嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
/ r; b. w5 {& G2 L依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
; k4 t% ]6 O& A! h# r) p- `. U我諗或許係一個終結了。
9 [% W$ u6 N0 e+ w9 u
( f# ^- y  p6 k1 e& l$ ]希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
- o# V( M& p/ ^+ P; A1 S. J記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   2 e3 V- b1 C7 ]& X1 o$ B& e) h* K
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ & D" N3 _2 v  l- |  S/ f, `  ~
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 8 G$ t1 z7 P4 |% }9 N# S9 d! u
我諗或許係一個終結了。
6 d4 n" F7 t4 @5 ?3 S' `: V& o1 Q! i+ r6 V! f
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。" u2 ?5 s; x: f: \" o2 |
記得要 ...
$ ]9 i9 X  u! c6 ?3 Y
向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
! c4 ?7 j+ u; m9 H% h: B我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 8 Z* ~7 x8 i3 V! z* T; \
我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   / ^: d3 z" J( ]( M

W1 e. g0 B- Q; c  ~) m2 v向前看未來的CD路會更好的更靚的
7 a9 B8 a! t4 Z; ]$ R, W
# w6 d3 s( A$ W  b過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
& p. Z1 S7 \) g# {) t# b節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 % T3 e: g' o" J/ q- D8 r
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 8 n6 x& `9 q! M& Y0 q+ x
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
2 \, m; W0 p! A$ G( N- i$ Y  I, w8 L% o- d. {; i3 W4 b
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼. m) A* X4 A2 z8 f( Q
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   0 `, h. N. f' u2 u! H1 E  [+ H

" _; T6 a% V7 R- l4 Q1 t, k/ z' |6 Y) g# k) ]
過去既心血無晒啦∼
4 Y6 e$ _! H1 y/ g唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
) t* L+ P' m, w2 C0 o4 X好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ 1 E9 p( w5 ^8 m* X/ {1 D
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ ( Z- u+ h5 @. N4 D5 Z
我諗或許係一個終結了。
: l) m' w1 K7 g* b& z/ C6 o2 S6 x. p9 c3 Q% T% N
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
8 G8 f' g9 B# H' b* H0 n/ p記得要 ...
% u5 Y$ \% ]+ N5 J# p& C9 ^

: V6 n) o! k$ D' Y0 z8 N& D我都有5隻2.5吋做backup
; M& _( T1 F/ G% @$ i
  l0 ~2 U& x( ~$ v6 S0 D  u) Y
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
. U8 F5 L/ P3 u; j. Z: ^  Q節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
: t- i4 H5 m6 P- Y) m6 X; n3 z我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
9 R  S9 r8 [) E" b+ r( u我早期CD影既都唔想再拎出 ...
( I+ |% z+ f0 h, _
5 x! G8 p% i. }7 s6 L$ j
你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   $ B5 L( p! o6 ?
8 L# B! m6 ~& c; L1 M
唔敢拎去SSP整? XD"
2 ~* v9 s- s) B0 T: J* X

# Y2 y: m( z) l: ~& i3 \& Q. V4 ?唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?  |( w, r2 l2 ?( R9 r
有些可免費試用2 K4 b1 Q* n$ h) ]# }& T
唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   , a$ W& [1 _7 q. w
有無試下坊間的 file recovery APP?
8 ~$ b/ {8 }5 a3 A1 U/ S6 ^有些可免費試用6 G* E- q7 U, \; P" j  z3 A
唔得唔使俾錢
- U; y! f5 C( s9 J! t5 S& t2 i2 H3 e( |& \( u+ g
不會外洩資料?* i4 N! g7 l7 L1 c" _6 [
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery: `% _% p$ Q4 {
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   + n6 T  w9 R# @8 |5 L& |7 m; b

, q& A5 ^0 j  P; X* S8 F
- Y8 G3 n' y# o5 {, G. l6 I, d哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼) d. J, r4 V" x& N
你影左好多相咩??
# c) |" G* R) v1 U! m2 m- l) f, h我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk
# X! X- E' }+ U* A  U$ g5 I' l5 ?8 N
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   
+ L0 d" R1 I( V# p  E
6 z4 x$ c2 z7 p/ p8 R0 d
, b/ _, _2 K( y& @我都有5隻2.5吋做backup
% `2 I6 U$ w* I% p8 o9 M  N5 U: @) V( l  M+ o' R9 ?1 S& i; X
& F9 W" u8 {$ q$ m

) H) C9 m, w2 ]% r* Z你比我還利害!
1 Y" D' Y! f3 I4 w1 W+ e全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇 $ i3 H) j8 x5 x8 B
( m7 [. T  c# I$ _/ C/ C& P; u

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   
& M. G  G9 H1 K. m3 Y" ]& l0 {# ^2 U, R8 {) S7 U$ P7 h

$ \1 L# E" V9 L& n唔敢啦∼找死咩∼
4 I! P) e) e) b$ [9 @7 `; A9 Z# ]
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 6 n5 v2 g. E, {* J
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。2 Q, V+ F. U0 I; S9 U# ~
軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来