嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   
9 a; A5 n9 ]' X# J+ P- M1 X; n1 }8 p9 n5 r0 }' z

8 o- ~. l- t' I你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
( R& H* L" |: d; z0 v" W光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉9 F& x$ ]5 F8 e4 j8 ^0 S
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
- f  c# e/ E& y: G+ W! {: _7 `# p
heel姐明白我心意
, V7 y) _( M7 K3 X: J因為見樓主選地方有相當的考量
( W! Z& I% y+ V; _1 w' [不知道矛盾存不存在他心中
$ n8 o( x; Z( H: h7 n( _0 H" P如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的) S8 t; S) _! R. a) d0 z' C
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
% A2 L2 j: c( g% b& [$ V
0 m4 q4 N6 V4 I2 ^$ e6 O( pheel姐明白我心意$ x& \& O  v( V, o0 N: {
因為見樓主選地方有相當的考量8 L2 D: s6 F; {7 d4 x
不知道矛盾存不存在他心中' `  f" v9 N. r+ L# ~
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的; l6 w2 J0 R( D# F$ w
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
0 v3 I& p6 Q, H0 v/ w5 k8 o* |1 S
8 R+ _" M8 `$ m"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
2 A2 j7 ]8 H# c- q% l7 D
# E$ O1 `& f6 \) c& ^4 h( N# v( s/ i1 U. H" Q3 o* ?, ~9 j
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
" n, \+ u. M/ F) c- E" I$ W自己搭車行路去
# S! L. ^) S' C0 o9 s- |八月大熱天時去到都出曬汗了  r$ @7 k- A  h
夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   ; G: i- e) O/ k* k* H; E8 l. K( z9 Q

/ Z. g9 f( f7 B) |4 r自己搭車行路去 ( C& T% R) Q$ M! E8 ]8 H$ B! @
八月大熱天時去到都出曬汗了
9 U; v2 G7 d* w( K夏天真不適宜外拍的了
" K$ Q6 O1 X9 R0 ]( P# g* J5 G3 j3 A1 p, J$ m; G+ H. W
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 2 {4 A5 {7 s& X; r) Z- L! l% t

4 j, F4 ^" A4 p) y8 D. y* Y話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
& Z8 C) T+ E9 z
  S) Z+ D0 M6 v# ^  @* d, K4 l+ j, D7 G& ^
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
3 X' {  y% _4 f- [, e/ X5 X. |! r8 [, }% e% {
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
2 U' A7 _( k3 V5 v- B" K1 Z6 S佢地都根本都唔介意∼9 {) a6 @2 I0 r7 C. w
所以無所謂( P2 R# |% m/ }( e
有d可能雖然唔係太pass
; ]$ |4 j' q: n- |4 w但影出來落落大方0 j3 L9 F0 j4 x6 Z+ U
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表     v) i! u) Y4 ^3 a$ f  y

, N/ x6 ]% J- }6 N* C& e# O  W
( R: f+ u* q$ ]/ c7 A/ Z之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
7 b, j! z% ?9 ?) Y, I+ e: q$ F. ?- w; E1 _3 A' T& s/ q2 S
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
$ U* w, u5 ]) X. p4 R' ?$ D% k; X
0 Q! E5 c3 b# ?$ w4 A1 gHeel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!, u: _9 H( _, y/ b, c, h
另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   
5 v& ?0 t* \3 M: J$ G八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
7 d$ Z: ?6 K: {' w: \$ C2 o9 A0 n4 H% J1 R
我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
& {8 {8 z. i% D( Y即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
5 J. n; T% f9 g7 O- o$ O7 ~' Qheel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
* x/ R8 V" k! R' J7 [4 c) I% k; ^( R" `8 u  c# W
% B' w/ \9 t- b
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
- r. p& U: h2 @8 z8 z

# B' {3 ^8 c! K  `! R. v% p& b  A) n如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
) |) P2 T1 m8 B: D) u2 Z8 V, n# E
9 t3 s; M1 M4 V: b不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...: m: R) r$ s4 l8 m6 j! ~
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   1 V. V9 `1 p9 [2 z% `
其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
) A/ O$ @0 ?) x5 ?' R個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
1 t! u0 P. i3 E. |我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
; r' q7 A- E- p: H+ q我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
8 W7 }. t2 s9 g5 Q當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
* l  B! Z8 l* D% O5 S( y# e. G  G; u6 F我也有點興趣...但可以怎樣參加??% [# {9 R3 U  ^( s- {
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
/ ~- {, D; z" _, P1 w當然也要看你怎樣搞啦~
* o* H& r6 Q: M6 f0 C2 U3 \' v等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   . o5 U$ ?+ Q1 H# y" u$ k$ [) H

" S) s8 g! Y! `5 E7 V9 I, ~$ @* v: _郊野公園就好少少 ~
+ k+ o9 p9 p) a! l4 q
唔一定..., J1 x' Z2 C6 |% o8 C; m: _
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
* V4 A" m5 u& A9 T1 r* P反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   
* u8 f8 a# f) ?& F$ s/ ?  Y, }* g. u
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
. w( z" S9 H5 H' N2 N5 J0 a- X
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
" H# M' J$ C+ z# j* y2 I4 N0 Q1 k. s% d3 E7 t# H
唔一定...$ K' T* }" s7 u
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
2 \2 Q: ^+ ?0 n) L9 H( [4 i# T反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
- I& ?, b+ t8 R8 h& A0 Q: q
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
" K( ~+ x! u  Z# D/ H% h有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   
# E0 G: |/ O. R9 d2 m1 c( I- H* `# k9 D+ w9 M
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
) q; H: s+ U8 J# ^) d9 n9 R  d  r 噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   % J7 I3 r3 ]2 \" S* t" `
9 {, j5 M- c1 u# a* B' `; x8 N
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
) @8 @  e9 b8 O7 f7 f哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
6 D$ U& b, |. {% k- `* g
$ G8 R# ?: u! Q: J$ l& x郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~# \! {' u% X  Z# Z4 A
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
9 E' y0 t& j4 ^  p) Z# c3 Z連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香

最近訪問的版塊