嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好- b* s: Z6 O1 x8 v: W( n+ k
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑- @% c; s  m! V
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
4 A' Y1 \. b7 N
( x+ R) }$ n7 i) p7 l我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?2 j3 r) Q& |7 K( V3 a$ C
/ \$ |% W6 o5 D4 E' c
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排8 k$ \+ x2 N+ _

( P0 s5 M. W! \) o當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手3 L1 t# {6 _1 {+ @5 J- ]4 E$ o; C5 U
% ]! X/ {/ P3 N6 _( E
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
8 a5 ]' g; _0 U$ C: M, }, z
% `) s  [1 ]6 n9 Y當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
/ J3 p! ?! W: @) ]8 n. F
0 \9 v2 t& u! |/ o: s; @[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎" W" [& K9 U1 _& |% P4 ~
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相/ f5 Q' y( X# a
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 5 Y4 w, Z& n7 a/ {$ a
突然又無聲走人,妳要對我負責9 W. a( K: g: F5 |, T: V8 r
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗# T" }1 L$ S  ]9 A4 ?
5 ^8 `1 U  }3 t9 f: A. B
PS.上文提及erica女神不是我
3 K- m' ~* b! C0 C" ^" W
, `( {- o- i% s* q: @[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
  Y5 a6 t. \4 k( a7 _4 t7 I6 K/ N: O2 t! F  _# h  b
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   % C6 d" j( g' p" ^4 v
心儀姐姐終於出返黎
; z; w% _5 ?/ y3 P2 R心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
  v5 B4 [* U( ~/ {; A想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 0 t. O0 C" W2 D6 ~5 V8 F
突然又無聲走人,妳要對我負責/ X" R* l. k/ D" A% l  ^! f6 ?
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
% g& [" y+ ~$ X' |4 I* `8 C終於能正式在這跟erica對話
- \0 i) H- t, {: E之前都一直私下交流
2 `- B0 L: T0 M7 i4 n5 Z6 KErica女神不是你是誰 0 o8 c; l+ ^% K' R9 x' v+ A
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   $ j7 d8 h8 d. o1 g5 W9 [; I5 X
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
2 L( R6 s0 e, r3 Y( F2 H% d8 B  ?$ T' g
加油呀!
( E  z3 n; Y3 G. n: Q4 @會有人記得好開心7 @. ~" z# v- t8 F$ W( t
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…- Z% \2 D& ~) H% W& B7 K+ u1 ?4 c
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝, T# K/ A$ k; u, u7 ^& ^. o+ C: f
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
1 q) E$ p" X3 o1 h; {但都唔係我想要既淡妝
* x# I% b9 \% ?好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   % _9 F. a2 A/ w3 b( e/ C6 k0 N
我有興趣學下丫…9 s2 S' G% p, I6 m  Q
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
* e% Q$ g( V" ]( j+ ]5 w, h8 r之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…7 s6 {5 L1 y: _( I5 H
但都唔係我想要既淡妝9 M6 ]8 u" O8 G9 L3 Y
好困擾丫…
" K' K! n; T& o; N" V$ b; I
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質. s0 W# p9 }3 q0 S& q$ G
想知你想淡到咩程度6 z$ M9 d6 y( [4 d
我本身都用超重粉底先勉強遮到. p# u! _7 G1 z
你可以PM我留你TG
" i6 g2 z3 O1 v8 j- X
' |: e  E" |& M" o5 a[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
4 r' Y) K5 M2 P$ m. e2 q2 e5 l0 x! J8 r& W7 R1 o8 A

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
" A9 Q0 R! q: D# C我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
. L& z- v2 ?* F1 {
- x. O, M! g' P. G! z5 o6 i! ~8 H
你唔好攪我偶像個場好喎
+ @* [) u+ N' |! ^: J. w; K& t4 P( m9 s! U! `* G/ Z
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
4 m* @& }+ T8 E) J7 L% H6 g+ N) M2 ]- s, X
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
' }4 V/ s1 U$ r
$ O  G# g3 d9 ~4 B' H唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
; j' \1 ^$ u& p" r7 M0 W# @. p  `9 {$ o

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   2 q& g" `& o9 y0 Z! o
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
+ D& S( u& g. B2 o- c4 q我都預左會有人咁講,我都覺得好正常  l: f/ Y: s: _  m
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   4 m; p5 H) e* V( l
想學想學6 S) u5 e" r, B5 b" o0 |7 z6 |6 S$ L
+ |: c# l6 s0 Y5 N# n& R' o
4 z! m. B) ]* z: X: z
能偽街的程度還要學嗎?$ X9 I" V  V; d2 i
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
0 x7 {8 k. w; Z- \/ Q: S, v# [3 Y$ I4 Y% R. O

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   9 K5 l- ~, D+ X9 N. I* L
9 p0 j" [, Q; t& N) M( s6 q4 N
4 I! y& E  G: X! l0 A2 a4 ?
你唔好攪我偶像個場好喎
3 r9 e/ D( v6 u+ f# ?( r' A: V# ^/ W7 k* H& ?- o; @
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我$ l/ S4 h4 ]2 \: `

3 g- y0 ?7 Q) D& i  b唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路; {' u/ G2 J& {7 n7 X
5 z3 `) P$ q2 n" j
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
1 P! ?0 v4 ]1 zErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD7 ^) W, U$ H$ F
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD+ t' O0 V$ j8 F! d
7 o- V- |: N7 k( P- L
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
( p* _+ T: Y% R% Y2 D0 X% d. @7 E
/ n) e; g7 }% H% a# i7 X; U[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
9 B! n4 Q0 J+ C2 a8 D1 ~2 b) v; p! b想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   ' T$ Y1 ?" V$ {2 a, F" ^# E
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD; y' Y. T# D# L- q/ ~  G8 @
2 {, m4 h. q4 c6 N+ G
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
5 x% V( _7 l  l; `
小R還是心儀的小R不會老XD
2 u; A0 ~# b9 F6 t' }$ Y! b; S( gTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
8 E1 w) s6 W; U+ T- N; c! e! `3 l& e0 I, A: h. N: m+ p
小R還是心儀的小R不會老XD
) E7 G; t; k8 `" VTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
0 Z8 {( F, V3 m% `. LTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多7 w' g+ f) F* V

6 n, c1 H7 `2 |6 P1 ]7 {TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表     v5 \* N1 ^5 c) ]  g: |
歡迎心儀姐再度歸來!
% x8 G1 B: ~/ @想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
: F; w# c' Y3 i6 p同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?3 J3 N" q! @: t& x  }) `! t2 X- `
要來認識一下姐姐嗎?