嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Yvonne Potato購物記

Yvonne Potato購物記

O係呢度爬返之前O的文,尋日又問過大家意見後,今日決定去Potato買鞋.) H( f5 X" Z. J) H6 A5 m" s
初初去到,仲係食飯時間,舖頭有其他人睇緊或者試緊鞋,所以都係等一陣先入,都差唔多兩點再返去,終於舖頭冇人,我就入去,sales姐姐好好咁話:"隨便睇,你著乜O野size?"咁我就揀O左對長boot同一對高跟鞋,過程中兩位sales姐姐都好有心機幫我呢個乜都唔識O既人,又同我講好多其他姊妹去買鞋O既O野,令我個人放鬆唔少,又讚我,真係好好人!
* ~5 g% o" z- l2 F' e對boot一試就O岩,係唔只個size O岩,仲要係個筒都O岩,真係fit!
; f( ~  g, b3 D1 v/ C' C4 V好多謝兩位sales姐姐,多謝你地!
$ N5 P. n1 E8 C2 s, t  s, r3 G4 V# B' t: Z4 |, D" v8 f! c1 @
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
Yvonne 姐買咗幾多錢?
回頭已是百年身,我是中年肥師奶

係唔係銅鑼灣果間?. ^5 g1 l7 h" `$ G
買真係唔易!次次都擔心吊膽!
, ~( {5 u3 q: P8 Z, ^好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!

引用:
原帖由 芷桐 於 2014-9-26 17:01 發表   6 |; R3 F/ S6 z3 s: G9 G" I
Yvonne 姐買咗幾多錢?
2 @7 P- @3 G# T) J超過900元!大出血呀!

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-9-26 17:05 發表   
! [' N) w: j' r3 N係唔係銅鑼灣果間?
8 v' i( B/ v3 F3 u6 ^$ Y5 |% g+ {% F買真係唔易!次次都擔心吊膽!1 N) L2 m8 z- M# v, c/ R, t: \
好羨慕你買到啱心水的boot,我都未著過boot啊!
7 ?3 C% b: g8 m1 r. [觀塘廣場M樓,sales姐姐好好人!
. C, M: Y$ a4 u! P$ M3 W+ p# K# a你去睇睇先啦,或者都有O岩你O既呢!我而家著緊對boot,感覺好舒服好正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   
. r! w1 v& \0 F7 _- Q0 v
1 T& D6 s) K' l7 o, u超過900元!大出血呀!
1 L3 S0 S: f: |, Y2 E
1 I7 L  i; c4 Z$ g( R, }6 X
預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
我是乖孩子,我不說謊話的~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-26 17:14 發表   : R( u: t0 z4 U
: G* t1 U  t$ G8 V

7 s% b) L1 [! P+ ?% x9 k& {1 P9 y預左大出血, 要擔心之後仲會大洗左
. r0 S! `2 ]8 S! I( D) R! t我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:17 發表   ' o3 @# L; t# v4 U" _# C! F0 `$ X. {5 }. n
6 H0 s! g: _7 L& S: h/ _, H% ]
我都覺,今日買完有少少滿足O左自己O既購物欲咁
# L5 O* @2 c0 N

5 }9 s" o. S  J我就係一開始買野...特別係買裙...6 C$ @1 Y3 J  q
只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:24 發表   
  f% _, G! n" F" S2 M8 g
- l# W4 r9 U( A1 m8 B
8 [4 q+ h. T1 K( c6 u我就係一開始買野...特別係買裙...
5 G* v: s2 ^6 Q" F! G* h* G0 o只要一買開左就收唔到手...一定會大駛囉...
+ P# u; K6 c" {7 t$ m. _  R我都會控制O下自己...因為我已經冇乜位擺cd O既O野...

回復 9# kidnappedyvonne 的帖子

唉...我今個月已經比預算超支左近1倍...
( k5 j" k& k3 t9 X  N下個月必須忍忍手至得
不美不活  敗家小娘
wechat: andrewGZ
QQ:1640111764

引用:
原帖由 angelice 於 2014-9-26 17:55 發表   
7 {" b" m# M* g唉...我今個月已經比預算超支左近1倍... 5 B* Y; H0 g1 U& G# V
下個月必須忍忍手至得
( d+ V* a  M7 J
你買O左乜O野呀?有時買多O左係必須O既,因為有O的衫可能下次去睇就已經冇O左

9 j0 l4 q% v2 U$ U
Oh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-9-26 19:40 發表   
8 g) ]* W/ X/ j; q/ ~& q
( l+ z9 M9 r# K$ z8 B% YOh... 好引人..不過我實唔夠彊進去..尤其D sales 女女..我見到會有自卑感..唉
; ^+ {. Z. ~3 z: I# h' |  v我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 20:50 發表   
; K7 r9 q' G* e9 z
/ K0 c. g% p7 O我開頭都唔敢入去O架,不過諗住想買鞋,又見冇人,就行O左入去,信唔到過程咁順利又咁輕鬆!
- ~$ Q1 a1 \1 w
  m: k4 ~, L5 h咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 00:55 發表   ( C) |% L+ g& J5 A6 t% p6 }

& N5 j9 t2 g" T( w, V1 P- d
3 T; s: d' b; V* o# o) V+ A2 F咁下次想挑戰乜野呢? 買 bra bra?
- @( n" U( V' z之前我O係觀塘某個開倉買O左三set bra啦!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-9-26 17:09 發表   
- G' x0 D- g' A7 S8 K( L: \% {
8 B/ d- R1 V6 h( x超過900元!大出血呀!
/ M' i! L, m; p& y4 r5 |$ e+ v/ M
0 E/ }, V6 [1 ?3 _$ l' B
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   2 p! ~* M3 k: M
2 f( H3 s/ Z" l2 a" Q- L
成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
' `- s; N% P6 _4 R& c2 F( ?6 v. \
: i$ \; t, ^5 M# e9 C初時係咁上下, 買得多就知價架喇.

引用:
原帖由 mac02 於 2014-9-27 01:16 發表   5 i  Q- i% w6 @1 ~
& M. P+ T& S  l* M1 B* L/ W

) G$ x2 N1 l& p* _8 O* O, K成千蚊啊, 難怪好招呼囉, 呢個價錢就算係去專門店買胸圍, 就算你話係自用, 佢地都會當你係女客一樣介紹啲產品俾你, 當然, 只限鋪入面無其他客人的時間啦, 同埋有時會 SALE 啲滯銷款俾你.
0 K4 ~. b. ?1 L4 s
款就我自己揀O既,我的確係冇睇過對boot個價錢,因為我實在太鐘意個款,對高跟鞋就有睇,所以又唔可以咁講O既~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-9-27 01:21 發表   
8 m; J* A* d1 z0 A4 G- D! u3 \8 s
! C% b8 j( {7 Z- B
: z6 j' k. @; U( {* e初時係咁上下, 買得多就知價架喇.
  y1 s& i6 I9 K  {/ l
冇錯,今次我又心情有O的緊張呢,始終都係第一次

回復 19# kidnappedyvonne 的帖子

都是那句,買東西時我只是穿上男裝的女生,上次買bra的時候,超好人的sale姐姐也當我是普通女人招呼,還教我bra bra知識,高興死了
回頭已是百年身,我是中年肥師奶