嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   
  i9 j4 Z; W! d9 w; Q' [昌記有那幾間學校選擇?
& @" j/ A0 j) U: ~; E5 V6 C2 {
- t8 p/ b& Z/ f' L, z7 B- m我上星期去左昌記la
: K  {% y8 R& A& y0 ^7 X阿姐話東九龍既學校拒地刀有
! j* k$ x7 S3 A% w. |& G我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
& \/ V. F! u0 ~: C1 P# n% x3 q; D, @* l$ S# D
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
3 ]  I; ^9 S& V% o! ?建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先  o# c& O0 Y- t% _+ ~" z+ b( N$ l$ F4 e
) a( p, j  N1 t8 C5 t* E4 Q

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   " J; D& [% B8 v+ C& p7 ~
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。% N$ }$ I& K' a% X$ W( g

+ t# d' V7 ]. ~4 \但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
6 t# x; l; k: A9 c
5 s4 {$ A# G( uZoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利% H4 V9 g: ]( p' s* Y0 ^
大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
/ x3 `8 w  }% j7 A3 e  x我都買呀,但好驚。
' T1 F) V6 V/ N' f3 p5 E5 l2 m$ C
: D: B& y4 l. c0 A! F/ o/ {買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
  q, a. F- s  R真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
) u+ J# M' [% b我第一次買都係昌記
. m8 y! \9 o5 {3 K: v真係估你唔到咁易
+ m- _& _+ q) G" k* a

8 s3 X, Y- a- o9 ?1 r. X% K昌記真係唔理賣比邊個的...
8 Y2 [2 w7 T' {/ j蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
8 x& K9 x* S2 O$ ~$ w( }. J大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈$ M+ \/ c+ L  ^, J' `) R+ Z7 b
但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   ( F/ J& w5 x; d, V. l. Z
我覺得鞋難買過校服@@
0 {7 S, T) c4 i3 n/ K* e- e  D1 \
. C3 D" {  D& T
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   
. ]5 L" `% |" Z3 n: W. j" B1 M3 u$ t  A$ F+ b1 k( u4 k' J
  Z4 B4 X% X9 b: g% Q
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
* F1 X+ k) T* Y6 M: u# s

" H# r" d1 M+ N$ u' Q同意1 V$ U* K4 t. A( j1 i) h
校服一定係難買過鞋
! }0 r, C) T$ f0 A
; a) m& ^$ }' ~; j校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋
1 V% v  v6 x4 y- j" V& L# ^) `所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大! A& N. R. t4 E! X  p
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
7 y  d& s4 Y5 F8 z4 Y) X/ e% W# n如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸
; `  w# O4 h9 m- O% g0 i2 @btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   
% p+ {1 ]: E: _' f# {% M" J# X去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
% T; o3 C: }. S: G0 T/ g, k7 |7 W7 I$ B; p. `( }1 N+ k
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。