嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   2 j, e9 F5 G; n% Z3 ]8 d
, |8 l0 W4 K2 @7 v; k, J
1 ]0 F& s2 a7 p( t' ~: @0 \
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......0 L# j% g  `. s& B( |/ W6 }
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
' T# o' i- {3 [; g偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
3 Y) E) H2 l. y) q3 ?
heel姐明白我心意% N, b# }3 }+ U9 Z% |. f2 W/ u
因為見樓主選地方有相當的考量" ]9 n) B$ [6 t4 [. Y
不知道矛盾存不存在他心中6 U1 R& X+ q; T% h2 n
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
8 h% _, B+ w3 `  W4 \但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   & j, c9 S3 E% m9 R
; ]; b6 f9 {7 t( }' D
heel姐明白我心意
% p# f' |4 {/ }4 E因為見樓主選地方有相當的考量3 c) @/ m5 M: g; X7 [; Q! ^" F: B
不知道矛盾存不存在他心中3 E' Y8 j1 W) j  u6 d$ ]
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
. O) ~1 L9 g8 M% x  ?但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
( M% _' S3 x9 b8 ]# f9 k9 ~! I

" A+ X8 J; J8 r% g, b"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
2 P, k* b% ]/ R  ]% _1 s- p2 U
; D5 J, g! g' b# m! }7 u
( [1 ~0 }! h, y: S: N# I"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
3 ^+ i( Z5 ]9 K; |, H& x( z
自己搭車行路去
$ L, X: ^1 I; x; Q  I& p八月大熱天時去到都出曬汗了8 K3 S" y" E  N  X7 R
夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   
$ ^8 v5 W# p( t3 Q2 E5 D! y) E. E4 G$ T5 n" c" x# V
自己搭車行路去
8 W" j. D9 v* a7 k$ o4 O八月大熱天時去到都出曬汗了! ^! N$ I9 m' v/ y! D
夏天真不適宜外拍的了
$ u8 Z$ p# m7 \9 o4 f  v( w& J
4 o9 r, E2 w/ j* y5 B之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 3 l  i2 c9 T" R

+ G& A9 ]# u$ |3 o9 x% {, x9 J話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   ' g% b5 ~0 |, C

' x1 g# o0 v8 P" I
- o  z' U0 e' s( [之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
( Z) R5 k, N) W. `  A8 g3 H$ J: D% H' o
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
$ V6 i  q: G% a- G. i- l; x佢地都根本都唔介意∼
% N8 t9 K6 J& K) v- c9 \所以無所謂. z: N& i; j5 o) s& m' B
有d可能雖然唔係太pass
* r, u; Y" w* o3 a6 E但影出來落落大方1 h' l5 Q$ `- h: D! i
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   , x0 D1 g( V$ W  N; _

1 s+ U$ `2 W# q$ x, L6 B) ~% o- y3 p" G
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 . H6 K" G: {& M+ `6 ?
: H0 x1 I/ q7 I$ }9 T" g
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
9 y$ V1 q& g& f& l6 ]8 q$ w
7 G# [2 C; p5 X8 V. A+ q" t* ~Heel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!% A* U! Z/ h3 ], j0 ~+ L$ M
另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   $ U' W3 o# c  \3 N
八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
7 I, u; @  a$ c$ C. a. m% q3 W3 ^8 o, J
我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,' Z% j6 B4 \# w% w; |
即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
% e9 x# L3 [- Kheel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
$ |& D  \7 q& I) U, {$ R  _6 E1 `4 x9 V1 S7 u7 x
( \" p6 Y+ ?1 E: o* v
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
4 j# f" K7 E. B2 Q4 d' C
, A; n( `$ [3 m如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu , {9 p8 h% b) h  ?7 y) Y8 V. C: |, S
$ N2 d' M8 i( g6 ]" Q& b7 t2 n; c
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...% ?% c9 M# i2 o0 T. v5 O2 C' i
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   
' F5 u) U0 {9 B1 J其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
7 b1 y* ^3 b/ _個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
1 t3 Q, R2 j$ |5 y7 g我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??% B' _" A: @& f6 d" c8 ?: r
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"$ I& _6 p4 `' w0 {$ a4 B: H7 F6 |
當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   0 Q/ I- r4 v$ e3 N* J2 N# K
我也有點興趣...但可以怎樣參加??. ]% E& d& ]* i) {
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"% [8 T5 M7 h6 c# _0 z3 G
當然也要看你怎樣搞啦~
$ T1 [0 W+ J4 M
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   
, {( _3 q' M6 }* Q0 ]5 ^  V  c+ f# \% k
郊野公園就好少少 ~
6 a7 i% l7 P2 P" G9 X; @唔一定...
5 S9 s1 i6 L/ ]4 H平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
2 t! F3 P1 E" E$ V! V6 r$ w反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   
. X, w. ]% ~/ Z% b7 Y( ~4 @) X: w. N% s. ^5 a- S
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
/ M5 N7 r$ h8 V4 O% {% ^
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
# c$ D# d, V9 \* h
# w0 M/ d7 N- }" w1 I# Z* V  O唔一定...
6 Z5 k/ X$ O1 J' p& u& D& I平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
" @7 e% ?; E* m反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
4 n' a3 H% O7 w4 ?$ W; v1 ]8 D/ w. M
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~) M2 ^6 M+ |; I& S4 k
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   9 [6 m0 k4 q6 T$ |( ], F

" c' W' q4 B; O) e8 O等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
! C- h. W$ {) ~( m7 h, J9 b$ b 噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   & f+ E/ f8 e; }( ~; [2 c3 P4 K
' [& B9 {& ?* I, ^- t- G! q9 t
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
( i, B# e0 @1 C哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
8 Z: E8 r9 G+ s: T) d: C, w+ Q9 ^( n/ L
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~, d0 D9 Q/ K# P9 T
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
" i0 w0 E( |! @( r連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香