嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好: C* l, B, n8 v2 P' A& c* C
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
3 L' Q1 Q3 V+ @( k先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?6 d6 |7 Y6 r7 w% k% ]  t7 t6 k

" C( U* ]. s! p, _& _我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?! z) B) D# O7 |  z# _* u

; g2 k5 q# w! s+ a0 b: i0 V課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
2 P1 {2 u" r2 D7 ~1 c; m
. F( ^  V0 P1 f6 D0 Z當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手/ D0 m6 Y3 O" y2 q, C6 b4 X7 @
% o8 {! \! g, c* l8 C
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚2 K/ D* ^" T  i- q. G
" h5 j& m$ }" X# [
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
& K3 l' ]; u. z2 d# ?3 U/ T) Q/ K* ]- `8 y9 M
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎# x* `( L1 M3 r8 P6 I# U
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相& e' I4 V4 i" r; g4 |0 |) `
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
6 q( _: R7 Z. [! P7 B突然又無聲走人,妳要對我負責
9 j3 m' I  R& o. q5 U4 f祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
/ y" \8 p6 m9 @3 F
' u$ n5 o3 |5 h. xPS.上文提及erica女神不是我
& \. ~; z/ X- Z. s9 w. v5 Y4 u& o4 m( V( P- o* a

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。2 J( i7 b& _% M$ b+ A
/ H  U% f4 R4 D/ K. C7 S1 S9 S# ]; E
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   ! C, B6 U" m# Q! F) f4 F" b3 p
心儀姐姐終於出返黎
8 {* y' }$ |6 ^: b" Z心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相1 V& f0 K9 g# m; o8 X1 w5 `
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
1 Q+ y7 z/ h* `+ e2 W突然又無聲走人,妳要對我負責
' D: K' c' f. \6 h  l# }祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
* a6 }9 g8 X/ H  S# B% Z! W終於能正式在這跟erica對話
' Y( k. a7 ?6 L9 u( W! C! m之前都一直私下交流; l( r7 A. d% ?- c
Erica女神不是你是誰
, ?. A, @( L4 i: ]5 L8 n( e我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
5 z& {5 Y# h$ Z: k9 [心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。' X9 _4 X) u$ [$ K2 c+ o

Z! B1 q7 G5 ?( B- Q( s加油呀!
# a+ e4 C( }! d) [( m
會有人記得好開心' A2 F& Z* W) O( N# y
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…% `" l! e6 M' x" a4 l
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝: }$ r$ Y& f- }( k- h% V( R
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…: N5 J5 @7 `! X0 z: `& O6 y0 Z' |
但都唔係我想要既淡妝
! L3 a6 j3 l( \* ~# ^! k好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   ; h% P* ~" S7 j% k
我有興趣學下丫…1 l# E. j) m6 a2 q- m3 @% \0 i$ t
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝! M. f9 @2 A2 ]* {$ x9 Y7 o
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…: U5 O7 C& D, N& |, ]0 S1 }  M5 c
但都唔係我想要既淡妝
. w$ o" w, x. C( S) N% q好困擾丫…
3 b/ U  }% j$ c2 H如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
4 @5 b, P$ n* m0 [想知你想淡到咩程度
1 ^+ M3 A1 k' {" X- d我本身都用超重粉底先勉強遮到& O0 j' e* \! T' l* h
你可以PM我留你TG0 @% Q1 U# E3 M  N* @% t* E

' S2 V5 z. E& f  x* Q! v  Y[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉/ ?9 I0 D& P& G% l  q7 K" m7 \. L
7 C! E$ w" E) Q. }0 [

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
) G, ]3 p- y% m4 s5 a我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
1 u0 e6 w5 S) \% b) u  C: K! }, P- m; o* \& E
你唔好攪我偶像個場好喎
: I; R0 \4 N; z5 p, l
7 H# F8 r  o: R9 C) G% V起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
7 h0 w% a2 c& v$ F# C
$ S/ n6 r% S* c7 H% `& f唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路* H4 j  z, H9 U- S  a
; b5 L, B. K0 {* \( x2 S
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
7 _8 y& Q, a. {* O. L* f( {
. C/ H/ K, s0 n0 ^6 w( v  T' }

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   7 R; H9 T* D  v) N" x$ F# l- c
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
) G; J7 y: K! B) s/ j
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常2 \6 {9 a8 B7 U" U. C" n) T
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   - a7 V5 ]2 F. Y& d
想學想學
+ N7 X. \. Q, `. {, g' K/ L" f, p3 B$ t7 j4 f& b
5 O, l6 ~: J' V. E! Y6 n8 V; y
能偽街的程度還要學嗎?
4 q& C! C6 w: H4 W5 U應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD6 I. L% i2 J, ]& I) V, g
$ ?% f, K/ G3 J

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
  h: k" p, z2 j& ?# W, D$ i3 e2 i7 K( T* P

C$ L4 R4 u5 h- i. u你唔好攪我偶像個場好喎 ' d- E$ @2 I# n9 a5 x# i: u
% L& m  w' n. G# ?4 t
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我: m/ Y6 f' E. j8 K: U! t3 h9 S5 V

8 n3 k* h4 g$ q9 j( Q3 d7 x5 H唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
  m, J  y% S; M' ]. Q' s( H
" E# }4 {6 @: |# E唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
! R1 R9 e4 I9 k1 L0 l3 q; R+ _Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD4 E; c# ^" k5 h+ D  Y% }: Y
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD# `% U- K6 x# Y, b% b& G- ?, u7 Z4 I

" k0 V% c( l5 F( q我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
0 Y' [  b) ]- }# w* R7 d# q- Q/ L- a' S; o
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
6 y- y7 C3 w4 Q+ M0 ^  a! C想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
* k# ^# Q3 N5 p) `7 f- HHi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD3 i" i* S! k- a! [
) ~7 V4 \$ ]. `
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
4 o* U% X; K" i: G. ]$ N6 ^6 ^& r! V小R還是心儀的小R不會老XD
7 G1 _. T& g# ~1 g/ _4 HTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   % r- U9 _. h7 x1 c, |- z2 a8 T
6 u  r. x- G1 Z7 i1 v$ @) h2 G
小R還是心儀的小R不會老XD
& @6 {; A1 s& z7 q* h$ m* D; lTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
% F  `& g0 c/ J* r/ `# u! ?2 W  X
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多  }' X- B% A0 q* t" ^
: S( V; f  o6 b  K8 O3 I/ h
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   $ v0 a5 L! B( O6 t9 {. r9 J+ t
歡迎心儀姐再度歸來! , S) w! q* w' K& U) e, a( U
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
" ?& P: r- R- v) \1 K同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
8 S9 P3 G) s" R) g要來認識一下姐姐嗎?