嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
# E$ g% \& U( i$ E; H5 C3 H2 [& x/ q7 t* q7 r2 m9 p' h6 B- Z: F
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。% e! ?: e8 j3 I/ g, K
4 U5 L$ e9 [% Q" |( G1 J. w. K& U
各位CD認為對妳有什麼影響?9 ^7 `: f7 Q# n' c8 M1 ^9 O
( Q7 K8 L$ q6 a1 Z7 [7 Z( H& T
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

" m) \: e# Q2 l! Y% R+ F* U# f- O0 h" t- ]6 M, T
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
- J7 |4 u1 S+ f- \但香港女仕普遍不穿% _( E6 s! @) u: w( f. G
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
$ f0 X, I) I( ~% _2 D因不想每次都著suit黑絲
# K4 F: V7 Q% q- S6 n搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
; z: }9 C( Y/ f$ J& U. o9 w
" X% c) M0 e3 [: k! X+ K0 s$ [8 G1 c  {$ u2 D7 t. \, `
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲, t5 Q1 k# L4 e' ?
尤其係肉絲
0 t, ]; S, a0 ?3 l所以而家市面上多咗肉絲女仔
; ?( a4 w; n& x3 R$ t+ U% t6 d8 \我出街衣著就多咗變化容易咗
8 A) ]$ B. w* n2 f/ A
3 Z  ~+ s7 f1 X; `0 E6 H5 x[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係
) }+ {) E2 V3 Z) P  h現時酒店房價在穩步上升
$ ]8 l# g2 D! w我的CD開支也越來越大
6 {) ?- r* @7 p% |7 r7 ^' x5 x

你有壓力, 我都有壓力., b3 a! U1 V" R/ b( g
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
7 y/ f; L2 O, j8 q* i' C3 }; @你有壓力, 我都有壓力.
" p2 b) i1 f+ r5 W2 G會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
2 s9 Z- V2 N- M1 r% L或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   * l" O3 s8 Z/ P. L
你有壓力, 我都有壓力.8 [6 {" e, W" M
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
) ]! H/ h. Q7 l9 _+ h# L
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
; u; A4 N/ U3 X  {+ |- {
) d0 z) A5 w0 Q; [
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   , }: `4 p: ]' P& ^

Z2 e* V& l) p( C0 }9 A: K* m, c唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   8 v( f" L& @1 _1 h. G- [
如題
! j- H* E" ~0 u9 F$ B7 S: i! q5 V6 a- }5 @8 p7 k1 ?
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
9 @: x/ W% l5 I7 R$ U. c; u8 _: o9 e7 n8 ?$ V
各位CD認為對妳有什麼影響?
# i% Q6 Z% l; e; `% L3 A! s# U1 F, \0 r+ E) M/ d: }+ k: @  \
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
- V  X" _7 Q* K1 N* d: R; \
- j& Z1 e/ n/ s; r5 W  z我国的女生,
5 ^4 P% l) l! J% Q7 M比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   * w" ^0 V! U5 v& J3 p$ N
村姑望都費事
8 b) T' ^/ V3 g1 v$ @
" f% I5 n% P0 [& X3 s" J( Y6 z+ \我有時都係著肉絲啊   0 B( v! F9 B$ u
; f/ k$ p$ }. ]6 P% ^, F$ I& B9 i
不過- k+ ?9 N+ ]& j7 x  s; \6 h& c" u
佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
! v: C0 h9 T. V2 ?; `% S  E8 [我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外
+ A. r5 E4 f' b6 b9 P. U其實我都幾明白女性感覺
6 l* q# \7 R1 r" v( W5 \; \
  }* d8 P# C* D夏天穿絲確係熱
5 V6 Q  I! e) H; P# }) ?對於多汗女生來說4 D6 w9 g) X6 H2 A
大腿出汗後皮膚黏黏的
- w2 g" f' ]" Q/ r1 D4 g/ g' [坐下時很不舒服$ Z; s: f( ~/ k8 `6 u# @, ^
離開椅子皮膚又會被黏住
( L5 J7 M+ z2 o$ M# q7 F, r2 C同樣地皮膚也會黏住裙/褲
6 ~3 I5 W+ N8 A4 ?只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   ' }" P' R. p5 I: P
近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
" k8 [- ?7 ?$ v: m) _9 b7 U; ^; n& v
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   ( [/ R" k; w6 y5 @& P+ g) M
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。7 X. N: E- X7 m3 i5 W
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
/ J5 G( {9 b  O1 E1 n) K. S3 g
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
8 H, ]2 _/ W6 t# w唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   
- c9 _" F- C# ]' \返工已經著5 t/ I$ }2 V. Q0 M
唔通weekend放假都著咩
" N1 G4 s+ |# E6 J1 j
/ X, m5 o, w, b7 }6 m. M- U/ d
返工的1 T3 |5 N9 _/ y
除咗接待員或銀行的著黑絲
$ i7 N% `% g' Z, C真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   . M5 S% D; G3 d8 E5 e
8 a7 s2 M4 `, F8 R  D% N

3 q/ u% `7 k. j9 r# w5 `返工的
' H+ N0 }/ t0 @$ y# G2 f) e/ D除咗接待員或銀行的著黑絲
! r, V) k* s- u# j+ m  x, V4 I真係甚少其他穿絲返工啊
5 i6 v$ e' H5 K2 S9 H$ E4 [  m穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   $ p) ~8 U# u7 o
2 P( j+ N7 \: P% u3 P  F8 [
穿套裝的, 女強人
2 H7 D1 S+ F' k3 `# v9 I

6 e) i+ U9 L; i* c/ I) m女強人只係少數, x; N+ Q% T& v9 F2 s7 G
而且佢地出入高級場所+ A$ @& E' Q" ~2 o
甚少見於街上哩
( r' v2 |7 g* z  F% C3 g$ x' V5 n1 ~$ ^* L$ d5 A: q+ H$ N# W: {
近排我經常去中環, v2 a/ t* A, T  C
OL們甚少穿絲 $ `9 w, ]6 E" R% l% N& X8 L
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   9 E, K4 B' z$ N9 W1 V5 s" `1 @5 r2 y) j

. g- B& z# |7 T+ B/ A3 K; \+ r' m/ f8 [6 ~; T9 n
女強人只係少數
+ \9 _2 D6 m+ h而且佢地出入高級場所- Z' r8 t( i  \% d  {, ~% \- {
甚少見於街上哩
& d! D' j5 F, C" |淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲

最近訪問的版塊