嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
* _" @7 A0 U- F# e, I
9 ]. o6 i$ z2 i$ _$ J/ I雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
0 R2 T7 @- U2 g& O/ f# r
. l. O( F7 b6 s' b. H各位CD認為對妳有什麼影響?& b8 t7 g0 B9 [! {/ b

4 Z9 Z4 r& f9 Y, J) t# n4 k2 m< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

) g# y- P/ N* p5 Y8 e# [( X5 A( _) n2 I% J. A
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪- m: d7 B5 D7 p7 s; y: b4 f/ |: |
但香港女仕普遍不穿1 Y" ]( B% C2 |2 q9 d1 c
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲4 s7 J+ [) W# d: @; _
因不想每次都著suit黑絲! W& I3 `# t9 M
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"/ q4 C' F! O' b2 d& y

( M# G- y2 v/ R! H* g4 Y7 A# W) ?2 s/ e- x1 p9 F
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲
/ g) Q7 r/ t4 x尤其係肉絲
/ T8 |" S  h' N. }所以而家市面上多咗肉絲女仔
1 Z0 @# K/ F2 L& E我出街衣著就多咗變化容易咗' \3 ^5 C& p, i) k/ ^( H) n& D# w
  d/ S% q/ ]; c  z: s

第二就係- h" a) c$ ?  X, J5 _" C
現時酒店房價在穩步上升4 }, o3 a3 D8 A. B8 {- E
我的CD開支也越來越大
0 }( v, u% H9 }% z

你有壓力, 我都有壓力.
6 S4 u) ?0 a* j; T0 _會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
) _) k9 z6 F' G% ^你有壓力, 我都有壓力.1 q4 z/ k3 X9 ^7 ?
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
- t* K4 [9 i1 e' @
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
0 V+ Z5 t0 F0 Y- k! S! K4 a你有壓力, 我都有壓力.
6 Q9 S# m$ K$ c1 w& X9 b# B會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
! }! o& l, D0 z4 Y( N+ H$ C
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
* K* H. B: A- {8 n3 A- i
2 Q# p' y* g/ A' G
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   * B0 |1 x9 V) v: s# r8 \' \

* A5 D6 J3 |( R. N7 B唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   
6 k2 C9 o$ K. m  T$ C' f如題$ Y- N% K9 }, Y! x$ g

6 g6 n2 O) Z- [/ i* T* }雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。4 X  \% T) i- ^2 v% @7 |2 u

8 h" f% s* m! M, s4 z' U% ?/ H各位CD認為對妳有什麼影響?
' F3 M' |' L; l" C
- Y4 V0 b9 Q0 s, j7 X  ?< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
. ~$ @& m" C0 G) M- @$ f1 b4 M
) d! U" [* a5 V) u& w0 y9 N我国的女生,; M* S! I7 Y& R, }. h+ O+ N
比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
( A# I0 _, L! n0 ^" k村姑望都費事
$ p: E; r, c3 x: r
5 B/ v' `0 f' @4 X/ i# d) p我有時都係著肉絲啊  
( P. o% i- r8 u) y! g
) d5 B# ?/ k/ K$ C4 a不過
4 }' J% W3 |. {佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。4 e7 E/ ^. |9 R. f: B" n/ j4 k
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
$ m7 b  o8 Q5 ^) w; c+ Q其實我都幾明白女性感覺
9 T+ B+ d0 I% Y9 j, S# ^
8 w  X/ h* ]$ e, k: K3 H8 ?1 }夏天穿絲確係熱
7 r6 H6 m9 H! ^/ q/ K對於多汗女生來說& h; K9 l! I5 m+ @, }
大腿出汗後皮膚黏黏的
/ r8 x% s+ Y7 Y4 V" v) c8 W坐下時很不舒服1 b; Z6 {. \% G+ U! ?" p$ n# w* }) R
離開椅子皮膚又會被黏住
1 M9 r, i; c) w* \6 u同樣地皮膚也會黏住裙/褲1 \4 Q6 c7 g2 K0 o
只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   4 V  P: b. C* _: w9 e
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
3 c$ i# |+ r" ^0 a

8 r. w0 W" e5 F# u7 r* I+ J. Y
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   
, D7 k; Q( X9 p7 B& L7 N我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。7 s' }- P5 k- D
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
6 Z7 f; b. v' E; v1 p4 O3 {# x9 ]問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
: r* W% U- j1 o) h唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   
6 s" X  }! c& o4 z* }6 |返工已經著
9 E% J6 a* D8 H/ H, P2 D! q9 Q% l唔通weekend放假都著咩
% t5 k) J, R5 v% R

, i2 `! `# o5 D0 ^% Y返工的
0 v4 a, y* [3 K$ D, Z$ l9 T除咗接待員或銀行的著黑絲
% B# h2 Q6 ~( \4 V真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   
$ E0 T4 r% X0 V6 W: C" G1 t5 c2 J) d$ G

% t4 O" J+ K1 W9 ?# u( Y返工的
; a; r1 u8 ^0 ^1 j9 X& r5 o除咗接待員或銀行的著黑絲
! T- i$ |6 F8 S% j' M: j6 F真係甚少其他穿絲返工啊
0 B/ p6 d/ A2 n# \  T
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   : o  h3 d7 h6 D1 L

' e8 ]' B1 x1 ]穿套裝的, 女強人
+ y: @  U9 q# c6 l) G6 k) g9 b3 p* e, L
女強人只係少數) m" J+ j. A0 C1 e4 f! p+ j  j
而且佢地出入高級場所
4 a7 R7 R; S) z) c. n4 P* r( A. x甚少見於街上哩
8 _# r- ~& R: y8 r: n4 H4 f" R, X+ x0 k
近排我經常去中環8 }+ @/ Z2 d9 O" X: u8 U; l, Y6 C1 [
OL們甚少穿絲 ; m# P1 }& e$ h6 U/ W
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
3 v5 v& e- w* M+ ]8 H
& p6 @. q, N* J4 w/ G* P4 E. A
. f2 E( l5 W2 |# @0 a4 e女強人只係少數3 }2 D" D2 q& `# Y; Y+ X
而且佢地出入高級場所
8 R0 V! v  o5 [1 z: X甚少見於街上哩
/ b3 |; q$ Z2 F/ s
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲