嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

假髮+首飾舖的分享!!!

假髮+首飾舖的分享!!!

上個禮拜,小妹發現到一個買假髮同首飾(包括耳環,手鏈,頭飾等)的好去處! 果度個老闆娘叫Rebecca(大嬸),佢好好人而且什麼也肯教,而且好好心機!
2 {# L+ S9 E5 \( G) }8 s+ G& A* [% O) e/ \: a% y
點解我會入去買0野? 因為當時小妹見有一個很瘦的男子正在拿著兩個假髮比錢!於是我又入去睇0野啦! 個老闆娘問我有0羊0野可以幫到我! 我就一貫作風唔駛煩咁同佢直認"我係CD0黎ga"跟住佢笑笑口咁同我講,頭先買假髮果個都係CD0黎ga! 我呢度好多CD客ga! 你唔好見我師奶就好守舊先得ga! 我唔會歧視CD ga,而家0羊年代呀!
  d# b/ g& W' G7 `/ t# _& O' U9 T/ X: D4 M
隨即我揀了兩個假髮! 跟住佢叫我坐抵,仲慢慢同我帶,仲驚死我唔識帶咁,非常苦口婆心! 還教我如何在無髮網時,點樣可以唔需要髮網都可以帶到好穩陣,試後果然點Fing都唔跌!跟住仲同佢買左d耳環,手鏈,頭飾等!
6 y: Q7 I. j' s$ I6 s+ {& {' N. T7 G1 h- t. j$ w. W% @
如果是住在香港區的姊妹會比較方便d了! 因為間舖在銅鑼灣總統商場地庫48B號舖,不個個名唔記得左,淨係記得係三個英文字母 Collection咁上下!我一星期內已經幫襯了兩次! 開大約下午2:30時左右!9 h' r$ S7 H( U. p8 y. Y+ o

T; ^# W9 y( I3 u' t呢間舖頭雖然細,但那個老闆娘真係好細心,同冇歧視我地,所以小妹絕對推介呢間舖頭啦!希望呢個分享能幫到多d姊妹吧!
覺得好的就按一下感謝吧~~
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
多謝推介,我曾經去過那地庫商場,佢好多款,當時女友在附近無法進內參觀,既然老闆娘咁開通就唔怕選購了

唔知多唔多野買呢
4 E8 X- A8 R$ F0 R: m好可惜我唔係住香港果邊

多謝晒CECI!我有時間就去看看吧!

不用多謝! 有好0野就同姊妹分享嘛! 樂意做我0地生意唔歧視我0地0既我會好開心咁話比大家知,我唔想d姊妹心靈受到傷害,受到d歧視眼光!所以我唔介意好似盲頭烏蠅咁亂咁撞去做先頭部隊! 反正我唔會隱瞞我係CD(親友除外)!
) l5 e& H( }7 S& m/ t6 z# c如果去到你話Ceci個Friend可能有折都未定!等我聽日落去同佢傾傾先!

非常感謝,我仲煩緊邊度有假髮賣...唔知o個度有冇學生妹純黑長髮呢?我唔鍾意染色/曲,戴o左唔似學生

真係好喇~ 等我放假都去睇下先~

引用:
原帖由 goldsickle 於 2010-3-7 22:25 發表   
5 S9 S2 p8 Z1 c  d非常感謝,我仲煩緊邊度有假髮賣...唔知o個度有冇學生妹純黑長髮呢?我唔鍾意染色/曲,戴o左唔似學生
/ G4 ~2 W) \0 Q0 f4 Q  P
/ B) J, k0 g( O1 O+ y" ^1 C5 b果度有好多款式, 由你講果種至到爆炸頭, 五顏六色至到純情黑色! 就連胸毛都有! 我果兩日的戰利品, 其中兩個假髮就係你講果款! 你看看我買的你合不合用,你可以去到問事頭婆Ceci買左邊款! 果度款式實在太多, 所以果次我都係形容比佢知, 佢就介紹果兩款比我,咁就一見鍾情...買了...而且非常鍾意! & A% _8 Y8 A3 k/ j0 @
跟住過幾日買了3對耳環, 一條SWAROVSKI手鏈,一個頭Kool! 呀仲有, 起果度買耳環可以免費穿耳的!
% B/ H& G0 [* g2 L2 V7 ^' v希望各姊妹買到心頭好吧!

穿耳。。還不敢,太容易被發現

各位姊妹們, 我今日已經同老闆娘Rebecca傾過,佢話如果係Ceci個Friend會比返個折頭你0地wo! (因為小妹跌左唔少錢比佢掛!)不過你們真的不要怕認是CD的,她是個很開通的肥嬸嬸! 而且好好人呢! 當天有其他路過的女生睇0野時,小妹正在試假髮, 我當然當佢0地冇到啦! 點知班靚妹亦冇0野wo! 當時係閒日下午4點幾左右,我竟然忽略了放學時間!
2 d% S* F9 S3 L4 {# y, k5 Y  n) l我問左老闆娘,佢營業時間係每日下午14:30 - 22:00時!; H, _5 ?4 [( |& }

2 _1 c- ?0 E7 x4 {" y* d[ 本帖最後由 CECI 於 2010-3-9 01:41 編輯 ]

好有勇气=.= 看到正妹會不會很緊張=.

must go and paid a visit thx for the information

引用:
原帖由 xzx_1983 於 2010-3-9 10:11 發表   . R+ C$ c& ^3 E/ I& r3 V5 X
好有勇气=.= 看到正妹會不會很緊張=.
; S- m. o( m4 T9 k$ y8 ~2 d( P! b) j% ~( T: @6 K
不用緊張啊! 如果你著件縷或者T-Shirt, 你帶左假髮後,基本上係唔知你係男仔! 所以唔駛太擔心呢!

有冇磁石耳環先?
/ d: F: ]" t% R+ [咁樣方便d

買o左假髮啦,不過冇話係你個friend, HK$280,黑長髮3 Z; a/ b( l& m$ \6 B7 U' ]' q
雖然我自己個樣都算眉清目秀(苦笑),但載o左之後都唔似女仔,灰....

引用:
原帖由 goldsickle 於 2010-3-12 23:00 發表   
0 k+ i0 K9 g. j9 Y; ?買o左假髮啦,不過冇話係你個friend, HK$280,黑長髮5 h- B: Z; y% o7 Y; o( H. D, s5 V# J
雖然我自己個樣都算眉清目秀(苦笑),但載o左之後都唔似女仔,灰....
# L9 Y2 t/ K* b: E; s# B$ G
( G3 w) u( ], o$ x, v咁咪好囉! 係咪買到你心中想買果款先! 點解唔話係我個Friend呀! 個事頭婆話會比折頭ga!係咪我0地唔係Friend先?
1 J( }  M' p( W其實可能你睇唔慣自己帶假髮個樣而已! 當你回家後,穿上女裝, 化個淡妝! 睇睇0下你會有返自信ga!放心吧! 我都唔似女仔ga...似師奶囉!!!

回復 16# CECI 的帖子

我戴o左似成龍.....

咦...,我帶左似洪金寶呀,加上體型巨大,妳地有冇見過洪金寶穿校裙嗎?

引用:
原帖由 regina1010 於 2010-3-14 10:52 發表   
# i; I, i5 y: x, k8 n' e咦...,我帶左似洪金寶呀,加上體型巨大,妳地有冇見過洪金寶穿校裙嗎?
1 K% F4 G( p+ u6 c2 [& D* v5 u" ]5 y6 L8 e% w
; B# n9 r* G, o7 k
假髮...not for CD..

你兩個唔係呀嘛!!! 成家班? goldsickle 你幅校服相都OK格!你遮左塊面我真係估唔到你係點樣ga wor? 莫非你個鼻真係好似成龍咁大?