嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   " W! T6 T- T0 \0 I
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
+ F* l- o$ b$ a外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
* U% S1 v0 L2 R8 {4 T* \  U0 A! |
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.* G) t/ w/ K8 [+ ?  {* A$ M
( C5 p3 w" t6 T, y0 A9 ?
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , # \4 F/ z4 W! w' S9 q9 Q
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
0 i( C3 B/ E3 U5 f$ c7 }/ H- Q0 x! ^% k
哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...
  t; |' J# d. R仲有部爛鬼貨van ...5 M5 r8 C) p: Y, a# r( R% S
我都好想日光日白出去影相 ~
& ?* x6 X8 Q; P$ t1 O! r! g以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
6 ~9 m1 d7 \' g: ]5 f" B絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
, f! T) O4 ~& d% W1 m% v外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
/ |9 B$ W2 D: M2 Q
7 y' T6 R3 W; v0 b4 u# wHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
4 M" N5 {2 S1 X. o7 a+ S# p8 @三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
# Z. S* x' H0 @2 t0 ~. f. f! S; `( C! n3 O9 c
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , 6 ^6 |7 Q8 ^  g& z2 q
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝., Y- a* \% ^* y
7 M# v$ q7 ~! w% O, O; T
哎, 係香港無車, 玩少 ...
: a- F$ x( k$ N# W/ Z" e
我地男人大汗多油3 r& q" k% X) U& \9 \% W0 [. Y$ H- l
哈~我開行冷氣
# s' W: z, e; ~; d個妝都係易溶
9 s7 @! ]5 N: b* t+ n老實說4 ~* w5 f2 j% @: ~0 b0 O
為何不先搞一兩次室內的
7 z* ?' b" _$ d0 P室外我可是接受不了
* W* {: c8 \6 f+ W  a9 A不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~
1 p3 Z2 |+ {& w% t我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   ' C* L" K' N( Q' ]# y

3 P2 g/ U7 w- c* e我地男人大汗多油
1 G: l+ M, h2 A4 `  K  Z) K0 I) y. u哈~我開行冷氣) w$ b3 t( @* P( j. J1 b: Y
個妝都係易溶
/ T. \5 ]2 y6 ?) a% z老實說
$ r6 y$ _# O: m2 X5 S為何不先搞一兩次室內的# {% g/ Z# z" o# F) O
室外我可是接受不了
' i) z; J1 ]: d/ `" k不過室內我也不一定接受得了@@
& V* F* G6 j: f% W' J冇錯~
, n+ I1 D: I/ }% t! j始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   ' u1 @6 s+ O4 |

1 a0 ^. ~$ `! x& l冇錯~9 q6 g( f5 b2 \6 x! h) S0 z6 ]8 E
始終我都仲係唔可以見光....
- z# r8 E9 o3 K0 |+ L點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
: z* k# _, _' Y) l$ m( b咁book酒店就OK啦 ~
, U: J# O/ h9 q: |' X我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
* S% v1 T6 O9 {3 m, O% Q揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, 0 t5 l2 q! z, g9 I# B. P; K. T+ X- k
6 ^0 M6 A! ^  J* U( l
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
" f9 x4 j! q9 E4 F2 n" b1 B* P3 q+ o$ _4 S1 o9 c6 W" P. ?% L
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   / w" b/ }; w$ B3 t4 U0 Q

. i2 E6 ~: j5 ~* w揀人吉吉?
+ K! p1 w8 T' O  i1 |2 [% i$ Z6 u2 x
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   
6 w3 n" {( T  b  q: Q# f如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
2 q+ u  z, e( V% Y2 N- o: L5 t5 s: T8 G9 v7 n) K
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 1 h: B* c/ O! ?( V

e9 w! e2 X7 c2 ^4 z& N' f因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
+ q$ D! f9 M$ D2 b. t; S( N( W
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   
% o# |' u, N* M, D
3 y& ]6 ~0 T) }. |/ a6 w, n
* E; J- d$ [+ }3 [9 d" Q4 hHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
2 t2 W4 O! c. z8 \* F: Z5 c- I' K5 o% D
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
1 |; m/ w  e- S& S; G. B3 [3 [7 [% I* n0 z2 ]
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   - Y- l. m+ N* v- W& N- \
& y& v- W% j. u6 r
有心水既都OK架 ~
' g# {8 r# D" [8 O# }3 Y6 D. R

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
0 x3 @' @( o0 A# N# R/ \) R: M- i
2 x9 D9 ^8 ^0 W; V0 O5 v+ l
7 b! X+ G) o. v- o! {2 x
# |4 N% t7 Z7 a. z
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
! o* o- e) z/ R您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
; L7 {$ _+ N+ M* j& z8 B所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:
* S9 D& Y1 j8 e5 W1.一般曾經都有cd既人拍攝,! x% d) j7 M) d/ _- u$ }' D' W
2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
9 r$ }0 b! v' `* _

6 }( l- d  _: v4 _3 a0 }  o我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你2 }1 a0 n  D3 R8 F9 H+ \2 H

/ N6 |- }/ k  q4 j2 z' h) S* _對於你幾點找地方既原則
% Q% X! X0 D/ G  r  F0 W/ b! |! p7 g. n以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓/ O0 {3 }2 j5 e
而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
  z6 |; K2 {$ ^" H: u$ R你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了4 g4 Q: Q5 I  H3 i6 h) T
參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來$ \* v  S- k7 t6 ^* V
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點
' R3 ?- `3 [: f- Q
+ k$ q9 e$ ?: o, s, l其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
4 r: }% W' ~9 r& W; I* w0 c
! e. |+ f! x* Q
. L- {. i& `" G; eCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
3 ?# f3 M* t+ [3 w% E( b- D. H# s( N" c, k/ `/ H
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
: V# G- O" [9 i5 e9 l. r4 e點解heel姐會尊重心儀既
% g8 |7 i$ a/ C: A8 d  R心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
5 B: z8 t, y, M" J0 g' S( i. V, u5 z* J
3 H! R7 L! z+ S' e' ~
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
  B. j8 V" p& p( v3 J  {3 K3 F! C, z, O9 a( M- [5 R' y
對於你幾點找地方既原則. q& V' T  n* I. e1 E
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓6 s8 G3 r! k, e" ], q2 x: [# o
而我也知 ...
/ B! X" x) d' \
9 z( B! A/ Q5 u3 i2 z4 x! ~
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......) E$ y/ k3 ~0 u' \" ^
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
! j: y' o) R8 J2 w  A9 S6 ~偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....( Y7 {+ X/ [2 e: a
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
# p3 o9 m3 K4 K  p9 @9 ?當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.$ x6 T% y- b: _& G0 P. \
照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   : K( @7 U$ b' V+ Y- m

% G6 _- d7 U& E/ j  L/ G- Q點解heel姐會尊重心儀既
9 i3 \8 D1 o, X" r' k心儀受不起呢
7 o- o+ _+ L+ {! O5 Y
  V1 ~; T: Z: w3 g2 N  o3 W
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊