嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
* l4 |1 B5 ?. A, R' C- d* n首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑2 a2 x$ b5 g, Q( S$ I
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?7 K% B, k% C2 V5 A+ W2 [. |: Q
: v, ]& N# n  j, P' [+ O! L
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?) E: J: R0 _; N1 t7 L  E2 s8 q3 g

2 M, h- m! D6 f* q$ `課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排: |" ^. n* y; S
# n( r- h+ W! q0 i, J3 c
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
+ _7 F  `/ H; m4 V. Q8 C; {$ _1 F% F, o! u$ j% [4 `
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
- k3 j, b. T! v! b; o% r) m
2 m% ~7 A5 @0 K$ y: A" a9 L* U當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
* k  E# k7 X4 P5 \+ C- d* e
& O" n# a7 ~7 ]2 b, j) t: l5 ]1 {[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
4 C6 E  c' _) w9 W/ j. W8 t心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
5 T3 z0 I' o# q4 i想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 0 N; i8 S! d: s7 z
突然又無聲走人,妳要對我負責
- `# R$ |. W; M3 A* N" ?( i" W祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
5 E' {5 h% G6 L% @+ j7 t
: L0 F# l+ i, t/ aPS.上文提及erica女神不是我
# X, ]: Q- Z' W. s1 e* {% R. J' t8 s1 n

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
* t3 ]" m5 r: f) N, ]" J3 _8 ~0 J! i5 j3 e& K
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
& v$ A! B: p2 s) { 心儀姐姐終於出返黎
- G. ^- e( }8 p心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
/ K) d+ O! N( R" j想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 ! G" G3 B+ K4 g" [  F
突然又無聲走人,妳要對我負責
+ Y' ?2 z* ?: ^3 M% e祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
3 i1 }+ `3 Q8 I9 J7 ?; W. C終於能正式在這跟erica對話3 a5 h; j" a! [2 a
之前都一直私下交流
& G6 z% m" R6 b2 q" @% XErica女神不是你是誰 * A+ H# a1 s, a  S
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   1 s# ]* }0 s6 X5 ~7 a
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
4 H3 g9 p1 ^% [  q% X5 }& u1 N9 G
3 O& M( G% N9 r( r% Q1 w8 I/ c加油呀!
' F! E, Y* i  O0 d% z: J5 m; k
會有人記得好開心
' \/ e1 q( L- f4 v3 H' `不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
1 s  {+ J1 z& G5 g- J  w自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
8 A' b, Q6 W- B$ R之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…4 \  o. [6 _# ?3 ^. F4 ~2 x% \
但都唔係我想要既淡妝
$ N7 U6 g# J' e好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
0 _3 ~, V0 f+ H9 b! n9 z# f我有興趣學下丫…5 ^  v1 d/ X2 P7 H
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝, z! q* r9 F$ B
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
- @  O' q  F+ {, a' d/ \- e# y但都唔係我想要既淡妝
* N1 q4 p: a/ Y: y; Q* ]好困擾丫…
8 t2 |; E3 y6 Y; D' k- ?( N如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質8 N$ D  o. r% H( e" O! E) f
想知你想淡到咩程度
5 \4 M) _1 d  U  }# x' P7 Y我本身都用超重粉底先勉強遮到
* ]1 v* b/ u8 o! s: @( `- c) s1 c你可以PM我留你TG! u' p2 M% r' v- t- g
$ x, E  l3 P- [( y/ {* s

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
7 G% F3 K" \2 D8 W) Y! Z7 ^5 J  e  p  J1 p8 U, H

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
5 k/ M3 N2 A4 |, b) N2 h: P5 m# F我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
& J6 ~! ]. x% `" g0 f) k1 f5 \: }
8 V2 T8 Z( j2 n
你唔好攪我偶像個場好喎 , V1 L$ K: l7 X/ m  x0 s

1 X; ^. D7 P9 k# h: Y9 @# Y起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我  W6 k0 w6 G5 o7 T) B1 K5 b

0 [/ |' q" l8 z! R0 Z唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
9 L# O) n5 G; @  ^) ^3 Z' ^
# d5 `- y) F/ u4 p* f8 B唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
7 n- V7 E: K) L' K7 H2 s* w6 I6 [

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   6 K4 F# w/ V& ]' R% V% K/ v3 R/ s
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
% [: ]3 \% V! C! r% B我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
" u( v% _6 {0 S" o- r7 ^最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   , L: M+ d" w: q5 N, Z) m/ e0 z
想學想學9 ]+ L& q7 Q6 u$ z. [

2 ]1 W6 a  M9 K- D6 O
  m8 b' r9 ^7 W5 M$ ~6 I
能偽街的程度還要學嗎?8 U: H: U' ]( J
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD, @+ E. |( M! G) g7 S. U
# y9 i5 i2 J5 p/ D% B5 N3 s$ D5 w

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
; n% t, o# m& a  d# k; n4 }4 l. `& c& R& F5 P
. m; @; b! c( ]  |9 X4 F
你唔好攪我偶像個場好喎
2 I. T, [1 ]. b0 F2 c) K; c, J1 E" U. ^0 u; V% M* C6 R1 [0 C+ I/ G) _/ f
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
, |* r. _, X- [+ y, P8 m
2 y3 n# ]5 P/ @  l) _5 w" m2 H唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路* V& S9 l: s1 ]$ i+ z0 e% [- A
/ Z/ U0 l! `! B. p8 g! c
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
% C0 S6 S' H' m4 u; t" U3 W
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD6 t: K- x0 ~; s. B8 Q
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD9 O$ ~6 i0 `1 ?. F

/ D) u' m: q' c1 E& X! ~我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
' W. N! M. v6 ~' g4 ?" i* J5 {7 j3 n5 a& _. y
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
0 ?( \- c& t7 }9 a' N2 q  l想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   9 b7 J7 Z* e3 z3 M5 D
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
" }5 r7 l3 \- d1 |; Y& r8 a2 v: T, c* i
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
* J# l3 _; o" q# ~$ G7 F
小R還是心儀的小R不會老XD
* Q; y: ], G* a' FTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   ' ]2 R3 _$ _& e: F% m) U3 K
4 A" {7 o0 a5 r" w9 j) O& h! G# K
小R還是心儀的小R不會老XD+ n0 _1 q0 D- t8 S
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
* W+ r: _: Q1 y$ }- d. I( VTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多6 y7 s$ M& [  R# v
$ s4 c. L5 e+ D
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   # Z1 Y, ?* z, q" U0 e) I# ^7 b# v
歡迎心儀姐再度歸來!
* p0 o0 ?$ X" O' u* |" p想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
6 u' X# P% b! X5 F( s
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?6 o7 y& m  U6 H5 C8 b
要來認識一下姐姐嗎?