嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
( L: J4 g6 \0 b5 @; X" a2 e絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.- X: ~; q1 t3 i! Q
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
) Z0 M6 I6 L$ r. ~  O所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
5 L$ v$ ^) ^( W& S$ _0 n" F. S9 k6 I; F$ n. O  j' S, H
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , : r" W- W* u2 S. G0 H& q7 c
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.) i7 t. |4 l# m* l
0 q2 s) _/ S1 L% n9 e' B
哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...! F9 L4 Z  a% A/ }0 A8 h
仲有部爛鬼貨van ...
# K& x4 X9 f# K我都好想日光日白出去影相 ~
  @# W* x, S# Y/ A3 r以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
; R! j+ u% {: C3 w: ]! u絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
  G7 j$ V: r! O6 w# O外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
, |6 @3 y* o5 j$ D9 O+ U2 ?8 S

6 ]( V- r" h/ Q' l7 o; GHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   : e9 T8 T6 t; `
三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.* _- Y% W6 x) e! J

0 L" f- N7 }' ]8 j. k0 E依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , 3 ^( M0 Q, r/ Y- Q. Y
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
3 K7 H  G* ?; C. }8 m. q; c- M- J  J- o7 n; \$ c4 P& R
哎, 係香港無車, 玩少 ...
0 y- V& f  l# l' p( ]2 |' v+ O
我地男人大汗多油9 {' K) k! b% |  _
哈~我開行冷氣. ^9 r; _4 O- h5 c
個妝都係易溶
/ i& t0 e/ b( R$ @# J老實說5 o- P/ f6 V1 R" D6 V: V  t: O
為何不先搞一兩次室內的9 _. K" i2 A2 u' N7 c- _' q, F
室外我可是接受不了% G2 ]9 L+ n0 U/ I5 H
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~ " t  u/ t: O6 O
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   
6 z0 q' a* H# ^$ R9 t3 r  d+ [0 C2 k: z, J9 L
我地男人大汗多油
3 T! g) M# ^3 ^0 K2 |" P" {哈~我開行冷氣
) P4 _0 R) }' L' N個妝都係易溶
, `/ D6 n& S$ m9 S# |6 k" O老實說
9 E3 I* {; Y- b1 F' ^3 ^1 o為何不先搞一兩次室內的, T) q1 E; d6 {  {( E
室外我可是接受不了
6 F7 }! p4 U8 u% S7 q2 D6 `3 Q# P不過室內我也不一定接受得了@@
" z) q( x  T4 p1 y6 g
冇錯~( ?/ O! t, H7 K" l' Q7 a
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   # j! C1 V" N  e

7 t# R$ b7 W6 p! j' O/ B/ G冇錯~
; z! [& M; R! _始終我都仲係唔可以見光....
" `  ~" k7 v% G: o1 ~點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
* U6 E2 D; U& Y1 w6 C: B咁book酒店就OK啦 ~
0 [& S  U5 F! G, @/ F我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
% |6 M* Y3 `! e* I+ \揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
% d/ ~" R+ Z& A9 L2 c+ j" U' v
6 l, v' m" h( U8 Q- g殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 " r( a. B; p5 O/ k/ T8 y

. _0 d, o1 P9 p4 U3 |! B1 c因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
' f; e' m& ]' n- p$ g$ s* V# h$ C# b5 L
揀人吉吉?
! C# F+ p& G8 K/ X& B. h9 R
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   " v) {4 I+ _2 x) H
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, - b. D: M# U% G6 v# q; c& j

d0 e# A" [9 x8 F. M殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
' Y  ?9 Y7 f8 A: m5 o" J- L3 y
+ l2 S9 F' b' _8 I$ l因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
+ X! y9 V- e0 ?6 f郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   
" J* j% ]+ G* i2 w) {# v7 }3 f3 z

' h' y6 r: ^/ b' F, Z% lHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
1 B. S& `* [& ?
( q% L/ i$ x6 OCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. 8 d" a/ i- V. o, f7 f9 v

- h* y5 Q* c; h. h7 j# f簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
* x, {" B/ C) R: {  C: V+ E& @! F" q
有心水既都OK架 ~
% n* h% q# |5 s

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   , B. P- K3 l$ i# d

, n: C" v3 H) h: ~6 X& l
6 m2 \, d7 S. x+ q0 z" e0 N; _( e9 O- C9 H* J6 n0 D
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   . f3 H% A$ W! E( Q. K; h; d
您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,- ~. j' x6 t2 Y6 B$ q1 [9 x' Y
所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:2 z% q' ?' F2 a7 Y1 s- q' R: d7 I2 A
1.一般曾經都有cd既人拍攝,7 \' a+ _- k+ p8 j& n
2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
% V4 F8 l+ k7 R/ ~  Q  j2 B
0 k, W3 T5 K7 b0 Y; V3 _: k6 Y$ ]& v) d1 k我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你8 n9 ^2 i2 E' O1 E5 e
$ X2 f$ @& e7 E5 g2 a1 V
對於你幾點找地方既原則
) m7 N! M5 i- j" s  L以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
# \0 S- ?3 N  p, Q1 M而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
- \- s1 X) b8 t1 A* O( }你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
  g5 t2 G% _# t& o6 Z* t參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來
5 S8 r6 t5 D# M( X6 p+ ~所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點2 \- v% a9 G3 i, b: ~7 M

G9 j, z* ]& H+ u8 z2 ^其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   8 Q6 Z9 p+ M$ b' j, c: X5 L2 F

! b! g( P- W$ Z# o; z- Q1 d0 `4 \$ v5 o1 p' O
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
7 A+ E# T( i1 |8 y- C# L; Y. d+ n
$ `2 b8 O; K6 r( q; F' v! {  F簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
: S; I- l, S7 W' k: f9 w) P點解heel姐會尊重心儀既
( b* C7 s3 M0 G, i心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
( O( o* V  R" W" b  Z4 ^9 v2 f$ b5 K, Z. e% V8 i0 D  F$ j) p
, c" |" u2 L$ D, o% Y4 F
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
# @+ e7 ?7 H5 L, o  x  S5 W7 U; ?" p5 o
對於你幾點找地方既原則
! I$ n( `9 d2 L8 U; x( |以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
: T- C; ]% S4 F6 e3 a/ n; m+ s而我也知 ...
+ p2 W2 B. k* j1 L* A/ ]% W  Q
, V* m  G/ b% n' s你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
8 K' Z; p1 }) B1 d1 ^9 P& H光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉5 \3 d! Q7 i6 f. A; f
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....7 R! a( q+ w: a  J
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留..../ s" N) t- g  ]* a
當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
: I- g6 S# g! l' _( N9 _, ?8 t/ }照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表     R4 j4 i! h# U# N# t( E6 H

0 i5 Y; \& C3 c- O( Z點解heel姐會尊重心儀既
, V( k  y& Q) k1 S6 N心儀受不起呢
* k* v. H  K2 k! C
7 B: Y7 z/ s7 n3 e  A
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊