原帖由 willy 於 2020-8-3 20:10 發表   ' }+ t' n* I$ I) |! U$ |

( E* c) K1 S0 Z6 F
/ d9 l+ n' y+ o6 V' N2000YEN唔錯, 最緊要又係自己鐘意
9 K) N* R9 ?1 y# @. D' x
引用:
原帖由 yathei 於 2020-8-3 20:05 發表   
( `/ L/ m6 l, s4 p- U0 m
& m: x# O- M, i1 R. @- W; D: q8 a& P  @( A9 j& q, ~
咁又唔錯,満足得黎又有錢
  C5 N8 F! ^! R係啊,之後慢慢識左d玩開既人有時會影下相比較decent果d就無
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

多謝妳嘅分享,是一個有趣的經驗。
6 F* L0 w! H3 d. i  D" `& Y妳的初音造型很美呢!
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

kig同zentai都係試過就欲罷不能

好靚呀!是否很重?

有得玩又有錢賺。

要著好多裝 辛苦了

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-8-4 01:04 發表   - q9 c: p0 q" ?( f
kig同zentai都係試過就欲罷不能
8 L+ Q7 U. M  m0 q' ?* S; |8 r: j  B* _8 ^8 l- {( N
絕對同意!試咗之後就會完全愛上呢!
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

引用:
原帖由 memei_hkhk 於 2020-8-4 02:21 發表   
# V, v" O2 x: p0 V% ~4 s3 \好靚呀!是否很重?
5 F" p/ b5 j7 {! T" Y7 p重就唔算
+ Z  P. v9 ?: l9 q8 o. e但係第一次戴頭殼會覺得好焗
- r$ L4 X$ _1 |3 F0 J果次件啤淨係開眼包埋口鼻
  Z" t4 B! B3 k+ L好似戴住兩個口罩係桑那房裡面咁
5 _+ V# B, X% z' v5 @- N2 i所以要慢慢習慣呼吸
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

引用:
原帖由 davidh 於 2020-8-4 06:22 發表   
1 t9 G" t( _* F% s9 B要著好多裝 辛苦了
" j0 q$ H  o# b- t/ A' L
最初都驚自己體力負荷唔到啊
% K% K) c7 ]' ?+ F2 E3 T! P* D
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

回復 19# tina.w 的帖子

平時就咁著zentai都要開冷氣 運動下都出汗
8 ^+ z0 z; p; \8 L1 T戶外真係唔係享受黎