嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
; W3 B# |% X9 |- U2 O* O依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
3 s4 n% a, z) Z) G% H我諗或許係一個終結了。
* n5 E9 g' z' [/ m9 G2 u# F' [& D
) i, f$ Y2 V% _希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
# `1 k" Y& j: R2 ]記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   5 H  r; |$ `! l! c$ V5 F6 x
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ : ~. t5 ^/ B3 n% H- N1 y
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
9 V( }4 i5 z& r# K我諗或許係一個終結了。
% L7 A0 B* Z; |: A& @6 B- f& l3 u" }0 F6 L( {9 z
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。) C, Z( ?) j3 H7 s; {& {6 _. Y
記得要 ...
9 J: N8 @0 x+ v; }) o1 \向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
0 R% ]& k! I1 y0 j; U1 r# p% E3 }我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 : m2 K' i# q+ N0 S
我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   ) k2 h$ m. D3 f' v. G+ ]+ @
6 P+ Z7 b" C' b! v6 w4 S
向前看未來的CD路會更好的更靚的
9 ]2 A- c1 U5 o4 ?9 ]

% G: V5 z! `8 k  b2 u; C8 n過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   1 v  C8 ^/ O. g, ?" n" `
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 6 T, V, h) C; O1 i% h. x
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
5 ^5 x% r* G. c% q我早期CD影既都唔想再拎出 ...
+ ^' @& s; l9 L+ ~+ Y) S9 c4 ~$ @  a8 g
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼8 R$ Z. J0 W  f+ _* ], ?! ~
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   8 Q3 n/ o( ~( f- E9 d4 n
0 g+ ?$ p6 N* I' i
/ H& @# D& C! y* z# R
過去既心血無晒啦∼
2 r, y  w4 u! N% U% X5 p3 ]. C唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
( O; D! Q0 A* A0 c( N: o好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ ; Z+ `! L8 J( N1 H2 {. ^
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
) a* ^- U$ |& E" g  x我諗或許係一個終結了。4 a. U; U5 P, l: h8 r) ^+ M
" W& {4 E; }. M* w/ B* [
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。- ~: \, b  v) D/ N
記得要 ...
& |' O2 ?3 \6 `& w) n
7 \5 E4 e6 J1 B  J6 W. A* W! n1 a
我都有5隻2.5吋做backup& `. }: R  O- H* g7 \# V3 K

$ N& Q7 L( E; @  Q2 Q; [) w
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   ( O" I1 b8 `/ L1 M$ f
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
" ~) K- ~7 X' B) P% R( l3 O% ~我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
: k. k) a2 }+ [& z我早期CD影既都唔想再拎出 ...
4 v" u) z9 [0 Z9 ~1 b$ k/ Z0 N
% n0 p6 h/ t  B$ C5 C3 W: k你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   9 F1 v6 Z$ e% ^( g
! m- ~9 T7 ]7 t# O
唔敢拎去SSP整? XD"
  |. p* e: w( P" x; x2 ~( f8 i1 D& p" p5 U" Q' _4 @
唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?" R. n6 u3 S1 S1 P
有些可免費試用! w. v$ F, H' i1 P9 `) e
唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
0 u( g1 G* O% x7 d有無試下坊間的 file recovery APP?
% @1 H0 c" e) k' t有些可免費試用
4 {$ m* C  Z5 z$ Y# b7 W* h唔得唔使俾錢
, U  \; T  z# b9 m
7 K1 G4 \$ x6 a6 l$ `. e
不會外洩資料?
  g# F6 O) Z" T  t3 k(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery! U; [1 f6 @, x9 `+ j. V4 ?
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   
& [/ i/ {' {6 o! X
2 G  r7 B$ X3 A; H; u6 i0 `2 K( o1 z$ Q' m6 ]
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
2 ~! |7 y  k. D" U( l/ w你影左好多相咩??
# P. B8 v& r# D
我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk
3 W% h* g8 d! {8 Q0 q7 }
. T. P- T& k' ^9 d: F3 \$ ^
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   ; J/ h; [+ V& h& J; ?, \) Z
& L  F8 k0 S$ }6 O% P2 R! V. Z$ j; e
( b5 v* g- M# d" o( _7 ^& U
我都有5隻2.5吋做backup
7 F  Y& {6 G! z- X! z: K3 @* j# L# E' z9 i( @+ m
1 ^7 V* d$ m' v$ Y+ W

8 `7 h3 k, W9 L) ~+ [0 F3 D; c你比我還利害!
- |  v6 o, k1 r$ B# c5 }8 Q全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇 - E0 k7 g$ r) N9 ~
) R; w" W: ]' U# {8 w8 Z  l$ @6 |

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   % ]" h& v/ p- S4 F4 c: l
' s7 s0 T, m3 D1 y% g8 l

0 v9 K$ L& o* f/ D3 R1 t- @唔敢啦∼找死咩∼
+ k2 V! C8 T. u# W你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
% l0 p' e# k% v- }2 V- R0 j之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
0 M0 o! K  C( C/ b$ x軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来

最近訪問的版塊