嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好" u* C2 {, R5 g( L% r) P' u
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑' h/ |$ |% n. i1 y! {' W( o% C
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?- m! `4 U0 S/ b4 s" t

2 z* ^6 K  K8 U我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
  J4 r$ o0 _1 S6 s7 G9 t/ e  [' j- b5 c- x" n( |
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排2 P/ u% G3 n2 u( O" z" q' k7 R

2 q% [( P; K* _4 T" P當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
) j) S* R7 C6 N: F
/ a+ ]/ @3 r3 ]  H& Q$ i6 i: p不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
" v. Y$ k5 E5 L# h1 k) v3 p( A; m. g% P. X/ L; u% N0 O! ~
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天  t6 l+ T: [: L8 m7 g9 M* g

4 V* q8 s' b9 E, Y$ y4 O2 l! [[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎9 [- }' f, r6 x  p( b* g
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相0 r" p# ^9 V3 V; E3 f5 f
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 + R8 o( ?& `! p
突然又無聲走人,妳要對我負責
" _) ]9 b# v0 a( a' J, F1 P8 }祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
0 [& h( U6 @$ l6 z( `) H8 o  {' x3 U
1 ~9 I) Y4 G2 ~* lPS.上文提及erica女神不是我( G+ w# W- K/ f; g8 g* ^1 {1 N

- O9 b# t/ X$ i) O" t7 J5 q[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。& f( N$ {( _& P+ _
7 H$ ^( Z" g* F# `2 A
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
* A0 H+ `2 c- g; |, I5 D. [ 心儀姐姐終於出返黎. s6 }9 ?' N& {  ^/ r) o4 w1 i6 T& z2 M
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相; h: @0 Z; S3 Q
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 : a( B: R* x# _0 W
突然又無聲走人,妳要對我負責
3 i2 p7 K8 z) P* N  Z1 n) W祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
* Y! K4 M9 x5 A% _- i% x, G; N
終於能正式在這跟erica對話& [4 h, m- B. }% Q; n6 P
之前都一直私下交流
% p1 T$ V6 M! }# ~) r  CErica女神不是你是誰 3 o# S0 C: D: I" a6 `
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   1 V- |0 D9 ]' ^' y6 v
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
, \; u/ A. M8 s( q; D+ I1 B1 ~, E# e; J9 X1 \, O
加油呀!
" B/ {6 J! I+ j4 O
會有人記得好開心
" F& n, W: y5 \( L+ _. C不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…* l$ l+ ]/ U1 W
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝8 U  X9 ], `2 c* f1 `5 h& ]
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…8 s% Q) d& q) K# B
但都唔係我想要既淡妝
5 |( g4 s) x9 C$ x好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
  R0 t) q3 ~1 W6 ^( A, H" D6 m我有興趣學下丫…" L+ t; f$ D/ z+ ~
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝$ \1 R. o. Z3 w# ?1 ~
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
; A/ K! O+ X. Z- e0 Z但都唔係我想要既淡妝
; h' x1 S5 _: \* R. b: q5 k好困擾丫…
& t# J9 c+ U7 L: Z+ u8 ]2 A# D) S
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
, {2 w1 s, F( _" Q2 n想知你想淡到咩程度/ V( c8 x! b. y! b* A. E& P* v9 n
我本身都用超重粉底先勉強遮到
- ?+ ]  P+ u/ f$ b& G你可以PM我留你TG. |/ |# R& S, l7 S) @
: C% D2 A9 L% Z  |% S

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉" m3 ~3 L  R$ [* d( [1 T

+ H( p' \2 f% O[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   6 c7 V  i' ^3 A" k4 x- h/ N
我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
( V5 Z# n  U! O& W' ^+ R0 T( R  _! u4 m! {$ o/ f& e  v5 r
你唔好攪我偶像個場好喎
* j# A" E; [$ @, x' Y6 g" k- ?# l
# p" t" Y( e+ j起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
9 s5 r# n6 m3 Q7 n, T4 P9 d9 j, {8 G0 \+ B+ T: {% W
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
2 ~1 }; C/ m- m3 R- P3 _* j: A. A% a; a/ y
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
0 V' Y1 l5 x5 R  b/ H- B, O. @( Y

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
7 n3 A" {# m1 D+ K" ~$ C識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
/ D7 }2 V3 Q0 W7 e' r% \
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常  p0 P1 N' P% O! z4 ?  s& T$ }, \
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
4 h: y. D+ h! n8 S% W想學想學
8 v8 S0 V! p3 g3 B  Y$ u4 k* r! l2 R. `0 z  X9 j2 W
% i9 C" O5 V& l0 y+ P* p+ ~* w! ]
能偽街的程度還要學嗎?7 u; k7 \* a; T& {" |1 g2 @
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
+ C: K- v( ?+ D, T$ |! C5 s" y0 u3 a( ?$ t( j* p, [, O1 {% j

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   - i  V, U6 d- T7 a

; d! U4 q4 I$ I7 q" z* U8 n& p
9 t8 l; t1 {8 n8 u. c/ M你唔好攪我偶像個場好喎
! u/ @9 e( A2 U( Q+ a. f3 J, m6 R# }7 F
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我. n5 j4 r  Y3 p, o( a
( T/ E5 X9 I9 v) j+ H4 ~$ p
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路! r' ~# m7 y' x% ?; o2 ]
  x5 k2 `/ o3 D$ D" }" j0 n
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
5 z1 l/ \7 Z( @& Q& HErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
, {; I( Z7 V: [2 @: D- y我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD! x* F& H: J1 [0 P* E! a
4 s3 k0 c4 ^/ A/ s' y3 y6 p4 l5 E
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
, D0 ]4 L9 O/ _4 G0 c: O2 z$ Z; ^7 M0 z9 S
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
, f5 [* ?, j$ y6 A想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   1 [) n0 @5 E$ Z: q4 k
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD8 w4 G' T+ F4 n: W8 [
* ~) g  s2 N( d% _
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
2 p- [% A  ^: @1 [/ n- c" t
小R還是心儀的小R不會老XD
" J! P; n! D" p! J! I5 Q6 mTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   7 ]0 z2 |; K0 I6 z" c$ g
8 Z0 I2 c/ u+ v, k4 k2 W( |* @
小R還是心儀的小R不會老XD( {4 G5 y: c# s. U( t( M
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
! E1 x4 b! v: Y3 Q. Z5 BTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
4 [6 l) z- k8 }/ s! z2 ^
) u, U2 S) i; n/ H$ XTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
' q1 u# E! X# B$ r( s歡迎心儀姐再度歸來! & z# v: U; ^& s8 a
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
. L; E( G, Y$ c+ R3 z% U
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
7 }* r9 T8 h& z% c" t) v要來認識一下姐姐嗎?