嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好1 X# e  R- a* p! [5 @& y) s: _7 A
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑2 n5 r+ @& |5 G4 T
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?" ?: D3 F0 e! G6 |9 j9 g" W
# v9 I* O$ W8 ~, O* k
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
% _: K/ c4 n" w: |5 U
! t: F  U' G! A% ^, Q課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
5 X! h* a* G) |* `; D2 D  V( [2 V+ }0 e9 z
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
; ?+ V6 o- w1 D( \* U- X) H
. m5 @+ Q6 t3 ?+ q不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
' R# w: u) V3 }# E
7 T' P" y5 r, I: g0 q# l( I當然也歡迎舊朋友找我聊聊天  a$ B) L$ O4 B* G7 p+ e2 w

5 a  ?% a; U, f* ?; Q0 f[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
1 K% L0 h$ l) E* |  w1 F心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相' {1 t2 Z+ Y  n) _5 P' m
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
- |6 \# E9 c; L; T0 J突然又無聲走人,妳要對我負責+ ]8 p! u/ }* I# {$ m
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
) ~% X& o. }4 A' a$ \
8 R  ?* q7 _3 ^  s! _$ BPS.上文提及erica女神不是我
) R" }: i- q+ @, U, a6 D, Q) W. g" l* I6 `, r2 Y* \: J

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
: a& @" C  x! W, v% B
9 v3 x6 w" t3 Y0 r  m' L# j& B加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   ! m# V4 \. s' l; I
心儀姐姐終於出返黎
3 a& t! t& n8 b6 e) |9 ]- }; G心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相% a3 ^  L1 V4 `9 c( y7 n6 i
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
9 l4 ]& Z1 Q, a  {突然又無聲走人,妳要對我負責
+ F* X6 a$ L( P9 f' D  i祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
/ g1 b7 S' O. q) ?0 V) a3 x" ^
終於能正式在這跟erica對話3 X& y( J0 k4 M2 P6 _  m
之前都一直私下交流
6 i* g& n' H0 J. m* K  sErica女神不是你是誰
/ d7 z- M+ `: d7 _# \我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   % o% _. K; O' D) h
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。0 |7 ]5 }3 j5 Y8 f3 y

0 b9 T7 f9 }7 O, f( E5 r% D' k: L加油呀!
, l) m- B2 D# G* |5 @' W( s. L會有人記得好開心# F7 c+ S# W7 @4 X
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
; \( C" n% O6 ?! Q$ A( B" K自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝' w3 p' I" i8 V5 C, M0 J
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…/ A# o% L3 K, f) j
但都唔係我想要既淡妝
! t7 u0 M& \2 g好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   , u  X/ z# }/ V" k7 e
我有興趣學下丫…
& _6 y7 t4 j' v自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
# _5 e- L$ \3 r) s. v; q/ {之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
' W8 p8 H# Z" U8 P! `* A但都唔係我想要既淡妝; n+ ?* b' J# E$ x' K$ O( [! `
好困擾丫…
9 o, a& w  k" J' C0 i
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
8 Q( `2 a/ D/ z4 ]9 G想知你想淡到咩程度
; M3 c/ B& g* D) h我本身都用超重粉底先勉強遮到/ p; q( [3 E9 o7 M
你可以PM我留你TG
. h1 M7 V+ N1 Q! T+ v# _$ S1 j/ i  ?" L( }, s. v

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
2 Y3 E+ @# i3 w8 n5 n! |! C6 ^" ?( }/ e8 L" e1 B6 j' P

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
& q8 T7 N" _; h9 l2 L我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
- K8 b( j3 K2 P! y' u

0 t0 o! X6 a  L1 g你唔好攪我偶像個場好喎 * o: w0 c: r- s. b8 {" [3 i

, i7 G( a7 u7 u- a起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我. {7 j8 y3 E  r" z% L8 b( R

9 b. h0 {- y( D5 B+ l唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
: b- ~* g+ T9 q4 m# E7 x, _
6 a  w& I9 F6 O  u唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學+ V% N( X: W  I1 ]+ |- _& Q

0 @' d! d; b( Y4 u# Q; ]

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
! f9 `+ {% w- V, t識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
$ j+ i; H! }0 Y1 s% u我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
' O0 n2 J1 j* n8 W最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   , o; L% O6 u6 \) H; Y0 p
想學想學
- m4 T, X6 ^, y1 L* Y* J
$ |- L9 a4 ^9 F) Z/ h; h6 L
4 u9 b. ?! A# v8 o) O$ g
能偽街的程度還要學嗎?! t6 U. ?! Q: n7 S
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
2 l+ ^9 i# d% ?
  P% @! o1 o* P1 V# U( r0 R[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
1 k( b, a  J# h' S$ D1 t, U" i  \+ ]- T  O  E

* K3 G5 d  H" C/ K* W你唔好攪我偶像個場好喎
7 Y( t8 C7 C6 X4 v% _3 x7 S+ C1 E$ J7 y" ]8 R
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
, e7 p7 Z9 z% O* H7 j, Z: d$ e: |8 w
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路9 z( z6 T! M, Z
) }6 W% ~. R/ E5 f
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
7 r5 Q: g/ Y# `& W' SErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
7 N6 f( ^+ O7 p# r7 Y我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD$ N2 E! Q3 I1 s! e. j* J

% G4 t8 L. B# M& t9 t. [( r, R0 p我有TG呀,唔知有冇遇過心儀) ~. P( i$ M3 Y$ q" ]; M5 ?
$ @) U+ m) F& I
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
3 S/ b9 W4 m1 M- v# ?想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   ) n& i! X9 l- z# G! T% l1 k; K
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
: p3 ]( D$ b$ i  f, o6 \1 G. T5 z, C6 x/ j* ?. Z5 L0 [8 |3 Y5 D2 e
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
! L9 g# D( `) |! }
小R還是心儀的小R不會老XD( @% m) c& ^* |2 M: d6 M
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
/ y3 h* E, I, W# t7 j7 ]! {& C; H- u4 a6 z9 q) w! ^5 I
小R還是心儀的小R不會老XD
# d" V7 x- @4 y5 _; A1 ETG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
0 M5 d/ D& M) ]9 A( {THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多/ `& R0 H' i8 i0 I3 L
( g6 x0 S* h+ k+ ~- p6 J8 }" G
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   2 X" A: o- a+ ^: a7 @8 y* ^/ ]
歡迎心儀姐再度歸來!
- U1 H2 ]$ i* f1 x% M想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
' _+ n% }+ s' p* l
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
. e7 I- I# F+ x/ ^( F6 r4 |3 C! _4 m要來認識一下姐姐嗎?