嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
8 z, P% o, t" l首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑2 \$ v4 w! C# ^# S
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?: r& q" N  O% }, ~! z: j; c
$ ?' V4 X! |! ^; B, x4 K
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?/ F1 f* p+ u: S5 ^( ^
! @4 Z/ d& u+ _1 f: m, |' s, v: z* q
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排3 u7 m* D/ K* r3 Y1 v
% r$ f7 |8 J# n1 L
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手+ Y+ \4 s* G0 f$ k1 p- r
5 y4 w8 V- g+ B' h9 k5 |
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚9 k( \5 Y# L4 c9 K
3 y( S7 B  b9 z; h) {
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天  H4 Q9 |6 ]1 \$ m& G+ E

A! i) P% j2 s1 O, V[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎- O, W" ~4 Z' j( J. @: e' ?
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相6 f# ]  S) Z4 r6 o; g
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 / p) w4 _3 k9 M, d' E& g% ?
突然又無聲走人,妳要對我負責" f6 N5 l: N2 W4 z9 B
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗7 B# J4 ?. M% x- P
, V+ U8 ]# u/ B4 x1 H# B  W/ W" A9 u
PS.上文提及erica女神不是我& k6 r$ n8 }( b/ v8 S9 g6 l

2 w; W9 D: J5 M# u[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。% r3 T" j( N5 b  [: ~, ~
/ r: P: {1 C: }; |+ s
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   ( ]' x/ `0 u6 K+ s0 S1 x
心儀姐姐終於出返黎
- \, z: q# f! M& W2 a; Q. W( P心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相+ }' H- f: p: l# G! _
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
9 |6 A' R" u9 H突然又無聲走人,妳要對我負責
) ^$ S1 V$ [) P/ L* s$ m- u1 Q0 t祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
0 s$ [& X' n( [+ S4 r) o  I
終於能正式在這跟erica對話
$ [* Y, W: k  I之前都一直私下交流/ @) `: s% e9 r- C8 Z
Erica女神不是你是誰
! L5 @: t" a, q% i7 a. z, M我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
2 B; I; [+ l- W' U* `, s心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。( o- _/ O: z# t% W# l9 X
, [$ ?2 M2 T' T4 Y2 D4 B
加油呀!
9 j8 g9 e+ c" b2 Y' ?
會有人記得好開心
2 ^9 `2 ?7 U9 x- q& P0 G2 N不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
; [% P6 w) ?1 ?- V自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝6 `# {" ?% k" ]' R& V
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…9 n# p( J3 |" i( ]- m( E/ u1 I7 p
但都唔係我想要既淡妝
: O& }7 V# G0 y- s好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   1 ^, t6 S" F& ]& t+ N
我有興趣學下丫…
" [( f/ a3 u/ g+ P1 S自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
- `  c. Z) E2 v6 N7 X" S. U/ |之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
* ^3 w; c1 v( @2 b* z8 z3 m5 ^但都唔係我想要既淡妝3 p# r0 V% c1 J6 @4 e& r7 u- r
好困擾丫…
# Q, c& Q% p2 V5 o7 t; o9 F如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質5 [: S* h9 J4 q2 ~/ \! @; L* b/ |% r
想知你想淡到咩程度
& f+ ]3 V  e3 o5 m. O我本身都用超重粉底先勉強遮到
7 h6 ], R) R# d1 @你可以PM我留你TG
4 a* e3 f' S1 B" {7 V# \  T  _
4 p+ ?$ }7 G5 L  o2 {0 Y[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
/ X, m9 X; d) c
9 H& H8 e2 S. C! V8 L[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
1 `* e4 {! ]1 r+ V; [我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
% d6 ]# _+ U& L- ?: }& t5 c

5 L! U( t4 c9 t& o* Z你唔好攪我偶像個場好喎
2 {) f$ Q) w" y$ n& K8 |, ]1 l) v6 ^: @1 ^- c) ~
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我( ?% P% V$ ?. B6 S2 {

7 a' n7 J& Z- d9 W( K唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路& s, ?- M, [, E6 ^3 ^! b

4 S( N  B+ |& i唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
( X# i; n) z  }0 [3 ?
( i; o& ~% \+ `$ v) m' q

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
7 S1 I. j$ t& y" W! T識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
3 G. D% k: M+ k2 ]' `8 X9 \+ f
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常; u& x4 d+ V( a, \7 @( z* P- ?
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
! G# _8 r- T1 h6 q4 @! G5 N想學想學
5 j4 g, Z1 m8 x* j0 x, _
  O% g: v9 y* Q
$ B& @( f* \8 F. v& g
能偽街的程度還要學嗎?
5 o: P& F  V$ E& R應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
1 w8 D% h; f  w1 [' U* T
  I. E5 c8 Z2 _9 v3 N& ~  Y! V4 O[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   & `3 H" y7 ~# @' x8 l7 V
3 H" A2 M8 A3 D

/ S" @- Z# y! L你唔好攪我偶像個場好喎
9 w9 `5 \, |( }2 m/ l3 _# h% k% e$ i. w, E
8 `. w0 [: v0 t* ^0 S8 q1 d8 T( f/ {起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我$ n# @2 H9 C; K  D# b! \
9 [* j( q2 M4 m8 P+ O
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路) I5 M9 v% n! ]3 \7 l

/ b0 ^8 J" x" I+ V% D2 T0 E. P唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
3 D7 I$ g+ q9 E% y$ `& Q
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD* v3 j1 P' ]0 I$ M
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
  U1 y) e2 U: A
9 B/ L5 f7 V+ k4 g5 i' l5 U我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
! p# e7 b; e1 x- C7 ]4 f/ t" l. E' \( k* j2 @  R; ~
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! : W2 S5 K4 ^( I6 C0 n
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   - n# Y) H0 @$ w  H2 Z6 _
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD7 r/ ]6 K: x' u# s- G

. y! r) J  W" {# J: I2 B我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
! t! Y0 [) L9 z/ c小R還是心儀的小R不會老XD, j; ^0 X5 [, M- u
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   7 j/ X9 o- q( r3 N

9 _7 z  `" g" q7 e  `小R還是心儀的小R不會老XD
" \, [' I% V% \8 YTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
: |6 ~: s5 N% k' C
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
3 p0 h7 A+ U, T. x; C3 Q+ {$ K. U* M5 i! p6 y$ r6 s0 L; q
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表     Y+ s  [0 t, J; i- c
歡迎心儀姐再度歸來!
) |9 M) h+ E6 P7 M5 _! `0 H, A想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
. f, e/ G: t# q
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?4 e% ]: N+ Y% H: C
要來認識一下姐姐嗎?