即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
( L1 J, C0 D+ P我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
  ?2 T' ], A3 p9 z. L, o+ Z+ `, D
! @% ^" {9 J7 b/ B6 @其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
- K( Y- `) Z1 d我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   ) D8 o8 t4 d$ ^. r* @3 s$ R

0 B; X9 u' A1 \) i' |! B& D/ V0 [' K) x8 h5 Y! j. C- j! _
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
( [! Q7 L6 S8 o我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細* v- H' ^+ ~0 A; P! ~0 J
2:為發問而發問,機會一半半
# }9 n' G3 V6 N3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
% n6 b) |' L$ A/ x9 ^1:認真唔識,但機會極細: ?6 @3 u; w* o; s& ]
2:為發問而發問,機會一半半; X/ B1 E3 v: g
3:只為呃分,機會較細
9 h% x4 d: W: _9 [. O
2 M* @4 b0 G7 h8 ~% H5 ^$ [' Q/ ^6 Yo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, % c' N2 A# t. D, P4 v! b
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
3 q% o9 K- R: P. u雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 5 B% f% R3 U2 a) ^: y# v2 l3 o
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
" w$ `4 u( R* B8 ]. E: o! ~+ e7 P只要用心回帖/發帖就ok啦~~
* ]) S' A; \' v/ k( j! w
) h* z1 Q( P1 {; {. D" o  g0 U0 [P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,  _" u" ^/ g/ {! Q
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
; X" ^; v& c& U$ `' m% Q0 i2 L( l, H' H- v% y" R& H

# W4 ^! F# G# ?* K0 I5 M# F+ vo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, : B  n, I4 a. R% p( y- r' K
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
( j0 F' m6 v1 J0 v- H" B. }雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, ( x" H" P1 N1 r, p5 ?7 z/ x/ y
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),; q/ p9 ^" K6 o1 f" a( b: m7 [
只要用心回帖 ...
有某d舊會員( A) p& o/ c2 b) R& l6 b& e
就算未達標9 F+ ^+ x9 u5 i3 r' ]. R' W
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
2 D9 R% {2 ~; |: i1 R  W  G. L' {我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
0 ^5 D/ m% h5 Y5 y7 X0 ]戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
  F% H2 x% [' d3 z/ d有某d舊會員
1 ~& \2 \2 N# W( ]' P就算未達標5 h, e7 s/ Y9 r# M8 J
都唔使過期
7 g" @8 C" s; K& b4 k+ K4 g1 V1 P+ u- l5 n- {
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
: u7 K5 f# {# ]: y  i; m
4 }2 |9 |' t8 N* s7 o
8 D) N/ X& j% z) Y4 `' v但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
+ ?4 E; y, a& }' E依個要問 大佬闆 先知啦
2 b% a; j- U, V* ~. p! t3 [  u& B' _6 }% E
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~. Y" i  U, \9 n
. O! C' ]. [$ g5 [, \
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
( ?3 r. d& j4 Z  j9 D5 G7 a) C" P. U+ o, T' b; V5 _
# ]" a+ b1 B" h
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~, t" b: o/ E( ^' \
" y0 X9 b. r" [# T. o. e* A3 @# `
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
4 l: A4 t: a0 F6 r9 B7 K1 c( q. f$ e; L5 X! s$ J: V
不便透露( J- c, o( d) B5 r% F
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
. G+ A9 V! r# \0 v" Z8 c或者 n 年都唔上黎一次
8 E& i( m& M5 i# z. b! Q% o$ o個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
2 l# N! C3 y- H; U6 V9 k4 v
( a5 N1 d0 S# ^- m3 d0 h! d4 L0 B# s% ]) `% s5 A
不便透露. S2 h2 ?) {6 [9 C, ~! |
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分2 m, }( }, D* }; J
或者 n 年都唔上黎一次
; ]  y8 h% e6 b2 H9 e0 ?; j個 acc 就有機會突然之間冇左
) B$ C+ ~7 C3 _9 v

- G  k7 k* y. b& N. b1 S咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 8 Q) V! o3 s+ W: l  ~5 z& M- o' L" {, v
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
3 a4 O0 `. f$ g1 ^/ _
$ l6 W$ J: {8 D( {( X( {' |( z: x! u# [. [
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, ! n/ k7 Y6 a1 A6 j' S, K" r
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
, r* f5 K9 O/ f; d6 z, r$ G

3 v, x& b! E' z! t; L9 {! i% }$ D2 h8 `9 T, S& }6 Z. ]( m
咁都係論壇之福呀+ Y  Z( f5 {/ Q# @
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
* d+ i% M0 x% `; c搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
) g9 Q. Y/ B# p7 i* r
8 @: M! x: M. i5 d. [3 J
8 b7 H; x- [0 x; h6 y, L0 w
: p4 k1 {1 S7 l; f. x/ Y' ^' l咁都係論壇之福呀
* q2 {8 p) S7 c) O3 }7 J唔係咪損失左你呢個校服達人
% `7 C6 c7 M- f1 \% n& K. }6 R3 [9 w6 }, D3 a
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~( h, t) \3 k& ]2 D
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~# x8 f6 D, Q4 A: M, V) C
; C+ `, `  @- f5 t
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   
5 v, m& W$ L( {1 j啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, : o4 Z. N5 L! ~- _) Q5 f
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
- S; ^% y: ^1 [- P7 F2 U# R- H" `- Y/ P/ ?% Z2 @6 V
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   * ~# q! H  j+ p6 g$ u1 G

|9 v/ ^* P  }; }
5 z  \3 s. ^, g套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
  v: R6 \. S0 d& w% ~4 t+ t, J

# l6 d% |. e. J6 D冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
, a& L5 }; p; w7 f6 t" ]
4 w/ ?" z7 p4 S  k  B3 [0 ^1 n, T3 N1 o2 S; p" k9 o" x
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
- I5 g9 D: ?7 u& F: z+ l' {+ S/ j$ |0 t' T3 D* {3 u
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
$ b( K: r. D, L8 n. E' m) k5 Y4 C( w3 Y& i6 s
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, ; y$ x0 E# s, L% V
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   7 W+ p9 W5 s. s2 |5 O
8 b, Q0 {/ n& B% b! o6 q, _

2 S4 P. z% o8 v  p$ J# L- F* t8 N, H) }冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
7 S5 I3 Q( i, ~5 G" Q* R! t5 q) [' H恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
; b2 f7 q1 g& }; X( w. ^) l& V
+ U5 T  m* Y" Y  H, V恭喜成為真正既CD
( g5 W+ S6 \" T
" ~' D( G  u% i; Q6 j( L% B我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~