嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
0 j5 M4 H" I5 g. T首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
: |; ]6 p8 ~* K+ \. l- _先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
- L* X8 j, }% M) E
$ w: ~2 y0 G9 T: O8 ~, ?我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?7 Q8 F( D2 ^4 S: O5 e3 F
) e+ Y! h; L2 R
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
5 ~" O% \5 ]% g' |/ Y
+ G# m1 _+ j$ p7 E  F: T" g6 l$ ^5 g當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
' n/ C, R) A2 u  [
& @! R# f6 a5 B' G: w2 |不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
5 a* s. @- q- |! Y; Z
! d6 v$ W2 K5 x6 b3 L當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
, m1 w* M! j* S! X
/ d" S+ }/ s( ^& Q0 G# l[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
9 e$ H# t5 b# O* C" W3 E% J. O5 b心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
% _3 Y7 \% t3 i4 U# Z2 C( C+ S想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 6 _) n1 L# \1 |  Z! O0 [5 M0 K* X
突然又無聲走人,妳要對我負責- g/ @( U5 x: _* F! \
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗5 q: m" E% a! s: B

; Q8 F# C) N' Y% R6 d; UPS.上文提及erica女神不是我4 ]+ J1 i$ p* l. `# W

% I- z  u. S, n2 E) N; L  u3 ~[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。& s* a! Z0 o) g: d
- D$ K/ i- u& q0 |( n+ T+ M
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
, b9 O& z* x0 e# f* o% c 心儀姐姐終於出返黎. b, U, h  I9 _0 l* Q
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
: ~* v" y) {' s+ w0 S! I想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 . E5 g1 c- s  a' S- u& f& T" U
突然又無聲走人,妳要對我負責
$ V) ^  X% v) y- h$ T/ Y祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
( g+ I/ Y$ C, L& l2 _
終於能正式在這跟erica對話. s3 U8 R+ L/ I( Y; \0 X) f7 O
之前都一直私下交流' R3 j6 x7 T; S0 q7 D
Erica女神不是你是誰
1 a5 f) J2 ?6 E, k: W我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
/ Z6 t0 l, }# W9 E0 {心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
* W! |  K: j1 ?  u5 \
. _: T6 V1 ]1 E+ v3 f& \加油呀!
/ f: S1 ]" i5 L2 R會有人記得好開心
1 |( N. I3 [2 v9 C$ A0 o不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
* K7 e$ I5 ^  r. K自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
" W! h4 ^4 M; s% P$ f$ y  Y2 c6 d之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…' \! H. C: I! V
但都唔係我想要既淡妝+ d5 `: H+ b$ [: r/ X! q" h
好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   % Z: ?! b- P# X0 v# p, `  w
我有興趣學下丫…
$ |3 E% C8 V+ P4 p( w- J自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
5 W" B6 z4 e8 _之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…: |8 I- J4 x" }: ]3 Z" E  h! r
但都唔係我想要既淡妝
& Q1 q% S" \% m! @8 ~8 Q! x好困擾丫…
" v9 B, U) _1 ~如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
/ {" d( V+ t* I+ C' O: Q( C: j想知你想淡到咩程度
. d: @* N' C# X* M$ ]我本身都用超重粉底先勉強遮到
. B4 C/ m3 M& q7 b3 W' ~, `) v% Y你可以PM我留你TG
4 _& E. a* u/ d- T+ d8 Q2 d; Y  s8 x4 r0 {4 Q, p/ }

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
& E4 A- F; L( Z1 S  j
5 x2 a& T* W) G* Y( d[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
3 ~& g. n  z! n1 l- d我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
- _0 [5 {. m. h1 x+ I! m
: Q, x; A( @: m你唔好攪我偶像個場好喎 ) i' C6 h& @1 U
& ~+ I" E) @0 K" |3 M9 j" ]5 \
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我* e5 j8 T7 Y9 {( O, d% y1 W9 Q  k

) B: Y$ K- l+ L6 I唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
; c" T. X& o2 f6 w, H7 G, a7 C2 D& d- f) U- @4 G( P1 M1 l
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
3 ]( v4 u# H3 ~( v2 q! v7 |3 W. R+ k8 V) j% U, I  g9 T

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   5 r) S! \5 I" a8 [; G4 M
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
5 h/ ?- U1 n: I4 q* W+ C我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
5 e- l% H2 ~0 s' _最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
5 M* k1 D& @* o4 I7 t想學想學+ T" b+ w7 L) r
8 C! \! c+ ~5 [
0 d5 G: c, z: R" _% o能偽街的程度還要學嗎?
! `5 |  B- X( m( ~3 Q4 k. G! k應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
( `3 r5 h7 @7 F3 r
, P3 D' k7 }4 a8 Z  e[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   $ _+ E+ _9 s& D

* F1 k- I" H7 A+ w
4 t. {: L6 Y# j2 p# k你唔好攪我偶像個場好喎
. b' e% o6 t! l9 }1 x) b! M- x7 x
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我  D7 {/ e# k$ m) p, h; V9 V  S
- [" |) D/ W, k8 z) ^& |* c" A
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
5 `' z2 ?8 Q) u1 x5 a* v: V8 @7 i
2 ]& A1 r8 z* f- S6 U2 O唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
. v- a$ R# d3 c" J$ a- ~4 B" s3 W
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
! w" \6 `( F" P2 }! }+ L我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD* Z/ a. ~& S* @0 e; ]

) h7 w0 v9 q4 a, y我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
  m& R  I' ]4 E5 }: g" l* S9 Z* j5 _# j% j+ Z8 |
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! 0 P' j: t7 Q' a0 f* f5 I
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
$ E: r% v/ Z6 DHi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD& O6 A1 ?; M4 w/ }. L/ u
( ]8 j+ _0 J, a  o' x4 o
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
1 v. j4 m  |9 k7 W小R還是心儀的小R不會老XD9 B$ _( d9 J: j. u) K/ ]
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   : d4 A7 t) v2 a& M7 |$ ]. B) Y
0 \) h: ~& V9 C6 K% ~) [
小R還是心儀的小R不會老XD9 H. v4 L$ |; d: P
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
7 T. l* {, C) t( c( N3 l
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多% b- a6 P) I# ?* A# L: G

* Z* R' U' z6 @' @) M' tTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
! ?: v; M! n1 u. c9 w歡迎心儀姐再度歸來!
" ^; ], r5 B" t想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
8 J3 T/ j7 T  U$ B6 u' j同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?0 x" l2 P4 n. Z0 N% d% O; W
要來認識一下姐姐嗎?

最近訪問的版塊