嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   5 ]- P/ W# `. E/ S' M' ?: z# V
# J: F$ a; p; A  T; W5 D4 }" }
/ F4 j1 }* ?4 h, K( {
是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
8 M9 P6 W$ S+ M/ ?' [, d  Y% |你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
, D0 G! y' x  V) c# \$ u' s( T0 r+ n
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
+ Y, \4 [8 O' ~# N+ a5 Q

% l# j! ^) V( X. X4 @屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
& D# @" E- D6 p  s4 r# Z% D( L朝早同臨收池時基本上可以無人。 7 p- w' ~3 Q- D# O2 f

$ x+ L$ q) |( E6 t, J( ?; y荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
0 G; s. z+ W7 {" F4 X* W話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   
7 N! A9 i; ?' x- r2 \, I6 _; J! r4 f4 m% R& y

' W* T2 d8 J: I& k3 |7 [) @8 e; ]屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
8 y% }) L, q# J2 c朝早同臨收池時基本上可以無人。 , }5 r6 _: g6 a( H$ M. H

* W. K+ Z0 T" N5 W+ ^1 @! x荃灣有個係街市上面,聽講好少人,& Z- d9 t% B* G6 R
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
- |& \7 J/ d/ v$ N5 P呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   & X1 W$ n4 T3 J0 a1 H( i
! R2 @4 |5 ?+ r# t! m) `& D
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
5 y  a; }; v( T  ~; M
, e) i- |- E; l" r. u是啦,會穿在裡面先,5 o5 U0 \3 q: Y7 P6 p
換衫時除衫就可以啦,3 A& `2 y4 c! @* g! }
雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   * Y9 F$ Y. K; Z  K3 M1 y8 i3 K8 b

+ D$ M9 h. w0 h8 {0 b$ ^
# }0 d- U  h7 s2 E6 @. c* @* C+ i% ^1 Y是啦,會穿在裡面先,+ j) _# i6 H0 z3 p/ }: _  }
換衫時除衫就可以啦,
2 |. {* w" c, N3 g3 @; D' }雖然更衣室也是沒人
' a* w3 o" c+ g係換衫/沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   
- k6 J, u  i3 M4 _
+ c& y! y( m& J: \9 N% _係換衫/沖涼格入面換?
: S: S0 ~, _- ~2 r$ Y3 t: E

& Y# r4 l# b: ]事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。8 A! Q8 N; v5 n6 H9 [( y! [
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   
: w9 m/ K! o; B$ f& q
# Z; K7 j2 I! E- h+ s' B8 J( y: A7 b" p8 y/ ]! w
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。! Q& _# D# y, F1 J  b2 |, |
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
. S- B3 i7 R6 R: J( jspcs有游水堂
6 W  w' ~; F0 W$ D  {著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   
( Y% T( e  q4 Y8 u+ L% j% G2 y+ t
; U6 {! a# T( Rspcs有游水堂
, D* Q- N( F0 F5 N  `8 z0 y著咩款泳衣比較難比人發現?
6 f! o8 C" u: ]# M+ C  H

- c4 e- z+ R( c/ `! I' Q就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,1 ~/ C3 g' g' ]7 b, L
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
; B1 k* d" n  m# k
& y. p7 p. {) T( p不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   
" D: d8 q, B7 s! E& z' W
  j5 X9 Z% B2 _' N
1 |  _8 i" j- W, A) `! u, V就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
3 M) c3 x: ~. i9 j平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。* ^1 r: f6 t3 n  N2 n  v% _
8 D6 D  f/ \& O( q
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
/ N1 n; f) N, a/ f( Y只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
, O- `2 h( O4 }8 ?2 J2 w5 T4 G- D6 }! [6 h

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
# h) Y) S$ ^$ T' C1 P% x+ W2 W" ~4 Y9 E: m/ `9 R1 f9 u$ l) L( @. w- [2 X
只係因為香港淨係買比賽
; ^3 T% l! B% I
' X6 E& P, E4 z
kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。
/ C# J! s7 i& V! C真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   ( Z0 f, V4 f: Q' ]0 e. @& G6 c* {0 _  Q

. u+ i- B" `8 b: ?只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
1 V# B( H( L8 S
1 h& Q; d4 `1 n$ V
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
( N. P, [" y# f: W5 E3 l% d4 v9 ?
0 t# J+ T, U1 r" f/ g8 `7 i* ?
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
' b# R" D5 o" L& i同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別
' f  w, N: p1 C' E. i. k, r7 s比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)
' Y8 G& t3 ^9 G' M% Y) [訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
. d% [! Q' {: W% Y
# q& G, e2 c9 ^( L' j[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:31 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   . r0 j- U* p; g  {. [7 w

0 q8 Q% ?- Z% ]" c同比賽款大同小異,只不過係物料上
* i, ?4 v5 \/ y" k/ a
# c! u, Z, z* w5 E8 C想看看啊,算時兒童款式嗎?; O$ I( A/ I3 p* Y0 m4 ]7 y* A4 B
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   
1 i: s; r  j8 X" f1 S
& @  ^3 j3 V! i' P; c
5 x/ S$ p8 l  W3 [& V0 e0 C8 W想看看啊,算時兒童款式嗎?
/ ]( W2 `( _% e如果是3000円以內真的不貴吧。
# j; |- l: E: P
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   
: s0 G9 s6 W) b
1 v% ]% E1 d, O$ _, w  a5 i+ Z是成人款,不過是舊款所以有特價
: {) ?/ A7 R. q5 \: m! o, r0 X  o9 N5 S% z& Z
新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   
6 ^/ j' x, I7 L! \% q
  u. I% ]' L, Z1 I5 p8 R
1 V0 ?. B% A* K. S1 E6 |4 a) [+ Z新舊款不重要啦。
/ u* Y& n+ a0 W1 U5 F7 G" W
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   / \1 G3 r: ^7 J+ p% g# ^! W8 s  z4 N' d4 g

0 `7 Q/ d) D% C# s' P但同一style的新款貴百幾蚊。。
' J& P! @( J; F( n- b: G9 \4 H8 _/ f. E; c+ ?
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   $ J# Y5 ^! i& M5 ~

( h5 S; ~- K/ T/ R4 M& A/ ]2 O' R* ~5 l+ @- H# D( i& e/ m  t. [
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
, E; Y4 r" g5 C! H( ^5 S. \
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   + o# ]( Y) d; H7 R4 w8 n* _
7 b' S/ g5 Y+ ?" l  ^- r& s0 m8 X$ J
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
/ B' H. t0 d0 O2 c3 x
2 f7 k, M- f7 K' r- ?
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?& c4 x, p6 t& w) {7 U4 n: k
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   
) y/ E! p* t! l1 U7 U) @  {2 ]9 M" D) c" `& ~- ^
$ Q3 S, N! ?, g( y6 b* b9 P. f& t0 _
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
$ X) _6 l/ ~1 I0 j0 q( a9 \5 l) U% ^雖然應該沒機會去就是了啦。
4 o% e% i8 ?& v6 q. Z. z, Y+ N) B
https://maps.app.goo.gl/4n2yH/ e; ~1 Q6 i# |) I
Sports Juen Ameyoko Kan
4 K2 ^  U9 q& u1 x' a5 P2 N4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本