嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
0 B6 a; e+ y/ V) ]0 F( Z依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
& y- r& M$ B. K+ _: j我諗或許係一個終結了。
1 v* ?: G8 s0 f2 F) {
1 l! j3 v  w2 q3 i& @希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。; W: I" C  s* L  U; V
記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
3 \2 u0 J, E) {. ]" c) l9 H/ Y  W好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ : B+ n( G4 p* |* M6 Y
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 0 y' s1 }5 Y  s6 D
我諗或許係一個終結了。6 E& k/ b. j% A* Q
8 Y! \3 \  r6 V  ~1 N! d+ o
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
! Q+ a" i% Q7 i, {" M記得要 ...
; u1 ~1 j2 x- y; Z向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
7 h- u4 V0 ^* o我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
( W, H& y1 }- ^  J; b  c我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   
( A/ }! w7 t9 O) j/ K
$ ?; z* u7 I: M5 C4 U向前看未來的CD路會更好的更靚的
* X& O4 y) T1 t" Y9 R5 ^. E; O
7 U4 ~; u2 S. v
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   5 P! ~( r+ b7 n* Y: v
  @2 A- k  V/ O( \我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 7 c" W6 N9 p/ Q% m3 M: Y' @
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
2 C& V8 Y; [3 _6 a% s; r" O
7 a' [" h4 o  e3 d9 I
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼; x  O0 P' w3 [* C# Q
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   
+ l0 F. k! I' @( s1 I0 i5 p8 K, X- h  t; p7 h# `( ~

. v9 M+ F+ F& k' X, y- m( z過去既心血無晒啦∼
- h5 W5 i4 T: Y" e% G& O' }, s
唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
! v0 w" n; C  b+ k好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
5 O: M: N  `: E  t6 b依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
/ W: ]- ~8 \4 X5 U! Z! U  L我諗或許係一個終結了。" ~" v- z+ X5 z6 |6 c
4 L. |; x8 J) r4 m# V
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
  x# ^5 }4 N: K$ j9 P9 O* z4 A* P8 @記得要 ...
/ v% N, m# s8 `" F
( E& a" {& U5 d5 ?% G: B) J2 @6 J& X
我都有5隻2.5吋做backup
' X! s# c) T  K4 u9 ~$ q
6 L  U+ s. I5 H$ Q5 v" I
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   ! }6 m- D! K" ^* v! s" f, a
* Y2 _, K+ k; V0 a0 T: `我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
2 |8 a' N1 c( I) q* F3 [我早期CD影既都唔想再拎出 ...
3 d# X% b9 H/ U- F% d2 s' E
  K' j: `# X5 v6 z# |0 F
你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   
1 f2 `* W7 y1 P' o/ V3 N/ B# t& ]+ l2 E  {/ b' s1 E
唔敢拎去SSP整? XD"
" M- p  s' Z7 Z. F5 {

/ u8 p" U4 t" ]& p, l唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?4 Z, E( g- S1 a0 T$ ~9 Y9 Y; {5 ^
有些可免費試用  I1 f8 {. x- G( R4 n1 H( U8 ^' {1 O1 U
唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   # i: ?9 @- O6 b9 H
有無試下坊間的 file recovery APP?
( D  x( b, H" u! {  m6 w有些可免費試用
% [6 z8 W  O. h( P2 n* n; t) A唔得唔使俾錢
9 Q5 {% q$ I+ I3 ^( z
% ^9 _/ t8 e+ G
不會外洩資料?  \* A2 P7 z9 M
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery4 V/ l8 b! p& ~9 ]! F( u7 V
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   : M0 I* p  L6 p; I% q$ e
; S  k+ W3 [( O; L( g+ X  w
6 R8 T* g( _) A6 }8 V
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
# v' C; k& \8 x5 a你影左好多相咩??
7 y! [  a2 u3 |- V
我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk 6 A% g$ I1 k3 b

3 ^" Z9 [: ^1 E% I8 C0 U
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   * I3 `# y' @% Z# q0 ?

! z7 Z' I0 Z% Z0 ~/ p
8 Z* U# e) }! B我都有5隻2.5吋做backup2 Q  w! M" c- ^$ Z, m/ A

# Z) p5 Q8 d7 @5 E
4 w: F. O- R+ @; O' H+ d  I0 C" ?$ g8 X" K% w
你比我還利害!
, ~: {% h0 b4 p" B
全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇
1 K- T! _) L3 N9 d/ G: k7 Y' i% q& X" {. o3 p) j2 y

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   % _6 f5 M8 `0 M/ V2 B1 ~( o; T
$ s' T3 z% C5 s1 V5 S
+ c9 g3 ^5 Z8 `
唔敢啦∼找死咩∼
: F2 a0 |  I+ {; g( N+ q1 ]你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
* L6 [0 B) C2 b" w1 w之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
" M% u0 q* i) z7 r, D9 b% M* a軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来

最近訪問的版塊