嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   
8 J; H. @% D* a+ Q: S2 E  O. u, C" P2 X0 x6 M- E

9 e5 Z& U- D) A# ]6 ~- Q' L( D是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
* W% g9 X! \+ p2 ]" C7 D你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
& {# M9 z8 G/ W$ h5 K, W* n4 o6 [! e  l+ z$ w9 {
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
9 a! U; T6 L& y) C; u" D8 X, a
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
. L0 Y  I) M2 a* h8 s朝早同臨收池時基本上可以無人。
  Q4 d) A0 [& A2 d" H$ E9 o/ P) L+ d, Y" u, v, @
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,6 t# n& F( I( r. R6 u8 f8 I3 X
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   , b5 |! ^1 D; m8 ?3 L4 y6 s
* g& b# p% C8 P
% P5 F$ Z" `3 m% d* ^6 g
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
$ \$ V3 j5 i- _1 Q* J朝早同臨收池時基本上可以無人。 4 p$ ?: Y: V# D+ H
& n# Z) G, s, O! H3 t, U# k
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,/ w; V. [  d% T7 n# ?, m5 k, O8 Y
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
- \3 y- f+ H( w7 G$ ?, i8 z( D; H9 U
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   % |! Y' n: u7 Y) u
- g5 _2 q/ a# x" y  |2 s0 v
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
3 E# h/ _5 R4 M4 W8 s& |. n
5 T  [/ z, w! c- D) {2 M是啦,會穿在裡面先,
( r. D- j  n/ c4 W換衫時除衫就可以啦,: }2 k0 i2 @/ z. h# p: O0 n, j- p
雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   0 L4 z4 k/ V7 r0 ?" t7 l
  e& U8 n  f2 b! r0 l, B

+ P' ?& _9 j0 z9 F& D( L是啦,會穿在裡面先,6 A% P$ ]7 t8 K9 o& n
換衫時除衫就可以啦,
3 F6 P' C, ], }2 R雖然更衣室也是沒人
& Z+ b) B; S$ l2 a3 W  D係換衫卅沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   - ^; q2 O' K0 J: Z
8 r/ J: C9 U# J: N
係換衫卅沖涼格入面換?
& @7 U5 F8 k. j( m9 n4 a7 g5 `4 V
: Z& s+ X7 Z0 @% k& o事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
- j8 P: d: j0 l# x" b6 X去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   
2 e8 {4 a, Y' T" j+ `! F( ~
; i& Y$ g# y! {: _! q8 ?3 D5 M- V1 a% {
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
4 F4 A* B+ v: q6 V去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
1 W. \! N' d, B  q+ }
spcs有游水堂
8 z) ]3 k9 ?2 O, f  P著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   + _8 D/ E! v, z
, T1 r' c( m4 ?3 V
spcs有游水堂
5 E( ?! N# B4 H3 E著咩款泳衣比較難比人發現?
9 h7 |8 M% b: T2 T5 w5 Y4 q( U
# N$ g6 _  R- ^- B0 ^
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
9 ?6 \7 V. H0 h0 _6 M$ |平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。. W7 B9 ~2 E4 Y/ Z# E

. e- S1 _1 Y6 Q/ `& h不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   ( L$ j9 u' D% Z; y1 ?* M; H; s) s/ R
- W$ p" n: e4 J) |2 `

" E# @, P7 b7 n! r+ r- N2 v# a* r就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,( C7 ~& p/ E+ [, \+ l1 I
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
3 U/ U, a& D) Y) I) y* @9 }* _. T# J8 }2 A2 M' A( D6 _
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
3 ]4 d7 ~9 P3 X9 s8 G( l
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
1 W1 z' c9 b/ ?4 t2 s6 f: V0 A0 S8 i% O+ |( }! g

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   ( N- C' }' G: G2 s

! `1 @! j7 X8 V$ e只係因為香港淨係買比賽
0 |* D0 B% W6 e5 d

3 a2 L, l/ y" Bkneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。 - T! R. `/ r+ y) }$ G0 {
真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   ; |% D8 a9 _0 ~5 f& ^

3 a4 _$ G, S. L8 u只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
8 J! O' z( P" q2 X) Y# ~' w9 ?4 _
) X" m; T' V3 }: Y
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
5 X- z  Y$ I5 \' m) H8 `6 z) v3 y* O' C! w3 [" e2 h
5 v: V( Q( o- ^, T5 ~+ }
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
2 x) R( \7 c0 |& \6 C同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別! j/ N1 n5 u8 w4 V& U4 d- Q8 C2 e5 q
比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)
; }8 n# k% H8 x訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用% r: Q! I# J- R( @

3 G) g( e, H2 C' d: k7 T[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:31 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   ) Q' w0 y0 a, o. Z  m
# F/ b7 Z5 n9 u$ n  w1 t
同比賽款大同小異,只不過係物料上
' ~2 ~6 P, K& }! w" S, G
; B  K, B& n7 ]3 E+ O/ ]$ u8 Q
想看看啊,算時兒童款式嗎?
5 q( t5 \! [+ b% r3 h2 w如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   
6 O+ p4 [+ V0 ~' I- [' M
( O. @/ O4 R9 [1 m4 Q2 b; X+ ]3 z) K# t9 r; p% [0 X; G
想看看啊,算時兒童款式嗎?
' @2 g7 x4 l# w$ g4 P0 r5 Q如果是3000円以內真的不貴吧。
& R+ M5 T) d/ _! x" `7 W
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   5 Z; A1 ^8 Q# i% N5 [9 |

' Q( G" m: q8 [是成人款,不過是舊款所以有特價
+ r* s& s# [& X1 `; R* J- ?5 R
- e( S$ S. p$ ?8 C
新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   
  w7 f+ i& c5 C" e1 N
5 x# H5 W5 S* E) k4 E/ g$ G4 {# w9 M( y+ w; z# E
新舊款不重要啦。
1 l- Q# m8 m7 U
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   : ^+ ?4 M4 G7 I8 S7 ~6 \
, Z/ t9 b4 Y! S( H2 ?! y
但同一style的新款貴百幾蚊。。
7 v% L  l; F9 _9 q0 C3 a7 m& Y5 m6 z

6 f* o% E6 v7 Q% F  x2 \那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   
; f" x) T# ], c# T3 e+ q# x8 i2 x/ R, k: t& \
8 ?; S+ Z  U  P2 t
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
0 O& B- ~; v5 O. r3 ~
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   
2 R; R1 m( O/ N  E8 j0 `6 X$ E+ i9 Q
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
: [* b9 N, w- a6 z, m% W  D
9 W. @) F+ ~2 f/ o8 P0 D" l
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?9 H" w) V- d! n  @
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   
* F0 ~: T: M7 E  t" A9 E: c7 E" ~0 L2 H) G

& `0 U# L8 J4 N; E% I竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
- R& ]3 X+ g1 i" z雖然應該沒機會去就是了啦。
3 t/ N! W. Z( K; X4 {! _1 L' khttps://maps.app.goo.gl/4n2yH3 a# v+ }& v  c1 W
Sports Juen Ameyoko Kan8 j; C6 y1 Q9 `: a, g
4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本