嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
% i$ G6 m2 i; f$ t9 @, D首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑. q3 q. q% s* Z/ Z
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?8 M9 y: I. T, n) f7 G# `0 J

+ w" ]9 V+ W& k* t我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
5 g& [. G( r  p1 B$ N' A9 T7 l8 O# t; n
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
% p1 N; S" ]6 u1 ~& S/ a" S
+ W& s/ k* t& Y4 J當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
3 G2 y1 _9 B- R( \# P, o: _% U% i0 A% o; V$ A3 a$ T- ~
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
. s# H9 p+ Q# `( _
  {* `' x5 j. z- k2 Q當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
6 O! o9 U1 |- V9 y
1 p% R3 p! A( j; |1 ]' |[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
! T8 c  s6 l/ h& X心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
( P1 e0 K* z* J: m- g7 I想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
. J4 p. S1 |  Q# K  l突然又無聲走人,妳要對我負責
6 F3 R% p2 P/ H! V* X# a祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗6 C, B5 p( q- S+ S0 c: ~9 O

. v: V# X% n' X: d; yPS.上文提及erica女神不是我4 [4 M+ y$ Z7 a: N. ]$ R2 s* |

( _0 @* E5 s1 u% ^1 y  V5 G[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
0 {* }; H/ \: u) K9 z1 I- h1 d3 F
; f2 k+ F' O9 w- A, K7 x% p$ z: g+ E; `加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   5 ]4 T/ ~: w) s( N* p* |6 G
心儀姐姐終於出返黎
1 P  `% U8 h9 q; z心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相4 ^; g( G3 \2 a" ?2 b$ t2 y
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復   D( P" P3 @( [5 B$ K
突然又無聲走人,妳要對我負責/ _7 r; |; g! {. I5 V2 i
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
0 o, d3 m" q  O' I# X終於能正式在這跟erica對話
- X+ r) W: |/ R- U之前都一直私下交流/ D2 Y- m7 @8 I# C9 b" b+ D0 p9 M
Erica女神不是你是誰 8 K( B, @" f+ R8 I$ _* C
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   7 Q2 ]3 X: m; q/ Z, w9 V* e
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
# P; y8 L$ ]0 J, K' D
9 W: H/ X, Q" Y4 L8 b5 _& Y加油呀!
7 K* f3 @, Y' @6 N會有人記得好開心( z! T/ n" f- ?/ K
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…: P: u8 u6 Q$ a# N% ]: C$ o
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
, o* g4 E* T- _* ]/ ?3 j之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
; B3 \* X+ b4 @$ C5 |4 U2 q但都唔係我想要既淡妝) e6 h; T# D5 D, c9 W2 A6 W
好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   / f, D% b5 ?% L- d
我有興趣學下丫…
) ?6 t7 J; p5 \0 r自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝% m6 |( b' Q  V, v
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…+ h( }( _3 c( }0 ^, a
但都唔係我想要既淡妝( k- Y' i9 n- }  y- _+ b7 x9 M! P
好困擾丫…
) r7 M& ]6 G; M0 ~/ u& s' f  M9 i/ @
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
- {/ a. _3 |* ^; _想知你想淡到咩程度" C8 \) z$ g" n" z7 D7 i
我本身都用超重粉底先勉強遮到; C- j6 ]( d( J
你可以PM我留你TG
5 j4 G  c/ a5 d" ~
8 w0 i7 t& b2 ^2 }& y' v[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
* n7 E5 \' M4 S0 s, d+ L" R) ~8 w1 y

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   1 o' m4 r% N4 ~9 B
我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
: ?* {& V& V: i' \  y2 I
9 m, {' L2 H2 E5 W: _) l1 c你唔好攪我偶像個場好喎 - R- T# m1 F* G7 N) k  }  j
/ H8 _! D% s5 e5 u2 f* _
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
! W& v* H' S% }# j+ t$ {- F6 t( i& {6 ^& M+ I" U$ q2 v# s
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路4 H  e! k& Q6 ~+ x1 Q
/ J  Z' p0 f' u; M
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
. O9 ?$ ]+ H( D+ N
& _* |5 S& c" q+ t

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   + _2 ]) W4 b8 H8 W- L* M* H
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
7 L* K$ l& W) s# d我都預左會有人咁講,我都覺得好正常1 i- m5 \5 J. Y+ k) Q3 B* N
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   4 m. a4 ^6 q8 u5 d4 K* @
想學想學
! G9 p  u: [* l1 A2 \$ i$ U! e, {. }4 h- D
% S( d4 x2 x3 W5 e7 G" P4 ?: S
能偽街的程度還要學嗎?% d: ?+ i: d! Z/ o3 z/ C
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD6 F& V4 o" `# o/ `
) ]0 _+ \, K8 [  B& I

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
# _4 z5 k4 N1 ~) d
& I' j1 o4 u$ c' Y5 g
/ h  l9 L/ J, x0 K/ F你唔好攪我偶像個場好喎
- I, k  ~0 Y/ l6 L3 H; |" y! }5 ^& p
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我' [7 B+ A  ^3 H: C0 o
) W1 e6 {/ t% |% S6 Y9 I
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
0 V6 W& j* Y8 S
4 d; q- d4 R& ]) z唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
, [) `/ O( w: t' F, mErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD* ^& v4 F  ]( ~6 w! E
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD6 Y0 P" h* Y# X0 a# C! S8 v
& @4 ?4 }) q+ v0 f; b6 n4 q' E
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀! i1 D9 H  J0 ?: y  X! x

/ g1 g* k$ [7 i& d! f' L[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
# e2 s7 `, \" P( f, n! b" f想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表     {. X& [/ F3 x& B
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD6 J6 q0 E; i* B
  }2 X% w+ ^$ _# r, r1 o
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
6 u: A* U) Z8 Z+ x7 L& T小R還是心儀的小R不會老XD; U. Q/ X2 ^' @) Q* ]. `
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   4 w, W. s4 n4 d# |6 b% u7 G4 g1 d) W

. n) ~! F8 F1 z2 P& B! }小R還是心儀的小R不會老XD0 p" L; [# m& ]% j* ]$ }2 v2 y
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
0 P; J8 y5 u' ^THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
! y7 w! k& M; U5 ^$ C
4 D) _* F5 Q. l4 J$ H( b/ vTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
% i# W" D  J0 [* [& X歡迎心儀姐再度歸來!
. j# d3 l+ h1 W$ R9 c( m# b( O4 B想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
1 W8 X7 [5 O  t  d- ?  N
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
' F& ^6 X5 _: W$ [要來認識一下姐姐嗎?