嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ % E" O: M6 l: N& r2 P3 H8 J
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ , x: E! Y: X% x( V" v4 b
我諗或許係一個終結了。
# q" }* T/ I6 B, m. E; u
( M" ^* S% _6 r2 C, k, [希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。* O- ^# R3 L9 M/ N: N
記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
  S, Q0 ~) \# W5 u. g, M好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ / C6 i, w% o, T" Z: |" M
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
# H$ N; y: ^3 a我諗或許係一個終結了。: [. E" j- Z. x7 f% Z$ [7 z6 E, k4 V! j
* n, ~+ K6 [; ]: T7 m
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
2 S* \4 [# `) V6 D記得要 ...
* x: R" {8 {/ Z1 p1 {1 I8 E9 E- \- g
向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 , @" g, e- Z( C- t
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 , R5 S) o+ J1 g! p+ b
我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   
9 j" S) Q! f" ]& T- S7 p9 C
4 E- T1 y/ C, z% r# f7 H) C向前看未來的CD路會更好的更靚的
+ i/ W" U* |% p6 `* O+ Q; U' Q
: d3 Q' S: j0 A& c/ a( o過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表     n+ ^- @' S" i0 G4 f
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 & K" x3 P) @. E0 s1 y6 W9 J+ k# b
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
6 W% U( ~4 M1 U9 S3 w我早期CD影既都唔想再拎出 ...
4 d& x. b5 x7 p0 j( C/ r6 i- }6 k' ]* m) q7 _
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
6 A; n" Z& K: i7 \# x& a$ ]4 P7 l你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   2 J5 R5 e/ ]. J' }& ?6 i; b/ F' }
# ^8 l5 q+ z/ I' s2 c, L" m; H# v! C
! X5 g% w2 d8 Q  J* @/ a
過去既心血無晒啦∼
  H+ c# w) M& o
唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
, l9 s  T$ o: h6 f% D好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ ( R& I0 }( E0 `/ O
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
3 ]$ |3 c8 T0 e. r7 ?8 Y( i我諗或許係一個終結了。) H9 c) n/ V5 w
6 j. I7 Q* a  z& A( R+ l- E& n
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
2 d0 m: k8 P! I5 R0 H. \記得要 ...
) ?6 N! Z5 E" T. V% h9 d7 `1 j/ Z
, S+ K. P( E. `/ X+ A5 O5 e) q/ E我都有5隻2.5吋做backup
; l7 E, K5 j( G7 ^! N) K$ y7 _& S7 B, M, i
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   . _1 @  e4 G- l$ o( }# T
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 : w) b+ S6 q$ A
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 * I' J" b( u1 G- d2 g1 x
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
4 O: z7 T6 u' t' S" s' S
. g% f; S) z) i$ F. S3 y, G你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   
' \4 @  g* e1 z( l2 k+ i% _/ N8 _: {$ _! G# |
唔敢拎去SSP整? XD"
  Z) z$ O( I! D! F) S4 h1 T8 Q
1 d/ t$ R8 Z, L; W3 f% y
唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?- }  A( Q! C. K0 [& O# v/ q
有些可免費試用
- ]  v8 v5 v, f唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   " V2 Q) \8 @, R  e  j- c% i
有無試下坊間的 file recovery APP?( I- W3 S, J3 p1 s# p! u7 A" p
有些可免費試用
  T) w; J' ?# u, e0 h0 ?唔得唔使俾錢
1 o/ h: G$ D: f4 f
0 S: S4 N  g# G/ C8 c* q, R- z- a不會外洩資料?! M2 B! l/ W5 j: r2 u8 }7 P( V
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery
4 Z, ^9 t5 M  h8 `# T" ~# a& v不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   % z( W* V8 g/ l$ ?1 }) U5 c
2 }. l+ c  q$ [- \& g, V
1 m9 W( D( B% I
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
4 ~7 V; W5 Z3 a# Z" V" }( G; Q( o) u你影左好多相咩??
) `: H. l/ C3 x& i1 p/ L8 t+ k8 X
我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk 1 B: ~" ]+ Z3 {- Y+ o6 \+ ~6 m

, ~' T$ o# Q0 G& Y, W4 g0 n+ T
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   0 v  B3 m5 R8 B! N
) f! Z* {% U9 t4 e! z& d6 Z

) I2 g( V4 c/ E8 w# ]  F& D3 c我都有5隻2.5吋做backup- K! R4 E5 w1 Q9 b0 b' @

" x) ~5 G2 V  [' E+ S" x) v+ c) X" F
  [9 @1 p$ `0 J% G0 Z' s9 g
你比我還利害!
: o9 ?7 f9 g; k" g- v
全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇
- x4 D2 Q; P' Y* S2 B0 u' L
; P* r+ ?2 ]* f0 a. y' _6 L[ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-3-13 21:53 編輯 ]

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   : j' t" U; V1 I3 b8 l+ [3 M

8 G/ D* m% N5 d- k$ ^3 ]/ Z6 |- Y; s9 B# p. T' l
唔敢啦∼找死咩∼
9 d2 i5 E1 l5 s' T9 T你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 7 |  i* P6 U1 L) Q
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。* ?$ |6 k! S; g, ^6 e6 g
軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来

最近訪問的版塊