嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   
8 T) x. X' N7 A) ?6 n' ~9 C* A9 Q$ @) d. O- K

! u# v% P  d- I  r' h) w你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......& d; W! v0 r5 b2 P) Y% U
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉1 t% w* _4 u- g6 a
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
9 ]' \7 B( c7 D( P' s* x6 N; eheel姐明白我心意
( ~6 J& N7 K2 q9 j1 H因為見樓主選地方有相當的考量
, ]+ R* e* ?0 e/ S不知道矛盾存不存在他心中
9 H# U# u% U6 k" f8 n7 \/ c如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的. ~, b* P# l' R- U- _
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
% v1 z! Q3 M" c# H) j
9 b, {% g3 w3 I9 Y% y+ {* O5 {heel姐明白我心意
* g% I1 h0 o8 H5 R3 s/ X$ j因為見樓主選地方有相當的考量
' j: C2 N9 g3 p9 n8 j& M不知道矛盾存不存在他心中) o9 ]8 H& F3 ~. y  `
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
6 y* ~# P% z5 ]6 C但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
) ^# z) `, V# r" ?
. j2 m  F) i6 g- H: a/ ]. Y8 A"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
. r& j: @2 O9 R( z& \" {0 B7 U# ]- q8 O+ H; X2 m2 N
* h( l8 ]" y! V! S
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
6 J. g" U7 ?  P自己搭車行路去
6 m+ Q0 A0 f( N6 E" P八月大熱天時去到都出曬汗了
4 b6 k% D" L7 H; V" U: _+ W夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   " W% x" u4 z6 o% Y5 r6 q" |
: h5 R  V' p- B& }( g! m' p4 a
自己搭車行路去 " _5 b" X; j' J, ^
八月大熱天時去到都出曬汗了
+ t. a. v, Z  }8 |  p& F夏天真不適宜外拍的了
. N, A- G2 T5 T+ Q6 G: p4 _
- t# b( D+ b9 i; h! H  F: T8 S之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
- G0 E- B+ O+ `) q1 r
+ y! p. d9 c$ |話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
3 K7 c3 c0 q5 E! P0 t2 U4 s" t, r
+ q. k9 f: ]. y+ l  X: D& k/ O5 I* y- f9 J
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
2 ]! h( Y8 [. L6 ^! h6 L
# ?+ h! i! D! M6 [話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
  K! a% U# ]6 a" A) @/ i  L  Q
佢地都根本都唔介意∼
" g3 }9 G  L& t1 ]所以無所謂% |& \: Y! k5 |, d0 N5 d8 o
有d可能雖然唔係太pass4 L1 ~+ ]. V9 y# q2 ^9 T
但影出來落落大方" ]$ b, D& ~: D! ?: L
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   , L4 w/ u2 w9 s3 e/ f
" U0 K: z$ M: A! W5 |$ D

( w& m/ o0 d: V" S之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
& w1 c8 @/ Y0 p8 T1 K3 z# o2 M  S5 C( u3 l( g5 ~& [, x+ N
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
. A8 d1 |4 V& n5 K

6 Y3 E3 e) h0 M3 [$ k* sHeel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!$ c9 p# \9 [4 m/ O
另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   
/ L; ?+ b' t# |八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
% g7 M- P$ p& X( T

' e; ?: g8 V  Z" v/ T1 l 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
! ]. a4 a7 U# W! V4 Y即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
6 c3 f& U; X3 j* P0 f) ~2 sheel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   5 P% `" c: L. B6 O# r

! N- v8 j" Q/ ^. |/ J$ C
/ U9 d: I% a2 q: d: r"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
: |3 x9 c8 n  z
0 W1 ]" c+ O* D
如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu / M6 h, `& J1 O0 P! I5 F
: c0 [% k0 t7 N! X# x+ m
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...; |2 L2 Q# P, x, u, e/ _
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   1 P& \! e# @9 z" I
其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
, C  D5 t  k. H+ ]7 T個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
$ \# |2 T$ ]8 _# O
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
" e% ~9 B0 U& Y8 o& p) N3 w我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"( ~) P4 X& z+ H+ `
當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   / {; T& N! Z5 C9 S6 D
我也有點興趣...但可以怎樣參加??9 p6 ]9 _7 P/ p9 y- Q+ c$ m! J
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
0 D$ M# F) Q4 U當然也要看你怎樣搞啦~
1 p% k' W  t- F/ l
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   ; c, s7 l( U' k' b7 D# M1 A% Y: ~6 w

/ U! B9 C" z, @1 Y( K6 L郊野公園就好少少 ~
2 t7 U& H( ~* T" A7 N唔一定...
+ Y' Z' O. D5 @# x平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
& R/ i$ o0 m: c1 m2 s3 c反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   
; }/ e7 I' Q7 X$ `) W: |( C) P% F" q! P' J( [: s3 t
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
) u4 _4 _# K; c; f4 n! x% z/ s( P6 E個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
+ W1 b. s& I6 D+ }  g, @- ?; X0 Y7 D! t$ z' j  Z. I
唔一定...
! x. a/ K2 h8 X- h7 L/ I+ V平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
5 u. d' r. w7 [, J; I反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
9 D0 k2 \, i6 Z% T
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
" e' _3 ]5 _/ {1 y有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   
; z- R. o$ `9 S& M, p, [; x, w! H" k5 A! e
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
% n, Q0 L, s1 A# |5 B. K 噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   
& I$ X/ I  k* B$ e. u( L; M: f, a& O& R: b+ u7 ?+ I
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
# i) Z# }9 a/ J( b9 X哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
# d3 t$ a; m1 s( F
" z0 }# \, Y& @# J, B. q郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
9 X1 Z; f: T- ]( m有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
. q% e3 a, k% w- Q5 u連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香