嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   / V1 Z. a) m1 _
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.& r2 ^! L; u% f; m7 F( z8 _4 z
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
# B& N: N. G1 z# ?
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.0 Q$ c. g* d% F% [# P9 K( `
, Y0 [- k9 d+ Q7 a8 L% w
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , ( x9 z0 B% |, o0 ]; H; j) V
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
, r* |9 m3 v7 z6 E. N& |/ o* K% b
" ]4 C; |$ h* ^6 {- Y: Q+ O哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...
+ u0 n+ M: N8 K2 {/ T" T1 g4 b7 \仲有部爛鬼貨van ...
, p0 a2 G8 M( l5 C$ C我都好想日光日白出去影相 ~
" J5 [- W% f0 z. x( C: P: m4 y  A8 s以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表     p3 A( p% Y0 x. c- R) b: t4 J
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此., @+ Y* D- a7 G/ K
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
9 _& X' R5 i, O* Q( p; r' t9 E# d; L3 a* G
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
. W2 j$ J1 i) J2 U三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.& n1 B% [8 w1 t5 I2 A
5 |* `4 q8 O5 d! I/ B2 Z# w
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , : a& {% F* a, z+ b3 ^
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
* \$ Q3 @+ _# G3 T6 k- ~" `
* z2 c  d8 B9 L9 u# h& v哎, 係香港無車, 玩少 ...
6 G" c9 T5 \+ F. {, `; N8 p我地男人大汗多油7 f! G4 k: X* L
哈~我開行冷氣8 v+ [' s. \; M* n7 o
個妝都係易溶, b5 Z) a! X' A
老實說
  V8 \, b6 S/ R* t& |6 Q/ {為何不先搞一兩次室內的
) B3 V; ^# d2 Y室外我可是接受不了0 @- Z2 C0 w! Z6 ]  I
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~ & w" k6 [: |' w3 [; T$ |
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   ! D3 v- C. H7 y
+ y5 r+ \8 M4 s
我地男人大汗多油$ U4 j* v& d4 j2 ~4 n1 v2 A
哈~我開行冷氣
4 c0 ^3 T, n# K) ^: V1 L& D2 Q個妝都係易溶
3 k; r' c3 m: B% P6 [' g( Z老實說
# Z/ L8 x; q& `: p為何不先搞一兩次室內的& H" Q: c& O7 D: Q; P5 S
室外我可是接受不了2 [. d. |; f% Z7 C( W
不過室內我也不一定接受得了@@
0 V6 {9 M0 m6 N0 m1 f0 ]. x0 {
冇錯~, M) I/ J. g; W# S/ Q$ |- I
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   
9 E; m* m+ v3 }, X+ M0 @$ R' p# {& O' \9 M
冇錯~
9 n& ^" f" j# \3 b- S. w" A" H始終我都仲係唔可以見光....
# G( T% q5 y5 m5 N
點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   ) O. ]4 ^% @! b! _6 E5 S) A8 H
咁book酒店就OK啦 ~ $ g: m+ w& o) O! N5 b0 N, q
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
# s- D/ t+ h6 P1 o3 s1 D7 A
揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, 6 K7 w0 F' q: O5 d& L: g

+ X$ E0 w5 e7 ^" g( Y殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 ) P7 d' d* P9 z3 K  B: Q/ R9 l/ h

7 b8 n1 k% d' Q8 X/ y9 y因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   ; Y% e  c+ Q) x: q8 [% u

, B) ?0 E6 E( b# P5 V- E7 E揀人吉吉?
* f2 S# L: R' x& l" J! \有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   
- E* Y' l9 Y- F3 B' r如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, 0 a) s8 r/ D: v! \( x7 d
; m% u, G6 O! m% i: ~6 s
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
! @/ i: u2 P1 q  H3 s" n8 e; L) L
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
+ Y, {1 ~' j9 y, L0 O
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   
( o: B' F/ s$ B7 k+ A/ @1 C9 R$ ]' P# y! `8 P7 C

5 H, G: P0 b& }' `Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
: g# ?1 D; |  q2 U
$ P+ X8 X- M0 m3 h$ m1 ?1 {
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
0 X# Z! T3 v$ E! i$ z6 C" a# B4 p: }; j' B1 k! F/ f
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
, ^% D3 `6 s- T* W( V2 J/ J5 f
/ \' n5 k" j( h  H' M有心水既都OK架 ~
! F1 c5 i: g( x

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
4 V6 E4 m5 d) T+ |! c3 R7 H+ g, x. T& M5 x
- @' r6 m- p; d* k

9 O& ~: {( X8 t+ e: {' fx10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
, T- {. |5 i  |' o' ?% D您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
1 O' T0 ~( D4 f所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:: c: V7 n8 e/ y) B1 c+ \
1.一般曾經都有cd既人拍攝,
2 \8 q+ o+ U/ P: ^7 O2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
$ p) e% [5 D" B; l
3 M, i( ?0 x1 V! s( z
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你( e' O% \* o; R9 W( t
6 z& ?7 R4 n  N
對於你幾點找地方既原則' t, G2 t' R" h- w3 T1 B/ W
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
6 T0 ~, L- S% V3 {而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的* S9 c, v) G0 q: H' f/ W
你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
# T8 t; d% }9 G; q參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來% o* P2 i9 W; B4 B
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點* j. l2 m+ L, w3 L5 E/ J

E# V* l, w& e) x3 T& t其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
# d( x. x9 w( ?2 i1 _* d1 y5 R3 Y$ [# K2 R  \0 ~

& C$ ]3 G( q, h# O; bCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. ) z) e3 j. Z8 C
! j8 M0 v. @8 g: T4 V9 e7 `! B
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
# X' `) D; j# J- u
點解heel姐會尊重心儀既
0 d0 b- N* N, m  N# Z6 [/ l/ X0 ]心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
% p" ]3 h4 }. i/ t: l0 a" F5 o# @1 Y+ c& p  s
/ {" T& s! b) [+ q( ~$ N3 ?
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
9 |; V- S0 y/ c7 @3 ?! Z6 f
$ r7 t1 r+ q3 z: Y對於你幾點找地方既原則
* }% m! h2 e. n- ^5 _1 e以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
" A+ _% V* U$ Z而我也知 ...
" l; |/ {. q8 n( b3 d' q6 {: ?+ s$ F4 t

T0 ?- |  g) Z+ z. M你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......4 m( T6 u  ]4 G+ x1 r% t
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉9 Y) C5 q/ Q9 h. c9 j) A! v. P
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....* o# O# g/ N& @
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留...., ]7 ^, h/ P$ S
當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
7 t5 y3 r1 z# o, e. H3 g照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   
5 G; @5 H/ v& u" o' ^1 S
% X1 A4 |* t3 C8 i8 }點解heel姐會尊重心儀既
$ U7 O3 v+ i" l0 x' a" U8 y心儀受不起呢
. m! T" C5 d  W0 J  p4 Y
* Z, h: f0 S  e& `/ ]# A淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實