嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ ; L4 n( q" n. B6 S* q3 C* C
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 6 I% u/ O, T5 t* C3 I
我諗或許係一個終結了。
, _1 d" I7 S' n3 P$ w: R: d
+ G' s4 b# @& h9 G. p- O希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
; _9 x# ?, w  l! g! c$ E: v5 ~記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
0 b# ]0 |5 o/ _5 e' P# ^+ X" a好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ 1 }3 O3 L) c2 P9 I: s2 L- v6 b
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ / _& u9 M9 I# c: U! P, P
我諗或許係一個終結了。" k7 C; C5 U5 s

$ x) F* `6 I, M0 ]7 \4 O2 W% D希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
4 u6 h% a1 J0 u: n- G. p記得要 ...
8 g0 n& d, n7 h3 c$ m向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 / M5 c. [+ V* P4 ]- q3 e
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 : x: E' m2 u% y
我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   
! T7 k3 L2 @/ f, e; q8 c- k) k0 C" C8 K3 f
向前看未來的CD路會更好的更靚的
+ J) E, ~, J5 i( j/ A
  ^4 [  g4 ^9 R, i# f6 w
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
* J& u7 r: i5 J: r節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 : A$ f0 x: Z. K' G* ^
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 # P( q( t. N. E2 J5 f
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
  q/ `: V7 T  M0 ]8 b1 ?* a0 n/ d- t9 S4 S3 z3 G
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼9 D, k. N; n- [7 }' g5 ^
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   
3 I( a4 `6 P, o
1 m% K$ c, \6 R4 A0 m
* N( W5 v0 E1 t過去既心血無晒啦∼
3 \( z. U# c% N4 {* S, x唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   ! t! Q  i3 N# k( z3 |: q% \
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
( F! M/ p! x; m0 X% Z# h: k依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
- b) p: }- [' U6 A( y: `" U4 F5 C我諗或許係一個終結了。
. e% q4 S. j# o' E! J' C5 r( z- Y/ V" k3 T
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
9 r1 j; ^0 N) u  e( u# w記得要 ...
5 u0 A. J# ^3 d& y+ _. `! z, z

4 X  k0 O+ X) T& M我都有5隻2.5吋做backup; |! W( A( Z' N4 B0 z& S7 Z" w

$ B& N; P, D- Q* a& N  w
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
; D2 R8 ~5 j9 V1 ~5 ]) R5 ^. W節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
; e* M! r1 E8 B/ K% V! E我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
$ {- C4 M9 _% Q# p2 O6 I6 [我早期CD影既都唔想再拎出 ...
8 R- r" `  E: C2 v) c
1 `7 O1 S% g$ e! G/ s; R" I0 X你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   
) O* P% E8 H# v3 M/ w1 {
& n# Q9 u+ k5 i+ s, [1 Y! l/ {; I唔敢拎去SSP整? XD"
' Q3 I% n" m' `4 J& S1 r& ]8 J, w+ z2 u' l
唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?
& x( t9 h5 \6 T2 N) q5 m有些可免費試用
5 u  |/ m8 W& l) Z# P唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
0 B9 G, l& E8 s* Q; E& y& w  G4 D0 B- O有無試下坊間的 file recovery APP?. g/ [) s- [- p- W
有些可免費試用' z5 |( R3 s7 ]' Z
唔得唔使俾錢
( J/ D" X9 \. ?& a; r
! _0 g8 ], w) m, N! m
不會外洩資料?
+ D6 m' T8 u/ {5 i5 B5 u(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery2 E, L; A, I, P( a" e
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表     J% r9 l" ^& v: A# O1 p; w3 g
; w3 n- e7 q8 D( i  Q: l

8 m( R  u2 L& i哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
3 K2 f. c: C+ @% u: W你影左好多相咩??
7 F0 p4 F9 X& O7 I# q: H0 N我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk ! _7 G# i; ?4 g/ G3 l
0 \1 o8 o" W1 k& Y0 q5 Y
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   3 B; D  n% \. r) ?! h6 R) t
( \+ U3 n) N! D

r" {3 a+ R7 G& w% ], B3 X我都有5隻2.5吋做backup
+ N8 ]) A& r* m# c3 t: l) u7 h& }
# {5 E. \1 _7 |3 r; C0 _
  W7 F: m6 s" P. n0 e
: f# c; M9 t, X. a$ a6 Q你比我還利害!
# T: P$ H( M" O全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇
6 R/ d- h% F" b4 B; S% r- }) ?( e
  \* a* P' n6 Z& P. y9 ~4 r% i[ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-3-13 21:53 編輯 ]

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   
1 t8 {0 ?5 d9 `- s) k. h" ]9 a& c
1 H4 d& ]# V6 g" n/ B; c' @
唔敢啦∼找死咩∼
0 h5 e+ ^0 m" L你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 ; Y$ E: S3 j4 j# M
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。! S6 {7 v+ d& d! I9 z! V5 s' l
軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来

最近訪問的版塊