即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   7 b  \/ r+ V8 v8 X
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
- X: M) V# O: N0 E/ ^- a' h+ T1 w5 }3 S) B3 f0 u
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
2 O2 |% M) S1 |- `我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
- R0 C7 m2 l8 }) D7 X" b3 m) u4 c! b( J/ L; {, ]/ G$ c# M' H

5 q1 l" J; ]3 ^  p2 O2 e0 I3 u) b其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
9 I: S! a! }# x! |我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
- Q6 o$ @0 |8 R0 \9 g1 ]2:為發問而發問,機會一半半
. s" s3 F% j$ B' M3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   1 n; r5 K2 p9 I0 B, G0 n) L: q* M+ J
1:認真唔識,但機會極細
! W0 {( [8 y7 r! _5 d$ I& `2:為發問而發問,機會一半半, ~! ~) N! a8 q. D+ O% ^- Q
3:只為呃分,機會較細
  W& [7 y* D+ W! r& G

2 n* r  `8 f( {/ W2 v3 e/ o5 ho依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
! S3 f6 ]9 y# p# G3 ^由細到大好多o野我都係靠自己解決,
/ B9 G) S* e& l( K0 _& ^雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
' g8 u  l0 S. g5 Q& B其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
; E+ R8 m0 s# Y5 H* A0 w只要用心回帖/發帖就ok啦~~1 u3 v" o  d) \

* f, z1 w0 ]8 V* O2 ^P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,0 [- [# ^1 H3 @' X
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   " Q# X* i; B! i0 Y- P7 w- u! S
) j% l& Y, A3 P0 B* \5 f

( ^; i) a! U& Zo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
3 r* }" D8 @# B4 M3 Z; A由細到大好多o野我都係靠自己解決,
& z6 o# W2 V9 ?1 ?- x9 r( X雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
8 t" h7 b8 Z5 @4 r# Q/ `其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),- `( l4 K6 {; m, x
只要用心回帖 ...
有某d舊會員
( V% L  J/ P3 k. G; ?9 o( V9 V4 R就算未達標  S4 L- m+ L7 s% \$ ]
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
* {9 a; a7 _" h+ e! |* L我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
8 C3 {" r2 t# A% g6 [% \: p7 v
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   . e6 N0 P* |  U) p* r! B
有某d舊會員5 d. a, ]# Z2 j8 A* W: c$ z* |# Q# I
就算未達標& @6 g  a, u1 B6 K; `  p/ a
都唔使過期
+ ?3 l9 c! b2 r  A) j' h0 |3 k& t
4 D. e; @2 H5 p' x2 `/ [& E
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
) E# l. G& J0 L3 y
2 C( c6 M, m$ m; N1 V
' G: ~, ^1 ^# W- Q/ i但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
# `1 f* y2 ]' b8 Y) i' n依個要問 大佬闆 先知啦
2 ?8 @* M5 i; }4 }. E' [

+ t' ^1 H7 a# f! E( e1 e! w, \大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~1 ?0 c! R( B& Y, D$ R

& K% r. c0 D  a/ u) R: C* S8 o9 o壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   & A1 ^& U& ^5 R6 M6 Y  d

6 h/ _+ {5 M9 I2 Z: [6 ]# @: j" x* G, J$ l( L- @( F
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
: G: b, \8 {) h+ M' b
' U! }3 s! @3 V壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
8 ~9 k3 L  u3 n! k
' \3 ]+ x4 ^& M7 n) z
不便透露/ q( f, \7 r) }8 B
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分5 _, x" W7 ^9 w/ e( Z
或者 n 年都唔上黎一次
" L! _* X9 s! {( u5 ]個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
7 B  {. C+ e- r" b) q) l2 M& t
2 C* }" h" ?5 ?$ v
$ @, ~1 o7 W) ]. j) r不便透露
6 v8 X! }( @* X$ Z" b總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分' f" Q5 [/ H8 i# N. J# N4 J
或者 n 年都唔上黎一次
. Y) f3 C3 I3 |$ W7 y個 acc 就有機會突然之間冇左
6 M7 V" u" m0 x; h$ b% }
/ w: N" `/ @0 a; A  X
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, / R% X" j+ |' P- Y/ ?
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
, o( C1 z: ~& T$ f) R) i$ v) q  X8 G5 b6 X  Z- c

+ R, U* Z5 u% N/ M) A8 M8 y) y% d+ }咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, * k" F+ n# o9 g4 O3 }7 \+ c
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
7 x% T9 J" {4 t1 i' N) G2 I  j
( u/ _; r4 E. G. U
) n& f5 b# p" }. S4 v% s
咁都係論壇之福呀
4 K1 w/ F5 {) t3 S6 @5 u唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
9 X6 C- D+ W: ?$ W3 `: J搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
; E( V5 i$ I* }6 B0 v
8 z, @5 y4 R5 R* _$ U& y' ?0 s3 b, U, N4 d
) X: E! S7 a# I. o$ R
咁都係論壇之福呀
$ C* Q0 J2 y1 o. L. e- b唔係咪損失左你呢個校服達人
* o2 H' ]2 }6 @4 A/ v* @( I! D

0 y2 O; \' K- w我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
1 _5 a6 q, }$ E: b. X; i我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~3 s0 y% \2 b  }4 G( ~5 V
* W8 c( t, I. v; r2 p
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   ; r$ T) U& Z% W, D4 w( y; v2 x9 M0 {$ C, ^
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
' b  w7 F, x8 o2 H- v- x( @5 d搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
0 H0 j& |+ U5 O8 W" M$ i$ B

: a' N+ T# |- b( Y4 g! U! Z套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   4 F( l1 c! E. n0 ^+ D8 g2 H7 T6 i
+ o# ]7 L% G9 q

2 B. Y* X/ R+ Q+ w套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
  G- `/ z9 V6 J4 b6 t
/ ~; U# W  _& q4 N" A冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   5 B* v  @. b! J
& L1 A: ?5 M; c  y
' R2 `; M$ x& n2 ^% q
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
3 X3 s- B9 w" b  V7 f

0 a& X2 k- G/ k4 N& P% g7 ?# d死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
( u+ I$ N3 }( S$ I0 @% f
1 G5 X3 [' q8 S4 k1 d& D" d但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
) L/ a& \1 ^) [5 |咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
. Z( L9 X+ x7 a8 ^+ A$ Y/ K7 j3 u$ e# E. U2 V

+ ?4 B6 g3 @; X冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
2 G+ K7 ^% m" ^# u3 V恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
1 I; Y) z& Y$ J( z
- @' D: h  i; ~% y. T恭喜成為真正既CD
* F: @* b- ^5 D
- t  T0 u! U' L% Y1 ^7 Y" G6 a我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~