嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
8 L4 {* k# R7 R# g) ]首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑) Y: F* T5 D; K* R% ^; z' l( [/ A: q
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?+ h, a3 ~* w4 t. c' L

$ D9 K4 g2 T/ `! Z& A我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
" K  I; W( ]  x5 ?' s: q# T2 G( A% g
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排$ i. `& e# S4 J8 w* V
3 C9 n: e1 I8 r
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
: K, z1 s% l+ i' ?; C* |& t, E+ Q6 C
4 v3 F, N: p% ~& j" B" S4 X$ a不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
% J% m7 ?/ F1 p, h5 ^, j8 A
9 `/ y. o1 P8 m當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
/ r6 I0 i8 z0 d  U" R
2 f) L1 E; m" H8 A[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
: _: ?( J8 k" d3 G' E心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相: x; _: }$ b1 g3 p
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 ; @6 ^# G, @& x' k
突然又無聲走人,妳要對我負責
1 X: G8 o3 s# G+ U  G( }# H5 Y祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
. \/ K3 D. t% l
5 v# R% ]" |/ H& }PS.上文提及erica女神不是我
2 A" E4 E# U, F* v. n  |/ H/ L$ Q
- w0 U$ ~) X, M. u  Y[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
4 i0 z& o( b2 w! d# A/ p. O( A& k. U! s# F: R1 s& {
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
) w3 T9 t' b# Y! U 心儀姐姐終於出返黎/ @7 `$ x( `0 [) l3 F* f% V) ^
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相! z' I: R; f: I8 f5 b9 I1 m" |. S( s0 L
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
! b+ S/ K5 F( M* D1 d, V' o- `突然又無聲走人,妳要對我負責
6 E2 f2 B( ~  D( P祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
8 @/ Y* g; O. x" F! K5 E" t終於能正式在這跟erica對話
2 z3 _' ?! E/ I. V, C8 J& f3 i之前都一直私下交流
- N9 j9 Q  V& t/ P8 b8 W) T. ?Erica女神不是你是誰 / G# b. \! e4 y2 v  F5 i
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
' L& J' U/ E: ?; M, H5 b心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。8 V2 e- X6 n8 E& B

1 q* V& o. A& U& R: \, I3 L2 A加油呀!
; f$ m/ n2 D- ], M  H' b會有人記得好開心
) O* y0 |& a. A8 p5 Z* ?不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
, g) @: o5 b5 ~9 L0 o% I! t自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝; f( n; M! W  ?- Q! w) s
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
- e8 S+ X: T. [但都唔係我想要既淡妝
2 _0 k# [" ?; ]+ a: f好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
1 Q, [' _9 a1 P2 o4 C3 z" H我有興趣學下丫…
% A( v2 b5 \; ]5 J1 n自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
# b$ X4 r* H% w之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
9 e( P$ ]4 S3 i( M但都唔係我想要既淡妝& J" I- f, n! Z# T! k
好困擾丫…
4 c6 t+ J0 Q& h- i1 Q
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
! ^8 L. h5 W# _1 e* W0 ^0 r想知你想淡到咩程度) J/ s) @3 t, t; g+ j/ A; o7 a
我本身都用超重粉底先勉強遮到! A. Q) h: X4 \6 x* n
你可以PM我留你TG0 b2 v0 d9 b7 X4 \
1 I2 K6 t  P9 t4 d" r8 T7 s- m

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉% d$ p3 C7 y+ y7 U1 ]  C- R9 }

- T! r/ J# j5 I: M" @/ f2 V' q0 y[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   9 M. }- P/ V  r6 P+ d  H
我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
2 B; ~- @. |+ ?1 `
8 C7 ~% g* \+ d, l3 W0 R% X
你唔好攪我偶像個場好喎 . v+ u! ?! r8 t% q9 Z

7 Q9 k# e9 d6 H4 f) T起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
  H" Q3 b) g3 R# n' m/ |5 j# R0 w& t
) \' d  t' Z4 Y9 c- Z) g唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路" r; V) y3 Y* Y

* M3 k" g7 U% [7 }, i1 r7 J* Q9 \唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學5 o, d- ]7 a2 e- L4 f
1 J* t  E6 ?+ I

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
) N0 s. ]4 B$ X6 r' ~2 Z4 J& K識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
7 M, D% Z6 F5 p4 M, c+ q6 [
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常5 v" D9 i3 S$ I4 O- L
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
, Q: E+ U# y( v6 U想學想學
1 x3 K9 x; G; G$ T" T' H" M, L4 T
3 p+ X8 m0 e8 z: y; E( @
9 i# C7 K# j/ y# c能偽街的程度還要學嗎?8 D" z3 j6 n* ~4 n% M4 g) g: v; A  v: N
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD% H, q4 G& z! G1 ?) @9 f
/ x# ?! g  `, Q; S+ P3 Y

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
; p/ v  K# V9 x  }$ \( \" c
9 g! p% g; s3 g3 ]1 E7 I0 G, `) T! t0 b# ]3 t: D
你唔好攪我偶像個場好喎
$ i. I+ `) a0 v4 d+ L* d! s0 `, J
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我# W* _; o+ Y$ G. L( }5 P( G' `

4 x# a& V% M( D) y: j唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路% x, p5 w3 L- }. I

/ j. [7 m' B8 C唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
# M9 D" Y; @" B, ^1 x. u9 zErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD! J. D& [6 |. I- I& }8 B# V5 A3 a
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
  ^* w; P) Y& T( Y4 u
  ~+ g/ {! Z/ Z/ V1 J6 b我有TG呀,唔知有冇遇過心儀$ J+ m# S& Q% X+ s7 C6 d+ `
$ i% ?# o+ U  [  x3 J" `. ~1 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! " w3 U) u7 T; ^8 A1 R3 O: L
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   0 f1 s  P) w# S
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD2 T9 ^1 l, [2 a5 ?9 X
* x3 r8 r/ P0 h* ]+ a
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
$ j1 C9 t' ?2 a# k小R還是心儀的小R不會老XD0 O: \' b$ r3 W. J! O: E
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   / R7 d7 U8 Q( C$ `

) z: l# q, E2 @# ^7 P小R還是心儀的小R不會老XD1 ~/ c2 r# ~# ]" q, d" O
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
" Q* }) @' ~/ c0 g8 ETHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
; e) E: d" B8 g- N; s: v4 C
0 q' J( i4 n" zTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
" a0 b  m' F7 b- F* R歡迎心儀姐再度歸來!
7 S3 t2 H: x' w想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
; }- r- d, G# t" `4 T8 ~7 ?- a
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?" e3 h$ d" l/ f, ~: J
要來認識一下姐姐嗎?