嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   ) `( a# A! k" O* c1 S

0 K  E/ Q) v4 [& G4 }7 A2 G9 S" _' L2 x3 Y2 ]' k0 d: F# s
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
: j. ~5 e4 g5 q+ E$ E: [. C光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉$ O* s3 R; Q' [  ]. ?7 O
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
9 r/ \( B! @8 L) xheel姐明白我心意/ C, n6 V' N+ c0 p% r  y  l
因為見樓主選地方有相當的考量) w0 c: ]0 g2 N1 W% S
不知道矛盾存不存在他心中4 s: k& w( j4 \. v5 y3 Q4 X3 _
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的" A/ Y6 L. x5 k# W, D* |# k( G
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
& b% ~# {% N1 |1 ^, D' r
" _3 a7 i  n. ~8 c. z/ A' Pheel姐明白我心意- H- t" T3 o2 ?1 |! M- H& c- V
因為見樓主選地方有相當的考量! R9 e# ?& r& f. i1 T* Q4 b4 F
不知道矛盾存不存在他心中
, v* h' Q$ b* o# D- ^8 T6 ^" b0 |" b% }如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
8 V: `4 M$ a( N但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
4 o+ j( U( L7 U; Q

. }& S% D. [  `! r: G"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
1 L0 i1 v9 u1 `8 L7 T# t( p" ]: F& [* L
! x* a) R: y1 B9 l% b5 u6 h+ Y
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
. a9 J5 k& y. o2 U自己搭車行路去 5 }  f4 }8 r; R' }) s6 r
八月大熱天時去到都出曬汗了& e% X7 Q' y' o, C, K
夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   
7 Y; ?. b+ P: D. ?, h- J# S- L. ^% {) A
自己搭車行路去 " \4 i$ s0 i2 y- U4 R9 U2 j4 V: }2 Q
八月大熱天時去到都出曬汗了
7 O& Y6 p- J4 I) o( M8 v) q夏天真不適宜外拍的了
3 Q' b* n8 O+ p) i- {+ x  r9 I$ J
: A7 ~* _! {) N* H2 L2 k! o5 g$ a
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 , C/ j1 V' c, X9 T2 x4 e

/ o+ Y' T3 O- q; j1 I% s+ n  Y話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
0 ^' v% x5 r0 v$ \; s$ ^4 C/ M3 l5 _! T! h5 h
+ e7 J" W$ U$ G
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
$ @( j, Q4 F/ `+ i7 r( @# M  i# o0 ?4 |! L1 ?  k
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
4 D$ k' R  S9 T! `9 @佢地都根本都唔介意∼
* P! `  a+ H: O, G$ ?* h, K3 V# K所以無所謂
8 k1 `; m3 g$ u7 N5 z有d可能雖然唔係太pass
: ?6 X. G& v6 V+ g% t* b: r但影出來落落大方
  k, S% [  L, {8 n' z# B也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   ) f# F" Y) F0 }# D2 }9 Z

. Z2 U& [* l: o$ z' H  J
" }- _# L$ H* c. c, q- [" m之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
2 s: R  B8 G0 s& a0 G  b$ V. p& y) |- M0 {/ T" ~
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
+ {3 t) Q& L7 J3 r! |3 a8 d- L  \
1 R5 T* i- k7 K9 Q
Heel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!
2 x+ {+ _5 T# F另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   
; C! L( P0 m! L1 e+ K- f5 [) v5 V7 G- `八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
9 e: F# J' w( V6 `
  J2 A9 |) Q' z" Z% K3 M 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,0 {5 S' b  X9 O1 k5 J0 M
即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
) N  F! ?2 V( p5 ?6 s% gheel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
6 U3 Z3 {( ~0 L, e. f  m( T8 x) M6 c+ K8 @8 H8 [& b# g! H! J& h
7 w9 h; B! j% N& Q
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
; R* e* T" W2 [# N6 x

# v' A0 u" \1 S/ ~* y如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu $ U- E; W; j4 L2 ^% j
$ n/ u3 Q: V, B
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...$ Y" r+ ?) |; Z9 A( w+ c
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   4 w  n1 `- N' t  {, T- T' s' E- C
其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...* J! [1 e8 R% K3 W+ Q' }4 s, h. C% i
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
4 [4 h  a5 O" q. F
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
( n8 U# |" n& R7 o我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
! K' V/ c& _" }) Z/ k* V& C當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
5 w* Q! u2 I5 t: {4 X我也有點興趣...但可以怎樣參加??
' ^7 |6 l( r8 G) I: J+ Y我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"9 n% x# g" C6 O+ u2 _) M
當然也要看你怎樣搞啦~
/ G- U' ?5 L% Z( y等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   
8 o+ {; ]6 b( `) q  }: K, S4 m5 s+ K
" e+ W; H8 K: j0 a1 h+ n郊野公園就好少少 ~
; N: h3 U9 Q1 z# }1 `& H7 d7 |
唔一定...8 d9 A. j8 V' F  S+ p$ F! q
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排( U4 d3 Y& T8 i' f8 X
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   $ _# v: N% N7 s  n, a
0 _# E3 P$ h+ X/ l9 l
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
' {2 |! M' x! z/ l- v5 d; e* a  F; j個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
* f/ T7 H- {& F9 L
& y: A, X. T: ], r8 s- l3 u唔一定...
3 s) p# P7 e$ k( L6 f( O0 `# i1 ^平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
0 ]7 G: d$ i9 x! a) B5 s) l反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
% U0 d' |1 ~8 ~! E6 }郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
% U3 F- e; b8 Y/ @* G: b! z有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   
( P7 {8 X- F+ L, P
( S0 Q* M* M7 w  o: p3 |; S等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
3 E9 B# a1 o$ I4 t3 L0 o
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   
, s+ t6 Z, w& q/ {. E+ V+ J7 F
( b0 V0 Y1 @5 H. W7 r; S個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
7 K& m+ K) S- X2 V# E$ e
哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   + \  L6 I/ o3 P0 C% v

, Q; n/ s1 t6 T6 t% [, J/ C郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
4 ]2 ]3 T3 G2 U& s+ ^$ x有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
/ X: |" X, n  L2 E; v% U
連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香

最近訪問的版塊