嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   : ]& D8 a: {: J' {" H
* J' L, F( I) D- R
* E+ G7 u. t" g3 u3 y- k
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
6 ~) [7 x: P1 |) ]. ?- L, j5 c光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
3 \& g3 [1 |& k偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
' X: |' r% M, F7 B
heel姐明白我心意
2 ?& t  a; }! B$ r因為見樓主選地方有相當的考量
7 X5 c" {  h5 k. c不知道矛盾存不存在他心中3 o% |! H; C8 c9 O/ a
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
6 u' s5 A3 B0 v/ }2 H1 }但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
8 G7 h( u' r! C1 M! S4 ^% n: k& L$ v# `% P+ p) ^: Z
heel姐明白我心意
& N9 B+ _4 Y) y/ Z" q' B因為見樓主選地方有相當的考量5 W% i" L) E9 z, D7 e7 r
不知道矛盾存不存在他心中
# a7 W% k" Z" M; \# y7 o8 ?如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的) S  m7 E- S/ Q3 Q- R. K
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
. l, s$ M& t! Y6 R/ m
; `/ ~! N9 q4 G" @) q- A' Z! q"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   + p) l7 {' j1 i9 O# @, ~

, y0 q# M  q  v) I& ~/ e2 K" [3 V2 ^+ W! A6 U
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
- H* B7 F, b$ [  c自己搭車行路去 % u- ^) t9 }, M$ |) Z6 t3 f
八月大熱天時去到都出曬汗了
* \3 ^/ `7 r, {" Y- ]8 e夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   9 l7 e* k# c  c  m% V3 A" m  k
  @, n. n; T. ]" J4 b1 L2 H
自己搭車行路去 , y1 Y2 l3 H! S  j4 N
八月大熱天時去到都出曬汗了% O2 X% D4 V  n8 Y6 J
夏天真不適宜外拍的了
" n, Q  I) Y% ?& x" }( T0 m5 f+ ?$ H: z
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 / ?8 f) r1 a- Q  [/ I# b
% ^& m. O8 E& Y
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
5 e" l9 R, ^# e5 Q- P+ m' Q$ ^% k% y6 {% ?& R0 H5 f+ U

! r1 Q, {. m1 E$ r0 A3 s之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
* z7 p' Z) G, S0 U4 ~7 A. e2 R/ ?# i1 T$ }. r  D6 l+ k: H3 _3 N
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
9 T8 N" N* L# j0 {  O! b
佢地都根本都唔介意∼7 E/ x8 I; r! {, X$ K# O; w
所以無所謂
+ f% w1 W5 M$ i* M6 g- @/ s* [有d可能雖然唔係太pass+ z8 f' @  V" |# y  O
但影出來落落大方
3 @: l5 [2 O0 L( D# h也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
1 T& P6 a. H) A! b8 o) X& o+ j

+ N" y$ O; s) Z' W% [; [7 d  E- R之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 ! \0 H/ d4 g: R# Z8 O# i0 c; J

# g3 O( S/ y! q* E# l+ r9 H$ H話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
( w& n" G4 i. K# w& p- ?5 c& ?$ Q3 u- i1 x* w" l
Heel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!
. \/ S% C5 C- @3 m另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   " B. K( ^+ t; C$ S6 p% \, M3 P
八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
- g* p  N" z! y1 U
! R9 B2 o( n% o2 ^- m! T 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
# {: V" K" k# j4 t即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,( H1 a! Z9 R: P
heel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   % C8 _' `. D5 K+ R
# s) P3 o" Q+ r% Z* D7 Q  J$ q
& L5 r' ?1 Q4 w' I: w' g
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
- |0 X; U: a' j0 S. h6 j
, f+ {/ J5 B8 \# t2 ]/ ~. D  j" m如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu : @9 {" X3 J$ m9 d. U2 _
- l" {" [9 J/ X
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
5 n' d. u# G4 e" @: @, e. A) Y: C個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   5 n4 S$ ~6 Q' c9 S( P
其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
3 N! X3 g# i7 m& U# a+ j* w個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
# r, ]- [. H$ h2 C
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??( }4 r: G7 t) {
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
6 u4 J$ m8 C6 f當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
" O8 n! i$ c/ |我也有點興趣...但可以怎樣參加??/ D: m/ D  \) v) G/ u
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
- C8 _7 E' q! f當然也要看你怎樣搞啦~
# J5 T* w) E) r; h. O3 S0 J: p
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   * N; L2 V$ m$ j/ x* i# W
4 `: e$ q( @1 @
郊野公園就好少少 ~
! U* @& U  s9 R. ^1 q6 r/ U唔一定...
: k# {$ I! Q& c' Q/ t( S  d平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排7 _! y7 D4 x& u. f
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   5 s- ]2 f: ?: A: U, [

T& n* e, @( f* D8 _我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
! U/ |5 F. a8 f1 O# G+ Z個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   ; r: c$ D/ {: f  x- P7 E; z1 Y
, A& `$ q; ^& h) h( d& }
唔一定...: K1 [  ^, p$ n
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
8 u2 [& d0 G" E" L# G$ w反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
6 Z$ D9 W  Z4 x  k* g7 O' r郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~9 {, ?) J9 U; N$ v* Z, u) P) W" Y
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表     R) m9 Y9 Y" z4 `! H

. W6 y% X4 D4 F+ ]等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
5 i4 f6 o! F" W* x2 `0 g: \2 ~, C
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   
& p& C2 Z6 o8 C9 D$ Z% `
+ C; ]" M2 r( m/ x5 `4 j) n個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
4 {, G6 M, H" y& z: N6 p8 T  Q! Q) _哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
4 d) B$ Y. F* m; Q7 Q) u/ t! r* ?5 ^2 `% i+ q+ p7 S- o0 v- O
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
/ x; ~' P& Q% r1 F7 s. _有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
& U! O% d4 Y4 s) N$ K6 j# M
連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香

最近訪問的版塊